Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

iPhone 11 Pro vs iPhone 11 Pro Max: wat zijn de verschillen?

De iPhone 11 Pro en de Pro Max lijken op het eerste gezicht heel erg op elkaar, maar is dat ook zo? We zetten de verschillen tussen de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max voor je op een rijtje.

Deze vergelijking verscheen in september 2019 en beschrijft de situatie op dat moment. Inmiddels zijn er nieuwere iPhone-modellen verschenen. Bekijk ons overzicht iPhone kopen voor een actueel overzicht!
Bekijk ook

iPhone kopen in Nederland: prijzen, abonnementen en simlockvrij

Alles over de Apple iPhone kopen in Nederland. Van voordelige iPhone-abonnementen tot leuke deals met sim only: als je een nieuwe iPhone zoekt vind je hier alle tips.

iPhone 11 Pro vs iPhone 11 Pro Max: helpen met kiezen

De iPhone 11 Pro is het nieuwste toptoestel van Apple. je kan daarbij kiezen tussen twee formaten: de iPhone 11 Pro in 5,8-inch en de iPhone 11 Pro Max in 6,5-inch. Dit zijn direct de grootste verschillen, maar zijn er nog meer? In dit artikel helpen je we met kiezen. Je weet dankzij dit overzicht precies of je de iPhone 11 Pro moet kopen of toch een iPhone 11 Pro Max moet aanschaffen als je aan het twijfelen bent voor een nieuwe iPhone.

iPhone 11 Pro vs iPhone 11 Pro Max verschillen

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max:

 • Prijs: de iPhone 11 Pro is goedkoper (€1.159) dan de 11 Pro Max (€1.259).
 • Scherm: de iPhone 11 Pro heeft een 5,8-inch scherm, tegenover 6,5-inch voor de iPhone 11 Pro Max. De scherpte van het beeld is bij beide toestellen gelijk, maar op de Max zie je meer content in beeld. Je kan bijvoorbeeld ook Weergavezoom gebruiken.
 • Formaat: de iPhone 11 Pro Max is door het grotere scherm ook groter qua toestelformaat. De Max meet 158 x 77,8 x 8,1mm, terwijl de iPhone 11 144 x 71,4 x 8,1mm is.
 • Gewicht: met 226 gram is de 11 Pro Max ook zwaarder (188 gram bij de 11 Pro).
 • Batterij: de 11 Pro Max heeft de langste batterijduur in een iPhone ooit. De accu gaat tot 5 uur langer mee dan de XS Max. Bij de 11 Pro is dit 4 uur langer dan de XS. Dit komt neer op bijvoorbeeld 80 uur muziek afspelen op de 11 Pro Max en 65 uur op de 11 Pro.


iPhone 11 Pro vs iPhone 11 Pro Max: scherm en accu

Het lijstje hierboven zijn de enige verschillen tussen de twee nieuwste topmodellen. Twijfel je tussen de twee, dan zal het schermformaat de doorslag geven. De iPhone 11 Pro Max biedt veruit het grootste schermoppervlak en toont de meeste inhoud op het scherm, zonder dat je hoeft te scrollen. Je ziet daardoor in één opslag meer, bijvoorbeeld bij het lezen van artikelen. Meer schermruimte komt ook van pas bij het filmen en fotograferen en het bewerken van foto’s en video’s. Game je graag, dan word je meer in het spel gezogen dankzij het grotere scherm. De overige schermkwaliteit is bij beide toestellen identiek.

iPhone 11 Pro serie

Een andere belangrijke reden is de accuduur. Apple heeft voor beide iPhones de batterijduur weten te verlengen, dankzij de efficiëntere werking van de nieuwe A13-chip. Apple geeft geen exacte stand-bytijd of gesprekstijd meer, maar Apple belooft wel flinke verbeteringen. Bij de iPhone 11 Pro heb een 4 uur langere accuduur ten opzichte van de XS en bij de 11 Pro Max is dit maar liefst 5 uur langer dan de XS Max. Hoeveel dit exact is in vergelijking met oudere modellen weten we niet en tests moeten nog uitwijzen hoe dit in de praktijk uitpakt. Meestal is Apple voorzichtig met dergelijke statistieken, dus het zou zomaar nog wat positiever uit kunnen pakken.

iPhone 11 Pro kleuren

iPhone 11 Pro vs iPhone 11 Pro Max overeenkomsten

De lijst van overeenkomsten is eigenlijk veel te lang om op te noemen. Beide modellen hebben de gloednieuwe drievoudige camera met ultragroothoeklens, groothoeklens en de telelens. Je kan dus op beide toestellen dezelfde prachtige foto’s maken, zowel ingezoomd als uitgezoomd. Ook wat betreft specificaties hoef je het niet te laten: de A13-chip zorgt voor supersnelle werking van je hele toestel. Face ID is op beide toestellen net zo snel en verbeterd. Ook de nieuwe Wi-Fi 6-standaard, draadloos opladen, ingebouwde eSIM, ruimtelijke audio en Dolby Atmos zijn op beide toestellen inbegrepen. Meer overeenkomsten check je in onze tabel.

Specs iPhone 11 Pro vs iPhone 11 Pro Max verschillen

In de tabel lees je precies wat de specificaties van de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn. We hebben de verschillen in de tabel met groen gemarkeerd, zodat je in één oogopslag ziet op welke aspecten de toestellen van elkaar verschillen.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek Verschillen iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

Of bekijk deze tabel via de directe link

Conclusie iPhone 11 Pro vs iPhone 11 Pro Max verschillen

De doorslaggevende factor bij het kiezen tussen de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max is is het scherm en de accu. De iPhone 11 Pro Max is er vooral voor mensen die de hele dag met hun iPhone bezig zijn, er zoveel op mogelijk willen doen en vaak onderweg zijn. De 11 Pro Max is niet alleen ideaal om foto’s en video’s mee te maken, maar ook om mee te bewerken dankzij het grotere scherm. Ook games komen hier extra mooi tot zijn recht. Voor deze gebruikers is de extra accuduur ook een zegen.

Wil je het allernieuwste en meest krachtige model, maar heb je al die schermruimte niet nodig, dan is de iPhone 11 Pro de beste keuze. Dit model heeft bijna al het goede van de iPhone 11 Pro Max, maar dan in een kleinere behuizing. Ook hier geldt dat de accuduur verlengd is en dat je er de mooiste foto’s en video’s mee kan maken. Door het formaat is dit toestel een stuk handzamer en past hij makkelijker in je broek- of jaszak.

Ga de iPhone 11 Pro kopen als…

 • …je de beste nieuwe iPhone wil, maar niet de hoofdprijs wil betalen.
 • …5,8-inch voor jou groot genoeg is.
 • …de 4 uur extra batterijduur voldoende is.

Kies je voor de iPhone 11 Pro, dan mis je…

 • …het grotere scherm met extra content op het scherm.
 • …de langste accuduur in een iPhone ooit.

Ga de iPhone 11 Pro Max kopen als…

 • …je de grootste en beste iPhone wil.
 • …je nu al een grote iPhone hebt en niet kleiner wil.
 • …je de langste accuduur wil.
 • …je graag foto’s en video’s wil bewerken en grote games wil spelen.

Kies je voor de iPhone 11 Pro Max, dan mis je…

 • …het compacte formaat van de iPhone 11 Pro.
 • …de lagere prijs. De 11 Pro Max is €100 duurder.

Meer over de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max verkoop
Voor meer informatie over prijs en beschikbaarheid kun je terecht bij deze artikelen:

iPhone 11 bij provider nu bestellen

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone 11 los bestellen

Koop je via één van bovenstaande linkjes, dan steun je daarmee iCulture zonder dat het jou iets extra kost. Alvast bedankt!