ios-9-siri-zoekfuncties

‘Apple zoekt experts op gebied van kunstmatige intelligentie’

Apple is hard op zoek naar nieuwe experts op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het AI-team werkt aan Siri voor iOS 9.

siri-apple-ios-9Apple is op zoek naar nieuwe AI-experts, om het kunstmatige intelligentieteam groter te maken. Dit schrijft Reuters. Meerdere bronnen wijzen op de groeiende vraag naar AI-experts bij Apple, en ook op banensites wordt er vaker naar gevraagd. De nieuwe werknemers moeten Siri in iOS 9 veel slimmer gaan maken.

Volgens Reuters wordt er gezocht naar 86 nieuwe medewerkers met een brede kennis van AI. Daarbij wordt bijvoorbeeld gezocht naar mensen met een PhD. Zij moeten ervoor zorgen dat je iPhone beter kan voorspellen wat de gebruiker wil, voordat hier naar is gevraagd. Een functionaliteit die heel erg klinkt als de nieuwe, proactieve Siri in iOS 9.

Google heeft met Google Now een vergelijkbare dienst die voorspelt wat je doet. De AI-kenners van Apple hebben echter een lastige taak voor handen, omdat Apple privacy hoog in het vaandel heeft staan. Dit betekent dat je iPhone gegevens niet naar de cloud kan sturen, om daar te voorspellen wat je wil. In plaats daarvan moet de iPhone zelf je data analyseren, om lokaal te bepalen wat de gebruiker verwacht. Aan dit slimme, zelflerende systeem zal de komende tijd steeds meer worden gewerkt.

iOS 9 bevindt zich op het moment nog in een betafase. Mogelijk horen we tijdens het evenement op 9 september wanneer iOS 9 voor iedereen verschijnt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2015, 15:37
Categorie iOS
Onderwerpen ios 9, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.