Vijf iPhone-apps om wenskaarten te versturen

iCulture zet vijf leuke iPhone-apps op rij om een kaartje mee te versturen. Dit zijn de beste alternatieven voor het door Apple geschrapte Cards!

Beste iPhone-apps voor kaarten versturenAls een donderslag bij heldere hemel heeft Apple besloten te stoppen met Cards, de applicatie waarmee je papieren wenskaarten kon versturen. Cards was niet de goedkoopste applicatie om een kaart mee te verzenden, maar bood wel afdrukken in hoge kwaliteit. Gelukkig zijn er nog genoeg goede en zelfs betere alternatieven op iOS voorhanden. iCulture zet de beste apps voor een kaartje versturen op rij.

iCulture adviseert: Greetz

Greetz wint onze nominatie van beste kaarten-app voor de iPhone en iPad niet omdat de website zo bekend is, of omdat de dienst Nederlands is. Wij adviseren Greetz om zijn enorme aanbod van verschillende soorten kaarten. In totaal zijn er 10.000 kaarten voorhanden en je kan het zo gek niet bedenken of er is een categorie kaarten voor. Of het nou om onverwachte sterftegevallen gaat of zoetsappige kerstkaarten. Bij elke kaart kan je zelf een boodschap schrijven, maar als dat te beperkt is, kan je ook zelf een kaart maken met je eigen foto. Je kan de kaarten in verschillende formaten laten versturen, zoals Medium, XL en Supersize. De meeste gangbare kaarten doe je de deur uit voor 2,25 euro, als je lid bent van MyGreetz althans. Anders komt er 50 cent bovenop. Ook heb je de keuze uit zo’n 1000 cadeaus die je bij de kaart kan versturen. Betalen kan op allerlei manieren, waaronder iDeal, creditcard, PayPal en Greetz tegoed.
De laatste versie van Greetz bevat helaas een fout waardoor de app soms vastloopt.
Downloaden: Greetz kaarten & cadeaus (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Kaart versturen iPhone Greetz Kaart versturen iPhone Greetz winkelmandje

Hallmark-kaart

Het gaat financieel niet voor de wind met de bekende kaartenfabrikant Hallmark, maar dat zie je niet terug in de app voor iPhone en iPad. Die steekt goed in elkaar. Je begint met de keuze tussen een zelfgemaakte fotokaart of kiest een wenskaart. In de laatste categorie blader je eenvoudig door de bescheiden selectie van Hallmark, waarin je bijvoorbeeld drie categorieën hebt voor een verjaardag van een man. Als je veel kaarten verstuurt, is de adressenlijst in de applicatie handig om op terug te vallen. De applicatie werkt met een duidelijk stappenplan. Veel kaarten verstuur je voor ongeveer 2,50 euro exclusief postzegel, maar er zijn kaarten vanaf 1,59 euro. Betalen kan via iDeal of creditcard en als je voor 19.30 uur bestelt, belooft Hallmark de volgende dag te bezorgen. Jammer dat het aanbod van kaarten in sommige categorieën mager is.
Downloaden: Hallmark-kaart (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Kaart versturen iPhone Hallmark Kaart versturen Hallmark kosten

Popcarte

De Franse dienst Popcarte biedt een hele rits kaarten in verschillende categorieën aan. De interface is in het Nederlands, de ontwerpen ogen fraai en de prijzen zijn aardig. Voor een enkele kaart (inclusief postzegel) betaal je $1,99. Een dubbele vouwkaart kost je $3,49. De app is gebruiksvriendelijk en uitgebreid. Het is mogelijk in de app je plaatjes te verkleinen of vergroten, te roteren of te verplaatsen. Gelukkig zijn er voldoende gratis apps om je foto nog wat te retoucheren of te overgieten met een filtertje. Voor de tekst heb je meer mogelijkheden: je krijgt verschillende lettertypes, -kleuren en –groottes ter beschikking. Je naam in eigen handschrift toevoegen kan eveneens. Betalen kan via PayPal of creditcard. De makers claimen de kaart binnen de 24 uur te verzenden vanuit Frankrijk.
Downloaden: Popcarte (gratis, universeel, iOS 5.0+)

popcarte-1 popcarte-2

Postagram Postcards

Facebook- en Instagram-gebruikers die hun vrienden en familieleden originele vakantiegroeten willen sturen, moeten zeker Postagram Postcards eens proberen. Nadat je minimaal één van de twee sociale netwerken aan Postagram Postcards hebt gekoppeld, kies je eenvoudig een plaatje. Uiteraard kun je ook een eigen plaatje uit je filmrol uploaden. Let wel, de app biedt een vierkant fotoframe waardoor je genoodzaakt bent om je foto’s ietwat bij te snijden. Voer daarna snel een korte (maximum 180 tekens!) boodschap en het adres van de ontvanger in. Klaar? Voor $1,99 kun je het hoogglans kaartje laten drukken en versturen. Erg leuk aan Postagram Postcards is dat je de foto uit de kaart kunt drukken om ‘m voor altijd te bewaren. Zo stuur je een kaartje én een foto.
Downloaden: Postagram Postcards (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

postagram-1 postagram-2

Klepper

Wil je een fotokaart met de look & feel van een oude Polaroid-foto? Dan heb je Klepper nodig. Met deze applicatie van de Groninger Merijn Goris verstuur je snel en eenvoudig echte kaartjes voor €1,99. Let op: je hebt een tegoed nodig dat je via iDeal of PayPal kunt aanschaffen. De grootste troef van Klepper is dat de app erg gebruiksvriendelijk is en je uitermate snel kaartjes laat ontwerpen. Er is geen verplichte registratieprocedure en ook de ontwerpmodus werkt vlekkeloos. Kies een foto, voeg een onderschrift toe en vul het adres van de ontvanger in. Klaar. Klepper stopt je vakantiegroeten in een leuke retro envelop en verstuurt naar eigen zeggen zo snel mogelijk.
Downloaden: Klepper (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

klepper-1 klepper-2

Ook het noemen waard

  • Kaartwereld van PostNL (gratis, universeel, iOS 5.0+) – De officiële kaarten-app van PostNL laat je net als Greetz ook kaarten met een cadeau of eigen foto versturen, maar krijgt een lage gemiddelde waardering. In de App Store staan klachten over late verzending en vastlopers.
  • Postale Express (gratis, iPhone, iOS 6.0+) – Deze applicatie heeft als troef dat je dezelfde kaart op papier naar je beste vrienden kan verzenden en als e-card naar anderen via Facebook, Twitter of e-mail. Een kaart betalen doe je alleen met creditcard en kost 2,99 dollar.
  • fCards (€ 0,89, iPhone, iOS 4.0+) – Deze strakke e-card-app zit boordevol fraaie reisfoto’s maar je kunt uiteraard ook eigen vakantiefoto’s gebruiken. Het aantal lettertypes is helaas beperkt.

Openingsfoto: Cobblucas/ Flickr Creative Commons

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!