Samsung Galaxy Fold

Samsung wil opvouwbare schermen voor Apple maken

Samsung Display, het bedrijfsonderdeel van Samsung dat schermen maakt, zou interesse hebben om de opvouwbare schermen voor toekomstige iPhones te maken. Volgens geruchten liggen er al samples bij Apple.

Samsung wil Apple’s opvouwbare schermen maken

Apple zou de technologie in de iPhones van 2020 kunnen gebruiken. Zelf maakt Samsung al opvouwbare schermen voor de Galaxy Fold, een nieuw toestel dat kortgeleden werd aangekondigd. De samples die Samsung naar Apple heeft gestuurd zouden een formaat hebben van 7,2 inch, slechts 0,1 inch kleiner dan die in de Fold. Dat beweert ETNews, zonder daarbij veel meer detail te geven.


Wel verklappen ze dat Samsung nu in staat is om 2,4 miljoen opvouwbare schermen per jaar te produceren en dat wil opvoeren naar 10 miljoen. Om erg grote aantallen hoeft het niet te gaan, omdat smartphones met opvouwbare schermen de komende tijd nog een niche-product blijven. De kans dat veel mensen binnenkort met een dergelijke smartphone rondlopen is niet zo groot – al was het alleen maar vanwege de kosten.

Samsung is geen gekke keuze als het om de levering van schermpanelen gaat. De iPhone XS en XS Max beschikken al over OLED-schermen met componenten die door Samsung zijn gemaakt. Daarnaast levert LG in mindere mate OLED-schermen aan Apple, maar kan minder grote aantallen produceren.

Veel Aziatische fabrikanten komen momenteel met opvouwbare smartphones op de proppen. Tijdens de MWC 2019 telecombeurs in Barcelona waren de afgelopen dagen meerdere modellen en prototypes te zien. Toch heeft Apple ook al jarenlang interesse getoond in opvouwbare schermen, zo blijkt uit meerdere patenten. Nu andere fabrikanten de sprong wagen voelt Apple zich misschien ook gedwongen om er iets mee te gaan doen. Maar dat zal waarschijnlijk nog niet in 2019 gebeuren. De verwachtingen zijn dat de 2019 iPhones nog steeds het vertrouwde uiterlijk hebben. Op z’n vroegst komt er in 2020 voor het eerst een opvouwbare iPhone en dan gaat het waarschijnlijk om slechts één van de modellen die Apple dat jaar uitbrengt.

Apple’s eigen draai
Het meest interessante is natuurlijk welke draai Apple eraan geeft en welke unieke oplossingen voor veelvoorkomende problemen worden gevonden. Eén van die problemen is duurzaamheid, want een scherm dat voortdurend wordt geknikt moet geen rare strepen gaan vertonen. Apple zou al een oplossing hebben gevonden om te zorgen dat het scherm van een opvouwbare iPhone langer meegaat.

En dan is er nog de prijs: de Galaxy Fold gaat $2.000 kosten en ook bij andere fabrikanten lijkt de prijs door het dak te schieten. Apple zou manieren moeten vinden om de opvouwbare iPhone goedkoper te maken, om te voorkomen dat het toestel meer dan $3.000 gaat kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.