1Password gaat Touch ID op nieuwe MacBooks ondersteunen

1Password krijgt ondersteuning voor de Touch Bar en kan inloggen met Touch ID. De ontwikkelaar is meteen aan de slag gegaan en geeft al een preview.

Nog niet alle vragen rondom de Touch Bar in de nieuwe MacBooks zijn beantwoord. Zo was nog onduidelijk of externe ontwikkelaars gebruik kunnen maken van de Touch ID-sensor, waarmee je makkelijk accounts kunt wisselen als je je MacBook met meerdere personen gebruikt. Touch ID zou ook handig zijn voor externe ontwikkelaars, om bijvoorbeeld in te loggen op je wachtwoordenprogramma. De maker van 1Password is altijd vroeg van de partij als er nieuwe functies beschikbaar zijn en ook nu is dat weer het geval: ze hebben aangekondigd dat ze 1Password voor de Mac geschikt gaan maken voor Touch ID. In een video geven ze alvast een voorproefje.


1Password voor Mac met Touch Bar

1Password gebruikt Touch ID

Vlak nadat de nieuwe Touch Bar was aangekondigd gingen de ontwikkelaars van 1Password aan de slag met de nieuwe documentatie. Apple had laten weten dat externe ontwikkelaars toepassingen voor de Touch Bar mogen schrijven, maar over de Touch ID-sensor was dat nog niet helemaal zeker. Nog geen 24 uur later hebben de makers van 1Password het antwoord: ze gaan aan de slag met Touch ID zodat je je (ongetwijfeld extreem ingewikkelde) wachtwoord niet meer zo vaak handmatig in hoeft te voeren op de Mac.

https://www.youtube.com/watch?v=q0qPZ5aahIE

“Nu dat de nieuwe MacBook Pro’s Touch ID hebben kunnen we hetzelfde geweldige gevoel dat je op de iPhone gewend bent, ook naar de Mac brengen”, zegt Agilebits. “En het ziet er behoorlijk cool uit.” In een video laten ze zien hoever ze al zijn gevorderd in de Xcode Simulator.

“Ik was blij verrast toen ik Phil Schiller de Touch Bar zag demonstreren”, aldus een medewerker van AgileBits. Ze zien kansen om 1Password nog beter te maken. Ook lieten ze alvast wat vroege designs zien van mogelijke Touch Bar-functies die op de knoppen te zien zullen zijn.

1Password voor Mac Touch Bar-functies

Toen Apple Touch ID aan iOS 8 toevoegde was 1Password er ook als de kippen bij. “Ik rende terug naar het hotel, met de Xcode beta in de hand, en voegde nog dezelfde nacht Touch ID aan 1Password toe”, herinnert de ontwikkelaar zich. “Het plezier om te zien hoe je 1Password kon ontgrendelen met slechts een tap was overweldigend. En nu heb ik weer exact hetzelfde gevoel.”

Bekijk ook

Touch Bar op de MacBook Pro: wat kun je ermee?

Wat kun je met Apple's Touch Bar op de MacBook Pro? In dit artikel lopen we de mogelijkheden langs, zoals Touch ID, contextafhankelijke toetsen en meer.

De software van AgileBits is aan de dure kant, maar je hebt in ieder geval altijd snel nieuwe functies. Wanneer de nieuwe versie van 1Password met Touch Bar-functies en Touch ID-ontgrendeling beschikbaar komt is nog niet bekendgemaakt, maar voor €64,99 mag je het binnenkort meebeleven. Zorg wel dat je voor die tijd een MacBook met Touch Bar gescoord hebt.

Bekijk ook

Dit is de nieuwe MacBook line-up voor het najaar van 2016

Apple heeft tijdens het Mac-event nieuwe MacBook Pro-modellen aangekondigd, maar hoe ziet de line-up van dit najaar er eigenlijk uit? In dit artikel een overzicht van alle verkrijgbare MacBooks.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.