Dataverbruik-apps op de iPhone

Handige apps om je iPhone dataverbruik in de gaten te houden

Wat zijn de beste apps voor je iPhone dataverbruik? Met deze apps krijg je tijdig een waarschuwing en houd je je datalimiet in de gaten. Dankzij deze apps val je nooit buiten je bundel en sta je nooit voor een verrassend hoge rekening.

De meeste apps van de providers hebben een eigen app waarmee je kan zien hoeveel data je verbruikt hebt. Maar als je daar niet tevreden over bent of twijfelt of dit wel juist is, dan zijn er gelukkig alternatieve apps om je dataverbruik mee te meten. Die bieden vaak ook extra opties, zoals dataverbruik op de Apple Watch bekijken of een handige widget waarmee je snel inzicht hebt. Vaak geven ze met kleuren aan of je nog op schema zit of relatief te veel hebt verbruikt.

Dataverbruik bekijken

Je iPhone houdt standaard ook bij hoeveel data je verbruikt hebt. De teller wordt alleen niet elke maand gereset, dus je moet jezelf eraan helpen herinneren om dit handmatig te doen. Via de instellingen op je iPhone bekijk je hoeveel data je in de huidige periode verbruikt hebt, terwijl je ook de verdeling per app kan zien:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Mobiel netwerk.
  3. Scroll naar het kopje Mobiele data. Bij Huidige periode zie je hoeveel data je verbruikt hebt sinds de laatste reset.
  4. Daaronder vind je van alle apps hoeveel data ze in diezelfde periode verbruikt hebben.

Wil je de teller weer op nul zetten, ga op deze pagina dan helemaal naar onderen en kies voor Stel gegevens opnieuw in. Wil je waarschuwingen voor je verbruik of meer opties krijgen, dan moet je aankloppen bij één van de onderstaande apps.

Dataverbruik-apps voor je iPhone

Livestreams kijken, filmpjes op Instagram zetten, muziek luisteren… voor allerlei activiteiten heb je data nodig en dan vergeet je wel eens dat je bijna tegen je datalimiet aan zit. Met onderstaande iPhone-apps houd je dataverbruik in de gaten en waarschuwen als je een bepaald percentage hebt verbruikt.

#1 iCulture adviseert: DataMan Next

DataMan Next is de bekendste app om je dataverbruik in de gaten te houden. Deze Nederlandstalige app wordt gemaakt door een erg actieve ontwikkelaar, die er bovenop zit om steeds weer nieuwe functies toe te voegen. Zo is er een Apple Watch-app en kun je via een handige widget kijken hoe het met je dataverbruik staat. Je geeft zelf aan wat je datalimiet is en op welke dag van de maand je databundel ingaat. Je krijgt een waarschuwing als je rustiger aan moet doen. Met kleuren (groen, oranje, rood) zie je meteen of je nog goed zit. Ook kun je waarschuwingen krijgen bij bepaalde percentages. Als je één app voor dataverbruik zou willen aanschaffen, dan adviseren we deze. Je kunt ook de bijbehorende app WifiMan (link) in een bundel met DataMan Next aanschaffen, waarmee je je dataverbruik op Wi-Fi in de gaten houdt. Ook is er DataMan Pro link) met meer opties.

#2 Data Usage

Bij de app Data Usage kun je op het appicoontje zien hoe het staat met je dataverbruik. Een percentage geeft aan hoever je bent, dus je hoeft in principe niet eens de app te openen. Net als bij DataMan geven kleuren aan hoe je gevorderd bent met je dataverbruik. Het werkt met elke provider en elk abonnement, ongeacht op welke dag van de maand je volgende periode begint. Deze app heeft ook een widget voor het Vandaag scherm en houdt een historie bij, die je kunt exporteren. Hou je van statistieken, dan is dit een handige app. Voor de rest zijn alle functies vrijwel gelijk aan DataMan.

#3 My Data Manager

My Data Manager is een gratis app om je iPhone-dataverbruik in de gaten te houden. De app laat ook zien hoeveel data je via Wi-Fi en roaming hebt verbruikt. Je kunt zelfs data in de gaten houden van een gedeeld gezins- of familie-abonnement. Met balkjes geeft de app aan hoeveel data je bijvoorbeeld voor Facebook, Instagram en Skype hebt gebruikt. Je kunt ook een alarm instellen als er een bepaalde limiet is bereikt, bijvoorbeeld 2GB. De app voorspelt verder hoeveel je nog gaat gebruiken, zodat je weet of je even rustig aan moet doen met je databundel.

#4 Data Cellular Counter

Hou je van eenvoudig design, dan is Data Cellular Counter een geschikte app. Deze app kan je 3G/4G-verbruik en je Wi-Fi-gebruik in de gaten houden en is makkelijk in te stellen. Deze app is Nederlandstalig en toont op het startscherm in grote cijfers het percentage verbruik. Bevat alleen de basisfuncties en daardoor niet direct een aanrader. Maar het icoontje ziet er wel mooi uit.

Nog meer tips over dataverbruik? Check dan onze tips om extreem dataverbruik te voorkomen. We hebben daarnaast ook tips voor het verminderen van WhatsApp dataverbruik.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Apps
Onderwerpen datalimiet, dataman, dataverbruik
Device iPhone
Software iOS