Relatie met iPhone

Zo voorkom je slechte iPhone-gewoontes binnen je relatie

Kijk je zoveel naar je iPhone dat je partner erover begint te klagen? iCulture geeft je 5 tips om slechte iPhone-gewoontes binnen je relatie te voorkomen.

Smartphones zijn verschrikkelijk handig, maar het nadeel is dat ze erg veel aandacht van je vragen. Dat is niet altijd voor iedereen prettig. Mensen die constant op hun iPhone staren zijn niet zo gezellig. Dit kan met name een probleem vormen binnen je relatie: er zijn zo ongelofelijk veel dingen die je via de iPhone kunnen afleiden, dat je al snel geen oog meer hebt voor je partner. In dit artikel hebben we daarom een aantal tips verzameld die problemen in je relatie kunnen voorkomen door overmatig iPhone-gebruik.

Relatie met iPhone

Tip 1: geef je partner meer aandacht dan de iPhone

Als je iedere keer op je smartphone kijkt, lijk je minder geïnteresseerd in je partner. Alsof die iPhone belangrijker is dan je betere helft… Dit kun je voorkomen door door aan de volgende oplossingen te denken:

  • Als je samen in één bed slaapt, is het wel zo aardig om éérst je partner goeiemorgen te wensen en pas daarna op je telefoon te kijken.
  • Zet je telefoon ‘s avonds op ‘Niet storen’. Deze optie vind je terug in de Instellingen-app van je iPhone en zorgt ervoor dat je geen push-berichten meer krijgt. Zo word je ‘s ochtends en ‘s avonds minder gestoord en heb je minder de neiging om constant op je iPhone te kijken.
  • Verban smartphones uit de slaapkamer.
  • Verban smartphones van de keukentafel, zodat je niet meer in de verleiding komt om tijdens het eten op je iPhone te kijken.
  • Kijk na de seks niet meteen op je smartphone. Dat kan namelijk nogal bot en ongeïnteresseerd over komen.

Tip 2: wees open over het gebruik van je iPhone

En ga dus niet dingen stiekem doen. Veel partners vinden het al onprettig als je contstant naar je telefoon staart, maar het is veel erger als je dat in het geniep gaat doen. Vertel gewoon open en eerlijk waarom je telefoon nu belangrijk is. Hoor je dat een vriend gaat trouwen? Zeg dan tegen je partner dat een vriend gaat trouwen! Moet je bereikbaar blijven voor je werk? Zeg dan dat je standby moet zijn voor het geval er iets is. Hoe opener je hier over bent, des te beter je partner het kan begrijpen.

Tip 3: Focus je tijdens een gesprek op je partner

Natuurlijk: jij kan prima multitasken. Jij kan een gesprek hebben én Facebook checken. Maar bij je partner is dit geen slim idee. Leg je telefoon weg. Kijk elkaar aan. Anders kun je onbedoeld het signaal geven dat het je geen bal interesseert wat iemand te vertellen heeft.

Tip 4: Zet af en toe je iPhone uit

Zet tijdens het weekend je iPhone uit en zie het als mini-vakantie. Smartphones geven je constant nieuwe prikkels en dit kan een verslavende werking hebben. Neem daarom af en toe een iPhone-vrije periode. Hierdoor krijg je onmiddellijk minder prikkels die afleiding veroorzaken en leer je slechte gewoontes veel minder snel aan.

FaceTime op iPad en MacBook

Tip 5:Gebruik je iPhone en iPad ook voor je partner

Jivo Selfie StickWees gul met iMessages, Facebook-stickers en WhatsApp-berichtjes. Maak foto’s van elkaar en deel ze. Gebruik je iPhone voor je relatie. Hij kan namelijk in plaats van een vloek ook een zegen voor je relatie zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2016
Categorie Diensten
Onderwerp relatie