Selfie-apps voor iPhone

De beste selfie-apps voor je iPhone: zo sta je altijd leuk op zelfportretten

Wat zijn de beste selfie apps voor de iPhone? Laat jezelf van de beste of gekste kant zien met deze apps voor zelfportretten. Sommige proberen je mooier te maken dan je bent, terwijl anderen je een grappig effect geven.

Selfie-apps: de keuze is enorm

Selfies maken kun je natuurlijk doen met de standaard Camera-app op je iPhone, maar het is ook leuk om iets extra’s toe te voegen aan een selfie. Hieronder vind je apps voor simpele zelfportretten, maar ook filterapps waarmee je een kunstwerk van jezelf maakt.


Er is een genoeg keuze als het gaat om selfie apps. Je hebt apps die je zelfportret mooier maken en apps met gekke effecten. En zelfs selfie apps waarmee je je hele make-uplook aan kunt passen, alles om je zo goed mogelijk in beeld te krijgen.

Selfie-apps voor iPhone

iCulture adviseert: B612

B612 is een app die ontzettend veel mogelijkheden biedt om een selfie te bewerken. De app ziet er strak uit en maakt het makkelijk om een goede selfie te maken. Er zijn een heleboel keuzes wat betreft filters die je er flatteus uit laten zien. Ook kun je gekke ‘stickers’ toevoegen aan de selfie om er een grappig of schattig effect aan te geven. Je hebt ook de mogelijkheid om een extraatje te geven aan je make-uplook. Tenslotte kun je ook fotocollages maken van je selfies: kies een van de fotocollage-indelingen, tap drie- of viermaal op het scherm en je hebt een leuke combinatie te pakken.

B612 app

B612 is vernoemd naar de asteroïde uit het boek ‘De Kleine Prins’ van Antoine de Saint-Exupéry, een klassiek kinderboek dat ook volwassenen aanspreekt. De 43 filters in de app verwijzen naar het moment waarop de kleine prins op één dag naar 43 zonsondergangen keek. Ook zonder deze achtergrond informatie is de app handig om te gebruiken. Je hebt zo een mooie selfie op social media staan.

Facetune

Facetune is een fijne app om oneffenheden weg te werken. Je kunt natuurlijk niet elk klein bultje wegwerken, maar om die ene grote pukkel net iets meer te camoufleren is het een hele handige app. De app is makkelijk in gebruik en je hebt dan ook in een handomdraai een foto bewerkt.

Facetune

Om je gezicht er net iets beter uit te laten zien heb je heel wat mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je huid gladder maken, rimpels weghalen, je haarkleur veranderen, make-up aanbrengen, tanden witter maken of rode ogen verwijderen. Een deel van de functies is gratis en voor andere moet je betalen. Je kunt de selfie vanuit de app delen op je favoriete social media kanaal.

Lees meer over FaceTune op iCulture.

Instagram

Met de komst van Instagram Stories is het ook mogelijk om grappige selfies te maken met Instagram. Natuurlijk kon dit voorheen ook al, maar met Instagram Stories kun je direct leuke filters toepassen op de foto. De filters zijn een beetje afgekeken van Snapchat, maar ze blijven wel erg leuk. Wanneer je de selfie hebt gemaakt, kun je hem direct delen met al je vrienden op Instagram.

Snapchat

Snapchat is de app voor jongeren om makkelijk foto’s met elkaar te delen. De app is ook erg geschikt om leuke selfies te maken. Zeker met de gekke filters die je kunt toepassen. Er zijn een heleboel grappige filters om uit te kiezen en mee te spelen. Het is ook mogelijk om allerlei versiering toe te voegen zoals stickers en emoticons om je selfie nog leuker te maken. Je kunt op je selfie ook allerlei stickers en andere versieringen plakken voordat je ze uitwisselt met vrienden. Natuurlijk zijn al deze filters en lenzen ook overgenomen door Facebook, waar je soortgelijke varianten vindt. Maar Snapchat heeft ze bedacht.

Andere selfie-apps voor iPhone

Er zijn nog veel meer selfie-apps voor de iPhone verkrijgbaar. Hieronder bespreken we een aantal, zoals de apps waarmee je elke dag een zelfportret kunt maken of je selfie bewerkt tot iets moois of geks.

  • Retrica (gratis, iPhone, iOS 10.0+) - Tijdens het maken van een selfie kun je direct een filter toepassen. Achteraf hoef je dus niets meer aan de foto te doen, je kunt hem direct uploaden naar Instagram, Facebook of een ander social media-platform.
  • YouCam Perfect: Photo Editor (gratis, iPhone/iPad, iOS 11.0+) - Simpele app om foto’s te bewerken. Het is makkelijk om onzuiverheden weg te werken. Weinig bijzondere mogelijkheden vergeleken met andere selfie apps.
  • VSCO: Foto en Video Editor (gratis, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - Een app waarmee je op een hele makkelijke manier je selfies goed kunt bewerken. Check ook ons artikel over VSCO.
  • Microsoft Selfie (gratis, iPhone, iOS 8.0+) - Deze app van Microsoft bevat veel filters die je er beter uit laten zien. Dit is dan ook de enige functie van de app, meer bewerkingsmogelijkheden heb zijn er niet.

Microsoft Selfie

  • 1 Second Everyday:Videodagboek (gratis, iPhone + IAP, iOS 11.2+) - Zie foto hierboven. “Dit project had zo’n enorm positieve impact op mijn leven, dat ik met grote passie deze app heb gemaakt”, schrijft de ontwikkelaar. Elke dag neem je 1 seconde van je leven op. Elke 10 jaar van je leven levert een 1 uur durende film op, als je al die fragmenten achter elkaar zet. Vraagt wel behoorlijk wat discipline om dat elke dag vol te houden.
  • PIP Camera Pro. (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Een grappige app waarbij je je selfie in een voorwerp kunt plaatsen. Je kunt jezelf bijvoorbeeld op een zandloper of ketting zetten. Vervolgens heb je ook nog de mogelijkheid om deze selfie te bewerken en er iets moois van de maken.
  • Candy Camera (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Een simpele app waarmee je makkelijk foto’s kunt bewerken en kleine veranderingen kunt doen aan de foto. Je moet wel goed oppassen dat de foto niet te nep gaat lijken, dat gebeurt vrij snel bij deze app.

Zorg bij het maken van zelfportretten dat je er goed op staat, door de selfieflitser van je iPhone te gebruiken. Hieronder lees je hoe dit werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Categorie Apps
Onderwerpen camera, selfie
Software iOS