iPhone 11 Pro kleuren

Refurbished iPhone 11 Pro kopen: zo kun je flink besparen

Zoek je een refurbished iPhone 11 Pro, die in prima staat is? Dan vind je op deze pagina de beste aanbieders en de scherpste deals. De iPhone 11 Pro is een voormalig toptoestel van Apple, dus je krijgt alle luxe maar voor een lagere prijs dan de vorige eigenaar heeft betaald. Lees hier waar je het beste een betrouwbare iPhone 11 Pro refurbished kunt kopen.

iPhone 11 Pro review Prijs los toestel (vanaf €619,-) ⦁ Refurbished

iPhone 11 Pro refurbished kopen

Het is je ongetwijfeld opgevallen dat een refurbished iPhone 11 Pro veel goedkoper is dan een nieuw toestel. Hoe kan dat? Simpel: het gaat hier om toestellen die al eerder zijn gebruikt, maar die nog in prima staat zijn. Ze zijn op tientallen punten nagekeken, zodat je voor aanschaf goed op de hoogte bent van eventuele krasjes en de staat van de batterij. Waar nodig zijn onderdelen vervangen. Je krijgt dus dezelfde kwaliteit van materialen en dezelfde functies, maar dan voor een lagere prijs.

Een refurbished iPhone 11 Pro geeft meer zekerheid dan wanneer je een toestel van Marktplaats koopt, want je krijgt garantie en kunt bij eventuele problemen altijd terug gaan naar de aanbieder. Steeds meer mensen kiezen daarom bewust voor een refurbished iPhone, ook omdat het beter is voor het milieu. We raden aan om met een betrouwbare aanbieder in zee te gaan, zodat je geen verrassingen achteraf hebt.


Toch liever een gloednieuw toestel? Dan kun je ook kijken naar een losse iPhone 11 of een iPhone 11 Pro met abonnement, want dit toestel is bij sommige aanbieders nog wel verkrijgbaar.

Hieronder vind je in onze prijsvergelijker met betrouwbare partners:

Prijzen iPhone 11 Pro

Als je de losse toestelprijzen van de iPhone 11 Pro vergelijkt met refurbished exemplaren, zie je dat je veel geld kunt besparen.

Refurbished iPhone 11 Pro vergelijken: zo vind je de beste aanbieder

De iPhone 11 Pro is niet meer in het assortiment bij Apple, maar nog wel verkrijgbaar bij diverse aanbieders – nieuw of tweedehands. Je kunt kiezen uit vier kleuren: zilver, goud, spacegrijs en groen. Vooral de groene kleur is nog steeds erg populair, omdat het niet te opvallend is. Reken op prijzen vanaf zo’n zeshonderd euro, oplopend tot achthonderd euro. Dat is een stuk minder dan de aanvankelijke adviesprijs.

Voor een refurbished exemplaar ben je heel wat minder kwijt dan wat Apple er destijds voor vroeg (vanaf €1159), terwijl je in feite hetzelfde toestel krijgt. Je bepaalt zelf hoeveel gebruikssporen jij acceptabel is. Voor een refurbished iPhone 11 Pro in vrijwel nieuwstaat betaal je iets meer dan voor een toestel met wat krasjes. Dergelijke krasjes zijn vaak niet erg. Als je het toestel zelf gebruikt ontstaan er na verloop van tijd ook wat krasjes en andere gebruikssporen. Belangrijker is dat de accu en het scherm in topconditie zijn, want daar heb je dagelijks mee te maken. Bij een refurbished exemplaar zijn deze vaak vervangen.

Maar hoe vind je een betrouwbare aanbieder voor jouw refurbished iPhone 11 Pro? Er is heel wat aanbod. Bij aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Refurbished krijg je de meeste zekerheid, maar betaal je ook vaak wat meer.

Hieronder vind je enkele aanbieders van refurbished producten. Je kunt onder andere terecht bij:

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Refurbished iPhone 11 Pro kopen: waarop letten?

De ene refurbished iPhone is de andere niet. Soms zijn aanbieders onduidelijk over de kwaliteit die je krijgt. Kies daarom voor een aanbieder met een goede reputatie, waar je garantie krijgt en waar de toestellen goed worden nagekeken.

Let bij het kiezen van een aanbieder op de volgende punten:

Hoe wordt een iPhone 11 Pro refurbished gemaakt?

De meeste refurbished iPhone-aanbieders kopen een partij iPhones in, die ze nakijken en vervolgens weer doorverkopen. Soms zijn het grote partijen, bijvoorbeeld toestellen die door bedrijven zijn gebruikt. Ook zijn de toestellen soms afkomstig van retouren van fabrikanten en winkeliers. Deze toestellen kunnen niet meer als nieuw worden verkocht, maar zijn ook nog lang niet versleten.

Allereerst wordt alle data van de iPhone 11 Pro gewist, zodat er geen gegevens van de vorige eigenaar meer aanwezig zijn. Een medewerker zet de nieuwste iOS-versie erop, maakt de behuizing volledig schoon en controleert op krassen en andere schade. Ook het scherm, de knoppen en de accu worden langsgelopen. Waar nodig worden onderdelen vervangen. Er zijn ook aanbieders die alleen de direct zichtbare schade repareren. In dat geval kan de batterij versleten zijn, dus let daar goed op. Wat ons betreft is het belangrijker om naar de status van de batterij te kijken en zijn een paar krasjes op de behuizing niet zo erg. Die kun je immers goed verstoppen in een hoesje.

iPhone 11 doosjes

Conditie van refurbished iPhone 11 Pro

Elke refurbished iPhone 11 Pro is nagekeken en zo nodig voorzien van nieuwe onderdelen. De conditie wordt vaak uitgedrukt in een grade. Grade A ziet er als nieuw uit, terwijl grade B zichtbare krassen op de behuizing kan hebben. Bij een grade C iPhone is er sprake van zware gebruikssporen.

Zo’n beschadigde iPhone 11 Pro kan als refurbished toestel nog prima verkocht worden als het toestel zelf nog goed functioneert. Sommige mensen kopen een refurbished iPhone 11 Pro voor de kinderen, zodat ze zich niet druk hoeven te maken over eventuele schade die ontstaat. Doe er een robuust hoesje om en er kan eigenlijk niets mis gaan. Anderen hebben een opgeknapte iPhone 11 Pro nodig om te testen, bijvoorbeeld softwareontwikkelaars. Het toestel hoeft dan alleen maar goed te functioneren en hoeft er niet zo mooi uit te zien. Let op welke garantie op refurbished iPhones je krijgt, want dit kan per aanbieder verschillen (zie ook verder).

Beschikbaarheid refurbished iPhone 11 Pro

Van sommige toestellen zijn erg veel exemplaren verkrijgbaar, van andere wat minder. In het geval van de iPhone 11 Pro is het zo dat redelijk wat mensen dit model hebben gekocht, vooral in de groene en spacegrijze variant. Daardoor is er redelijk veel aanbod, ook tweedehands. Van sommige opslagcapaciteiten zal meer aanbod zijn. We raden aan om bij voorkeur 256GB te kiezen, omdat je daar langer plezier van hebt. Een toestel met 64GB opslag kan net iets te krap zijn en het scheelt qua prijs vaak niet eens zoveel. Bij refurbished iPhones is het prijsverschil tussen de verschillende opslagvarianten vaak relatief klein, dus kies het beste wat je je kunt veroorloven.

Prijs refurbished iPhone 11 Pro

Wat kost een refurbished iPhone 11 Pro eigenlijk? De prijzen van refurbished iPhones verschillen per aanbieder, maar ze liggen bij dit model op zo’n 50%-70% van de oorspronkelijke aanschafprijs. Dit is dan ook de belangrijkste reden om voor refurbished te kiezen: de prijs ligt een stuk lager.

Omdat het bij refurbished om unieke exemplaren gaat, die in wisselende conditie verkrijgbaar zijn, loont het goed om te zoeken naar een betrouwbare aanbieder. Onze refurbished iPhone vergelijker wijst je de weg naar de beste aanbiedingen. De meeste aanbieders beschikken over een steeds veranderend aanbod en stemmen de prijzen af op de vraag. Let bij het kiezen op model, opslagruimte, conditie en kleur. Je vindt dan precies een toestel die past bij jouw smaak en budget.

Levering en retourbeleid

Je koopt de refurbished iPhone 11 Pro op afstand, dus je hebt altijd de mogelijkheid om je aankoop binnen de zichttermijn terug te sturen. De termijn hiervan varieert per aanbieder: soms heb je 14 dagen, maar het komt ook wel voor dat je 30 dagen de tijd hebt om je aankoop te proberen. Je kunt dan je aankoop terugsturen, zonder opgaaf van reden. Bevalt de gereviseerde iPhone 11 niet, dan weet je in ieder geval dat je er niet lange tijd aan vast zit.

Check ook even hoe de iPhone wordt geleverd: vaak krijg je er een kabel, adapter en simkaarttool bij, maar niet de originele verpakking en oordopjes. Bij een recente refurbished iPhone 11 Pro kun je geluk hebben en krijg je er niet alleen de originele verpakking bij, maar zit er ook nog originele Apple-garantie op.

Refurbished iPhone 11 Pro garantie

De garantie op refurbished iPhones kan aanzienlijk verschillen: soms krijg je 6 maanden garantie, soms zelfs 12 of 24 maanden. Wil je meer zekerheid, dan kun je soms de garantie tegen een kleine vergoeding verlengen. Bij een Certified Pre-Owned toestel krijg je een jaar garantie.

Let erop dat de iPhone-garantie tijdens het tweede jaar alleen geldt voor de winkel waar je het toestel gekocht hebt. Je kunt dus niet bij Apple aankloppen. Mocht je in het tweede jaar tegen problemen aanlopen, dan zul je bij de (web)winkel verhaal moeten halen. Kies daarom een winkel met goede klantenservice en een eigen reparatiedesk.

Veel refurbished aanbieders werken samen met Card Services Utrecht, een erkende Apple serviceprovider.

Bekijk ook

Zo zit het met garantie op refurbished iPhones

In dit artikel lees je hoe het zit met garantie op refurbished iPhones. Krijg je net zoveel garantie op als een nieuw exemplaar? Hier lees je waarop je moet letten.

Refurbished iPhone 11 Pro kopen met abonnement

Vroeger kon je bij losse iPhones alleen gloednieuwe toestellen kopen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een refurbished toestel te combineren met een abonnement. Zo kun je op een slimme manier onder de BKR-registratie uit komen, omdat je veel minder hoeft bij te betalen.

Je kunt refurbished iPhones met abonnement onder andere vinden bij:

Lees meer over refurbished producten in deze tips:

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2021