Watch-OS-2-Verbeteringen

5 verbeteringen die watchOS 2 met zich meebrengt

WatchOS 2 gaat voor heel wat veranderingen zorgen op de Apple Watch. Reken er maar op dat we er tijdens het Apple Event meer over te horen krijgen. Naar deze vijf verbeteringen kijken wij het meest uit.

Watch-OS-2-Verbeteringen
Op het Apple Event van 9 september zullen nieuwe iPhones, iPads en een Apple TV de nodige aandacht opeisen, maar reken er maar op dat Apple de software niet vergeet. Naast iOS en OS X krijgt ook de Apple Watch een upgrade met watchOS 2. Op deze verbeteringen in dit overzicht kunnen we niet wachten.

1. Native apps
Met afstand de grootste verbetering die watchOS 2 met zich meebrengt is de toevoeging van native apps. Hierdoor hoeft de Apple Watch niet eerst met je iPhone verbinding te maken om de app te openen, en kan informatie rechtstreeks van internet gehaald worden via het Wi-Fi-netwerk. Dit moet de laadtijden drastisch verminderen en de algemene snelheid verhogen, omdat de apps nu lokaal kunnen worden opgeslagen. Goed nieuws, want de lange laadtijden van apps is een van de meest gehoorde punten van kritiek op de Apple Watch, zo ook in onze review.

WatchOS 2 wekker

2. Nightstand
Als je de Apple Watch fanatiek gebruikt, dan zul je hem iedere avond op de oplader moeten leggen voordat je gaat slapen. Apple benut dit dagelijkse ritueel door de Nightstand-modus toe te voegen: een speciale stand die de Apple Watch verandert in een wekker. Zodra je de Apple Watch aan de oplader op je nachtkastje legt, kun je hem op de zijkant leggen zodat je hem goed kunt aflezen. De wekker zet je ‘s ochtends uit met de digitale kroon of zijknop. Klop op je nachtkastje om de wijzerplaat te activeren en te zien hoe laat het is. De grote groene cijfers zijn goed te lezen in het donker.

3. Betere apps van derden
Watch-OS-2-appsApp-ontwikkelaars kunnen met de komst van watchOS 2 veel meer doen met de Apple Watch. Zo krijgen ze toegang tot de sensoren van de smartwatch en kunnen ze de Taptic Engine en digitale kroon benutten in hun apps. Ook kunnen ontwikkelaars zelf complicaties toevoegen, die je op de wijzerplaat in kunt stellen. Dit zal ongetwijfeld apps opleveren waar je meer aan hebt, met uitgebreidere mogelijkheden. Combineer dit met de kortere laadtijden en je krijgt een smartwatch waar apps ineens een veel grotere rol op gaan spelen. Dat werd ook wel tijd, want op Apple’s eigen apps na zijn er nog maar weinig applicaties die echt de moeite waard zijn.

watchOS 2 Time-Lapse

4. Geanimeerde wijzerplaten en Activation Lock
De wijzerplaten die nu al beschikbaar zijn op de Apple Watch, krijgen concurrentie van geanimeerde watchfaces die door middel van een time-lapse een stad tonen waarin het langzaam donker en licht wordt. Ook kun je op deze nieuwe wijzerplaten één of meerdere foto’s instellen die steeds wisselen als je naar de Apple Watch kijkt. Het Activation Lock maakt de beveiliging beter, door je iCloud Apple ID aan de Watch te koppelen. Hierdoor blijven je gegevens veilig als je jouw Apple Watch kwijtraakt of als hij gestolen wordt.

watchOS 2

5. Tijdreizen, FaceTime Audio, verbeterd vriendenscherm en meer
Dankzij de toegevoegde ondersteuning van FaceTime Audio, kun je nu een audiogesprek starten zonder je iPhone uit je broekzak te halen. Daarnaast maakt de Tijdreizen-feature zijn debuut met watchOS 2. Door de Digitale Kroon te draaien als je de wijzerplaat voor je hebt, scroll je voor- en achteruit in de tijd, zodat je kunt zien welke afspraken er nog op je staan te wachten en welke je al achter de rug hebt. Door op de digitale kroon te drukken zet je de wijzerplaat weer op de juiste tijd. Ook krijgt het vriendenscherm een upgrade, met de welkome optie om een extra ring met contactpersonen toe te voegen. Handig als je een lijstje met collega’s en een andere lijst met vrienden en familie samen wilt stellen.

Als de geruchten kloppen, krijgen we aanstaande woensdag ook nieuwe horlogebandjes te zien voor de Apple Watch Sport.

Meer verwachtingsartikelen voor het Apple Event op 9 september:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2015, 17:35
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen apple event, apple watch, verwachtingen, watchos 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.