VW Camper kamperen met iPhone iPad

Beste apps voor campervakanties met iPhone en iPad

Op vakantie met de camper? Bekijk deze camperapps, zoek een goede stelplaats op en bekijk de voorzieningen. In deze lijst vind je alle apps waarmee jouw campervakantie een succes wordt!

De beste camperapps voor iPhone en iPad

Op vakantie met de camper is voor Nederlanders een populaire manier om te reizen. We zetten daarom in deze aflevering van de iCulture Vakantiespecial de beste iPhone- en iPad-apps op rij voor mensen die op vakantie gaan met de camper. Sorteer campings op voorzieningen, zoek evenementen voor je VW-busje op en stel de satellietschotel goed af.

Je wilt niet te lang dwalen met de camper om een goede stelplaats te vinden, toch? Met deze lijst van camper-apps wijze we je de weg!

In een aparte applijst bespreken we camping- en kampeerapps voor mensen die met een tentje of caravan op vakantie willen.

VW Camper kamperen met iPhone iPad

iCulture adviseert: Campercontact

Campercontact is de officiële iPhone-app van de Nederlandse Kampeerauto Club en is gratis te gebruiken voor leden. Niet-leden betalen een in-app aankoop van een paar euro, maar daarmee is Campercontact nog altijd geen duurkoop. De app indexeert camperlocaties in meer dan 50 landen, waarbij in ieder geval heel Europa is gedekt. Gebruikers kunnen bovendien zelf campings die geschikt zijn voor camperaars toevoegen aan de app.

Je selecteert de campings op regio, land, prijs of voorzieningen. De resultaten die je te zien krijgt, zijn voorzien van een gemiddelde beoordeling en foto(‘s) om een indruk te krijgen van de aanwezige faciliteiten. Je ziet de locatie op kaart en krijg een sloot aan informatie over de toegangstijden, camperplaatsen en voorzieningen van campings. Als je je zinnen hebt gezet op een camping, kan je er naartoe navigeren met een navigatie-app op je iPhone. In Campercontact kan je blijven terugvallen op je favoriete campings. De kaarten worden handig opgeslagen, zodat je ook zonder internetverbinding ziet waar je bent en moet zijn.

Camperstop

Camperstop bevat informatie over ruim 10.000 camperplaatsen, verspreid over 27 landen. Volgens de makers is het de meest betrouwbare database van Europese camperstops, die allemaal zijn geïnspecteerd. Zoek een camperplaats, bekijk de detailinformatie (vaak met afbeeldingen) en kijk hoe anderen de camping hebben beoordeeld. Zo kun je makkelijk beoordelen of de camperplaats geschikt is voor een overnachting. Je kunt op basis van je eindbestemming of je huidige locatie zoeken. Heb je de ideale camperplaats gevonden, dan kun je met Google Maps of een andere navigatie-app naar keuze naar het adres rijden. Ontwikkeld in samenwerking met de Facile-en-Route Campergids Europa.

Free On Tour

Met Free On Tour heb je een mooi ontworpen app met allerlei tips voor de ideale campervakantie. Je houdt je eigen reis bij en deelt hem met je vrienden. Zoek je onderweg een (andere) camperplaats? Ook die vind je natuurlijk in deze app. Het is ook mogelijk om routes van de Free On Tour-community te downloaden, om dezelfde reis met gemak te volgen. Bij het registreren van jouw account vul je in wat voor camper je hebt om de ideale tips en adviezen te ontvangen. De app bevat meer dan 22 duizend campings en ruim 3500 camperplaatsen door heel Europa. Daar zit er vast en zeker eentje bij die precies bij jou en je vakantie past.

CampingApp Nederlands

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zoek je in deze app ook naar buitenlandse kampeerplekken voor campers. De app is helemaal gratis en laat je kaarten ook offline opslaan, zodat je ze onderweg bij de hand hebt. Helaas kan je niet filteren op campercampings en zijn prijs- en tijdinformatie vaak achterhaald. Dat de app niets kost uit zich dan ook meteen in het aanbod: 8.000 campings in Europa. Met locatiebepaling kun je alle campings in de nabije omgeving zien, inclusief foto’s. Je krijgt een overzicht van alle faciliteiten en actuele tarieven. Ook kun je routes plannen en alvast contact leggen voordat je naar de camping rijdt. In het voor- en naseizoen kun je met de BestDeal Camping Card extra korting krijgen.

SatFinder

Tegenwoordig zullen steeds meer mensen mobiel via Wi-Fi kijken, maar mocht je nog een tv-toestel met schotel in je (retro) camper hebben staan, dan kan deze app van pas komen. De Nederlandstalige iPhone-app SatFinder helpt je de schotel op de dichtstbijzijnde satellieten af te stemmen, zodat je een goed televisiesignaal krijgt doorgestuurd. De app helpt de hoek van de schotel te berekenen, let op de hoogte en stand van de schotel en laat je positie tot nabije satellieten zien. Je kan testen of er een directe verbinding is met de satelliet en ziet op welke je het best afstemt. Geen directe verbinding? Dan kan je kijken of er eventueel objecten zijn die in de weg staan. De app gebruikt flink wat technieken van de iPhone: de camera, de accelerometer, het kompas en de GPS-localisatie. Handig!

Meer handige camper-apps

  • Stellplatz-Radar (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 10.0+) - Duitstalige app met stelplaatsen.
  • ACSI Campings Europa (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 8.0+) - Duizenden campings doorzoeken.
  • Camp & RV (€10,99, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Hét mobiele handboek voor camperrijders in de VS en Canada. Bijna 25.000 RV-parken, campings en natuurparken, doorzoekbaar met allerlei filters. Inclusief vermelding van extra’s als verhuurplekken en dumpplekken, die ook apart verkocht wordt als RV Dumps.
  • RV Parks (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.4+) - Bevat meer dan 20.000 RV-parken voor mensen die met de camper door Amerika willen trekken. De app beslaat VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.
  • park4night.com (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Met deze app vind je plekken waar je kan overnachten.

Liever met de tent op stap? Bekijk dan onze lijst met camping- en kampeerapps voor iPhone en iPad.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Categorie Apps
Onderwerpen camper, camping, kamperen, vakantie, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS