BitTorrent_Sync_icoon

Alles wat je wilt weten over BitTorrent Sync

BitTorrent Sync is een alternatief voor clouddiensten zoals Dropbox en iCloud. Je Mac maakt direct contact met je iPhone en deelt bestanden zonder cloud.

bittorrent syncBitTorrent Sync is een alternatief voor clouddiensten zoals Dropbox en iCloud. Alleen werkt het net iets anders, want bij BitTorrent is er geen sprake van een online opslagdienst. In plaats daarvan maakt de app direct verbinding met andere apparaten en synchroniseert de bestanden zodra dat kan. Hierdoor ben je niet beperkt tot de opslagruimte van online diensten en kun je er gratis gebruik van maken. In feite torrent je namelijk je eigen bestanden van je computer naar je iPhone. In deze gids behandelen we alle onderdelen en mogelijkheden van de app.

BitTorrent Sync installeren

BitTorrent Sync mappen toevoegen
Om de dienst te gebruiken heb je minstens twee verschillende apparaten nodig. Download de app BitTorrent Sync in de App Store en download de desktopversie via de website getsync.com. Na installatie van BitTorrent Sync op je Mac of pc voer de volgende stappen uit.

Mappen delen met BitTorrent Sync

  1. Klik op ‘Add Folder’ om een map op je computer toe te voegen aan BitTorrent Sync. Je kunt iedere locatie, ofwel iedere map op je Mac of pc, toevoegen aan de app. En omdat je zoveel mappen kunt toevoegen als je wilt, kun je precies bepalen wat je wel en niet op je telefoon wilt hebben. Selecteer de map die je wilt delen en druk op ‘Open’.
  2. BitTorrent Sync Share

  3. Je kunt op drie verschillende manieren de link delen met een ander. Je kunt een mail sturen met een link naar de torrent. Je kunt de link kopiëren naar het klembord zodat je hem bijvoorbeeld via iMessage kan delen. En je kunt een QR-code maken, wat meestal het snelste werkt voor jezelf. Klik erop en je krijgt meteen een QR-code te zien.
  4. Pak je iPhone erbij en open de BitTorrent Sync-app. Tik rechtsboven op het map-icoontje om de gedeelde map op de computer toe te voegen aan je iPhone. Nu opent de QR-codelezer. Scan de code op je computer om de verbinding te voltooien.
  5. Nu ben je klaar. Bestanden die op de computer staan kun je meteen zien. Tik erop om ze te downloaden naar je telefoon.

Camera-backup van BitTorrent Sync

BitTorrent fotoDe BitTorrent Sync app op je iPhone kan een backup maken van je fotobibliotheek. Hiervoor moet je de optie inschakelen en vervolgens met een link verbinden met je computer. Zodra je jezelf hebt goedgekeurd om informatie op de iPhone te delen met je computer, verzamelen alle foto’s die je hebt gemaakt in een aparte map op je computer. Dit is een goed alternatief voor iCloud-fotostream van Apple.

BitTorrent Sync vs. clouddiensten

In feite werkt BitTorrent Sync hetzelfde als alle andere torrents, alleen maak je uitsluitend contact met de computers die jij kent. Bestanden staan dus ook niet in de cloud van een bedrijf. Als je bestanden niet meer wilt delen, hoef je bij BitTorrent Sync alleen de computer uit te zetten of de verbinding tussen de iPhone-app en het programma op de Mac te verbreken. Bij clouddiensten moet je de bestanden zelf weghalen of verplaatsen, wat omslachtiger is. BitTorrent Sync is daarom een goed alternatief voor clouddiensten, zeker omdat je nooit online opslaggeheugen hoeft bij te kopen. Het nadeel is echter dat het niet zo gebruiksvriendelijk is als Dropbox en iCloud. Je moet net iets meer moeite doen om een verbinding te maken en als de computer of iPhone in stand-by gaat, stopt ook de verbinding.

Toepassingen van BitTorrent Sync

BitTorrent codeHet aardige van BitTorrent Sync is dat de app je ontzettend veel vrijheid kan bieden. Je kunt iedere map en ieder bestand op je computer deelbaar maken, zolang de computer maar aan staat. Je kunt er gemakkelijk grote bestanden voor je werk mee versturen.

BitTorrent Sync kun je installeren op Macs, pc’s, Linux-computers en NAS-apparaten.

Heb je muziek buiten iTunes staan? Dan kun je BitTorrent Sync gebruiken om die muziek op je iPhone te luisteren. Heb je veel belangrijke of bedrijfsgevoelige bestanden? Sinds de update van maart 2014 kan je bestanden ook een beveiligingscode geven via de Instellingsopties die in de app zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
februari 2020
Onderwerp
Categorie
Apps