VW Camper kamperen met iPhone iPad

Beste apps voor campervakanties met iPhone en iPad

iCulture zet 5 iPhone- en iPad-apps voor vakantie met de camper op rij. Camping vinden, voorzieningen vinden en schotel instellen.

VW Camper kamperen met iPhone iPad
Op vakantie met de camper is voor Nederlanders een populaire manier om te reizen. iCulture zet in deze aflevering van de iCulture Vakantiespecial de beste iPhone- en iPad-apps op rij voor mensen die op vakantie gaan met de camper. Sorteer campings op voorzieningen, zoek evenementen voor je VW-busje op en stel de satellietschotel goed af.

De beste camperapps voor iPhone en iPad

Als je lang genoeg reist, wordt het vanzelf een beetje muffig in de camper, nog voor je op de bestemming bent aangekomen. Je wilt vooral dus niet te lang dwalen met de camper, toch? Deze apps wijzen je daarom de weg. In een aparte applijst bespreken we camping- en kampeerapps voor mensen die met een tentje of caravan op vakantie willen.

iCulture adviseert: Campercontact

Campercontact is de officiële iPhone-app van de Nederlandse Kampeerauto Club en is gratis te gebruiken voor leden. Niet-leden betalen een in-app aankoop van 5,99 euro, maar daarmee is Campercontact nog altijd geen duurkoop. De app indexeert meer dan 14.000 camperlocaties in 38 landen, waarbij in ieder geval heel Europa is gedekt. Gebruikers kunnen bovendien zelf campings die geschikt zijn voor camperaars toevoegen aan de app.

Campercontact

Je selecteert de campings op regio, land, prijs of voorzieningen. De resultaten die je te zien krijgt, zijn voorzien van een gemiddelde beoordeling en foto(‘s) om een indruk te krijgen van de aanwezige faciliteiten. Je ziet de locatie op kaart en krijg een sloot aan informatie over de toegangstijden, camperplaatsen en voorzieningen van campings. Als je je zinnen hebt gezet op een camping, kan je er naartoe navigeren met een navigatie-app op je iPhone. In Campercontact kan je blijven terugvallen op je favoriete campings. De kaarten worden handig opgeslagen, zodat je ook zonder internetverbinding ziet waar je bent en moet zijn.

Lees meer over Campercontact voor iPhone.

Aires CC

Een camper-app gericht op Frankrijk (hét vakantieland van de Nederlander) mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Ook al is Aires CC een Franstalige app, het biedt een schat aan informatie. In de app vind je 3.000 Franse campings die plek bieden voor campers. Je zoekt vanaf je huidige locatie of vult een Franse stad in. De resultaten verschijnen vervolgens in een lijst of op de kaart.

Die kaart is helaas niet offline te gebruiken: Aires CC is immers gericht op Fransen zelf en die hebben in eigen land niet te maken met roaming. Werk daarom de database bij voordat je vertrekt, zodat de laatste resultaten worden ingeladen. Campings ontberen helaas vaak een uitgebreide omschrijving en ook foto’s van stelplaatsen hoef je niet te verwachten. Wel zie je de handigste voorzieningen aangegeven in pictogrammen en zie je het tarief per nacht, net als in de andere apps in dit overzicht natuurlijk.

Mobil life+

De stelplaatsen-app Mobil life+ kost hetzelfde als Campercontact en beslaat alleen Duitsland. Dat zorgt ervoor dat we deze app minder warm aanbevelen dan Campercontact, maar het is wel een handige app als je op zoek gaat naar een camping bij de Oosterburen. De applicatie bevat 7.800 campings voor je camper en laat je zoeken met een uitgebreide filterfunctie.

Je kiest een prijsklasse of zoekt bijvoorbeeld op voorzieningen als stroom, water, afvalverwerking en toegewijde ondersteuning voor jouw merk camper. Ook als je op doortocht bent is de app aardig: met een slider geef je aan in welke straal je geschikte campings wilt zoeken vanaf je huidige locatie. Dat doet de applicatie voor 1,99 euro extra ook op een offline kaart, zodat je geen internetverbinding nodig hebt om de app te gebruiken. Je kan een route ook openen in allerlei navigatie-apps, waaronder bijvoorbeeld Sygic. Toch raadt Mobil life+ (van het gelijknamige magazine) aan je campings van tevoren uit te zoeken en ze op te slaan in de favorietensectie in de app.

SatFinder

Als er een tv in je camper staat, wil je die natuurlijk wel gebruiken. In dat geval is een satellietafrichter handig. De Nederlandstalige iPhone-app SatFinder helpt je de schotel op de dichtstbijzijnde satellieten af te stemmen, zodat je een goed televisiesignaal krijgt doorgestuurd.

De app helpt de hoek van de schotel te berekenen, let op de hoogte en stand van de schotel en laat je positie tot nabije satellieten zien. Je kan testen of er een directe verbinding is met de satelliet en ziet op welke je het best afstemt. Geen directe verbinding? Dan kan je kijken of er eventueel objecten zijn die in de weg staan. De app gebruikt flink wat technieken van de iPhone: de camera, de accelerometer, het kompas en de GPS-localisatie. Handig!

Ook handig

  • ANWB Camping (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - Niet specifiek gericht op campers, maar deze Nederlandse app bevat wel een uitgebreid overzicht van duizenden campings in Midden- en West-Europa.
  • CampingApp Nederlands (gratis, iPhone/iPad, iOS 7.0+) - In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zoek je in deze applicatie ook naar buitenlandse campings. De applicatie is helemaal gratis en laat je kaarten ook offline opslaan, zodat je ze onderweg bij de hand hebt. Helaas kan je niet filteren op campercampings en zijn prijs- en tijdinformatie vaak achterhaald.
  • Camp & RV (€10,99, iPhone/iPad, iOS 6.0+) - Hét mobiele handboek voor camperrijders in de VS en Canada. Bijna 25.000 RV-parken, campings en natuurparken, doorzoekbaar met allerlei filters. Inclusief vermelding van extra’s als verhuurplekken en dumpplekken, die ook apart verkocht wordt als RV Dumps.
  • RV Parks (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.4+) - Bevat meer dan 20.000 RV-parken voor mensen die met de camper door Amerika willen trekken. De app beslaat VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.
Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 11 augustus 2015. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie naar redactie@iculture.nl.

Openingsfoto: grassrootsgroundswell/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2017
Categorie Apps
Onderwerpen camper, camping, kamperen, vakantie, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS