Originele iPhone vs iPhone 11 Pro.

YouTuber vergelijkt de eerste iPhone met de iPhone 11 Pro [video]

Wat is er bij de iPhone in 12 jaar eigenlijk allemaal veranderd? Deze video van de populaire YouTuber geeft antwoord, want hij vergelijkt de eerste iPhone met de nieuwste iPhone 11 Pro. Er zijn grote veranderingen, maar ook een aantal overeenkomsten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple vernieuwt de iPhone ieder jaar en de veranderingen zijn niet elke keer even groot. De meest in het oog springende veranderingen zijn te zien in het design en formaat, maar wat valt op als we de allereerste originele iPhone vergelijken met de iPhone 11 Pro? YouTuber MKBHD legt de twee modellen zij aan zij.

Originele iPhone vs iPhone 11 Pro

De originele iPhone verscheen in 2007, maar is nooit in Nederland uitgebracht. Dat betekent dat alleen de fanatiekelingen onder ons dit model daadwerkelijk gebruikt hebben, omdat je ervoor naar het buitenland moest gaan. In de video komen allerlei aspecten van de iPhones voorbij: van het scherm tot het design en de camera.

MKBHD merkt op hoe klein de allereerste iPhone eigenlijk was. Inmiddels zijn we zo gewend geraakt aan toestellen van 5,8- en zelfs 6,5-inch, dat het lastig in te beelden is dat 3,5-inch van de originele iPhone ooit de norm was. Een ander opvallend aspect is dat je voor een koptelefoon in veel gevallen een adapter nodig had, omdat de aansluiting dieper in de behuizing lag.

Originele iPhone vs iPhone 11 Pro camera.

Ook de camera’s zijn in de video vergeleken. Allereerst had de originele iPhone geen selfiecamera, dus om een foto van jezelf te maken moest je je toestel nog omdraaien. De beeldkwaliteit van de foto’s is niet om over naar huis te schrijven en als je een foto van de originele iPhone vergelijkt met die van de iPhone 11 Pro, zie je hoe groot de verschillen zijn.

De software heeft ook niet stilgestaan, hoewel de basis nog steeds hetzelfde is. Sommige iPhone-gebruikers zien graag een complete metamorfose van het beginscherm, maar het feit dat de indeling nog steeds hetzelfde is bewijst ook dat Apple het in 2007 meteen goed voor elkaar had.

Ben je benieuwd wat wij ooit van de eerste iPhone vonden? Je leest het in onze review van de originele iPhone. Ons oordeel van het nieuwste model lees je in de review van de iPhone 11 Pro.

Bekijk ook

Review iPhone (2007)

De eerste generatie iPhone is in Nederland en wij hebben 'm getest! In deze review van de originele iPhone lees je wat je er daadwerkelijk aan hebt, ook als er een simlock op zit en je de eerste generatie iPhone zonder abonnement wilt gebruiken.

Voor meer vergelijkingen met de iPhone 11 Pro, check je onze eigen artikelen:

Bekijk ook

iPhone vergelijken: dit is jouw iPhone-keuzehulp! Welke iPhone past bij mij?

Welke iPhone kiezen? In deze keuzehulp gaan we iPhones vergelijken: je ziet welke iPhones momenteel verkrijgbaar zijn en helpen je bij de keuze welke iPhone kopen. En we vergelijken de specs van de verkrijgbare modellen, van de iPhone 14 Pro tot de iPhone SE. Zodat jij precies weet welke iPhone bij jou past!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 11 Pro deals

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.