WatchOS 2 wekker

Nightstand maakt van Apple Watch de ideale wekker op het nachtkastje

Wist je dat de Apple Watch een ideale wekker is voor op je nachtkastje? In watchOS 2 voegde Apple namelijk de speciale Nightstand-modus toe.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

De wekkerfunctie van de Apple Watch is vanaf watchOS 2 ideaal om ‘s nachts te gebruiken. Door de Apple Watch op je nachtkastje te leggen verandert het horloge namelijk in een volwaardige wekker, waarop je ‘s nachts altijd ziet hoe laat het is. De klok is gekanteld, waardoor je je hoofd niet hoeft te draaien.

WatchOS 2 wekker

Apple Watch als wekker op nachtkastje

Nightstand Mode Apple WatchApple introduceert in watchOS 2 voor de Apple Watch de nieuwe Nightstand-modus. Deze optie schakel je in vanaf de Apple Watch bij Instellingen > Algemeen > Nightstand Mode, waarna je de Apple Watch alleen nog maar ‘s nachts naast je hoeft te leggen. Nightstand wordt automatisch ingeschakeld als je Apple Watch aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De Apple Watch ligt gekanteld (horizontaal) op een oppervlak.
  • De Apple Watch is verbonden met een oplaadkabel.

De Apple Watch snapt dan dat hij op een nachtkastje ligt en dat Nightstand geactiveerd kan worden. De klok wordt gekanteld zodat je hem goed kunt bekijken. De knoppen en het scherm van de Watch doen vanaf dit moment allemaal hetzelfde: ze activeren het Apple Watch-scherm, zodat je de huidige tijd kunt zien. Het zorgt ervoor dat je in het midden van de nacht makkelijk de klok kunt bekijken. Of je nou op de digitale kroon drukt of het scherm aanraakt: de klok zal altijd tevoorschijn komen. De bewegingssensor van de Watch activeert zelfs het scherm, waardoor je op de nachtkast kunt kloppen om de Watch te activeren.

Wil je de Apple Watch weer als vanouds gebruiken? Dan moet je de oplaadkabel lostrekken of de Watch kantelen.

Wekker op Apple Watch maakt je langzaam wakker

Door een wekker in te stellen, zal Nightstand je langzaam wakker maken. Het scherm wordt na verloop van tijd steeds helderder en het alarmgeluid wordt steeds luider afgespeeld, waardoor je niet in één keer uit je slaap wordt gerukt. Wil je nog even blijven liggen? Dan kun je op de digitale kroon drukken om te snoozen. Je zet de wekker uit door op de vriendenknop op de Watch te drukken.

apple-watch-wekker-instellen apple-watch-wekker-tijdstip-kiezen

Nightstand vanaf watchOS 2

De nieuwe Nightstand-modus is een onderdeel van watchOS 2 dat sinds najaar 2015 beschikbaar is voor iedereen met een Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2015, 11:27
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos 2

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.