‘Twitter-app krijgt Instagram-achtige fotofilters’

Twitter gaat fotofilters invoeren in de mobiele apps. Dat zegt New York Times op basis van bronnen. Twitter zou Instagram als een te grote concurrent zien.

instagram twitterTwitter is van plan om een aantal fotofilters toe te voegen aan de apps voor iOS, Android en andere mobiele platformen die ze ondersteunen. De filters zijn nog niet officieel aangekondigd, maar The New York Times denkt dat Twitter zelf de filters bouwt om te zorgen dat mensen apps als Instagram links laten liggen. Instagram is een grote concurrent van Twitter: uit gebruikerscijfers bleek laatst dat er dagelijks meer mensen mobiel gebruik maken van Instagram dan van Twitter.

Er is blijkbaar een enorme behoefte aan grappige fotofiltertjes, waardoor een foto van een patatje saté er opeens wél smakelijk uitziet. Instagram werd eerder dit jaar gekocht door Facebook en is daardoor een directe concurrent van Twitter. Reden genoeg voor Twitter om zich ook op de Instagram-achtige fotofilters te storten. Momenteel is er nog een nauwe integratie tussen Instagram en Twitter, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Twitter probeert op steeds meer manieren gebruikers te dwingen om gebruik te maken van de eigen diensten. Volgens een medewerker van Twitter zitten de VIT’s (Very Important Tweeters) te springen om de fotofilters. De VIT’s zijn vaak bekende sterren, die nu nog foto’s maken via Instagram en ze daarna delen op Twitter, waar ze een groter bereik hebben dan op het vriendennetwerk van Instagram. Twitter heeft wel de overname van een fotodienst overwogen, maar het lijkt er nu op dat ze de fotofilters zelf gaan bouwen. Nog één wetenswaardig feitje: het lijkt er niet op dat de Twitter-fotofilters worden vernoemd naar vogels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2012, 10:57
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, fotofilters, instagram, twitter

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.