Nitrome Touchy: browserspelletjes besturen vanaf je iPhone

De iPhone-app Nitrome Touchy kan verbinding maken met de gelijknamige gamesite, zodat je flashspelletjes vanaf je iPhone kunt besturen.

Nitrome TouchyDe website Nitrome bevat een aantal flashgames die je vanaf een computer kunt spelen. Hierbij ben je echter aangewezen op het toetsenbord en de muis om de spellen te besturen. De nieuwe app Touchy zorgt ervoor dat een aantal van de spellen ook met je iPhone bestuurd kunnen worden. Hierbij krijg je echter niet zomaar een virtuele gamepad op je scherm: de spellen maken onder andere gebruik van bewegingsbesturing om anders met je iPhone gespeeld te worden. Multiplayerspellen kunnen zelfs op meerdere iPhones gespeeld worden, zodat je niet met vrienden over dezelfde controller hoeft te hangen.

Touchy is gratis in de App Store te downloaden, maar laat je in de eerste plaats enkel de game Super Snotput vanaf je iPhone spelen. Om de game te spelen vanaf je iPhone moet je hem in de browser van je computer openen en de Touchy-app op je iPhone starten. Als de computer waar je op speelt en je iPhone op hetzelfde netwerk zitten, vinden de twee elkaar automatisch en kun je het spel vanaf je iPhone beginnen.

In Super Snotput moet je een groene snottebel zo ver mogelijk de gamewereld in slingeren. Dit kan je doen met behulp van touch- of bewegingsbesturing. Bij die laatste moet je de iPhone zoveel mogelijk heen en weer bewegen en op het juiste moment je vinger van het touchscreen halen.

Nitrome Touchy 2

Nitrome heeft een bibliotheek van in totaal tien games die met de iPhone-app gespeeld kunnen worden. Om de overige negen spellen ook te spelen moet je de Premium-functie vanuit de app aanschaffen voor €4,49. In de eerste instantie een redelijk bedrag voor een verzameling van negen games. Daar staat alleen wel tegenover dat de spellen na aanschaf nog steeds reclames tonen in je browser. De games zijn immers ook zonder app gratis te spelen.

Downloaden: Nitrome Touchy (gratis, met in-app aankoop)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2012, 13:33
Categorieën Amusement, Games
Onderwerpen nitro, touchy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.