Man met iPhone in de hand

Alles wat je wilt weten over BitTorrent op iPhone en iPad

Torrents downloaden kan, maar hoe?
Apple staat geen BitTorrent-apps in de App Store toe, vanwege de verspreiding van illegaal materiaal. Toch kun je via torrentdiensten in de cloud wel gebruik maken van BitTorrent op iPhone en iPad.

Het rechtstreeks downloaden van torrents naar je iPhone of iPad is niet zo eenvoudig als op sommige andere toestellen. Vanwege het illegale karakter van veel torrentbestanden staat Apple niet toe dat er BitTorrent-apps in de App Store staan. Officieel kun je dan ook geen torrentbestanden downloaden naar je iOS-apparaat, maar er zijn wel mogelijkheden.

Kun je torrents downloaden op de iPhone?

Het is echter nog steeds mogelijk om torrents op je iPhone te downloaden, maar je zult hiervoor wel een webclient moeten gebruiken. Je kunt ze online openen zonder ze te hoeven downloaden. De meest populaire diensten zijn:

 • Seedr
 • Filestream
 • TorrentSafe
 • Zbigz
 • Bitport

Al deze websites werken op dezelfde manier. Wanneer je ze in je browser opent, hoef je alleen maar de torrentlink in de zoekbalk te kopiëren en op Download te drukken.

Er zijn twee methoden die je kunt gebruiken om bestanden van online torrent downloaders te krijgen: het kopiëren van de directe downloadlink of het uploaden van het torrentbestand.

Optie 1: Directe downloadlink kopiëren

Zo werkt het:

 1. Ga naar de torrent-website die je gebruikt.
 2. Zoek naar de gewenste torrent.
 3. In plaats van ‘Download Torrent’ druk je op het scherm om de link te kopiëren.
 4. Plak de link in Seedr of een soortgelijke website en druk op Go.
 5. De website doet dienst als een torrentclient en zal het torrentbestand meteen downloaden naar de lokale opslag op je device.

Optie 2: Torrentbestand uploaden

Als bovenstaande methode niet werkt, kun je ook een torrentbestand uploaden naar de door jou gekozen website. Volg deze stappen om te beginnen met het downloaden van de inhoud die je zoekt:

 1. Ga naar je torrentsite en zoek een torrentbestand dat je wilt downloaden.
 2. In plaats van op downloaden te tikken, houd je het ingedrukt totdat er een menu verschijnt.
 3. Druk op ‘Share link’ en vervolgens op ‘Opslaan in’.
 4. Blader naar de locatie waar je het torrentbestand wilt opslaan.
 5. Open een online torrent downloader, zoals Seedr of Zbigz.
 6. Tik op ‘Add Torrent File’ (of een soortgelijke optie, afhankelijk van de website die je gebruikt) en blader naar het zojuist gedownloade torrentbestand.
 7. Tik op ‘Go’ of ‘Download’. Hoe de functie heet is afhankelijk van de website die je gebruikt.
 8. De torrent wordt gedownload naar je device.

Zijn torrents illegaal?

Torrent-bestanden en -apps zijn op zich niet illegaal, maar de inhoud van de bestanden kan dat wel zijn. Deze bestanden kunnen ook geïnfecteerd zijn met malware, waardoor je extra risico’s binnenhaalt. Wees dus voorzichtig met wat je downloadt, vooral als je in een vreemd land bent waar je de wetgeving minder goed kent.

Moet ik een VPN gebruiken voor torrents op de iPhone?

Hoewel het downloaden van Torrent-bestanden in veel landen niet illegaal is (het is het delen van bestanden), zou je soms toch het zekere voor het onzekere willen nemen. Je zou dan een VPN kunnen gebruiken, zodat je IP-adres minder gemakkelijk kan worden getraceerd. Kies wel een partij die betrouwbaar is, zoals NordVPN.

Kan ik uTorrent op de iPhone gebruiken?

Helaas is dit niet mogelijk. Apple heeft veel moeite gedaan om dit onmogelijk te maken. Gelukkig zijn er veel andere torrents beschikbaar voor de iPhone, zoals hierboven is besproken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
februari 2023
Onderwerp
Categorie
Apps