iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de beste nieuwe Nederlandse apps van mei 2018

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand mei 2018? iCulture zet de beste en interessantste voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste iPhone apps en de beste iPad apps van de lage landen bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: we:fm

Samen naar muziek luisteren is een leuker dan alleen. Midas Kwant (een van de bekendste jonge appontwikkelaars van de afgelopen jaren) zit tegenwoordig op Stanford University en heeft daar met een aantal medestudenten een opvallende nieuwe app gemaakt: we:fm. Hiermee kun je samen met anderen naar je Spotify-afspeellijsten luisteren, met elkaar chatten en nieuwe muziek ontdekken. De app zit goed in elkaar, functioneert zoals heet hoort en brengt je in contact met vrienden van vrienden en hun muzieksmaak. Zo verbreed je je blik op muziekgebied en krijg je verrassende aanbevelingen, die verder gaan dan de algoritmes waarmee Spotify aanbevelingen doet.

Een andere belangrijke functie in de app is Music Stories. Je kent dit al van andere sociale apps, maar in dit geval maak je lijstjes met aanbevelingen voor muziek. Een soort mixtape dus, maar dan eentje die maar 24 uur bewaard blijft. Je combineert clips van 15 seconden en voorziet deze van een tekstje, waarna je het toevoegt aan je Music Story. Dit is een slimme manier om te zorgen dat mensen regelmatig terugkeren naar de app, want de lijst verdwijnt na middernacht vanzelf. Je kunt zien wie naar jouw Music Story heeft geluisterd en wie welk nummer heeft bewaard.

 

We:fm app review

Bekijk ook

Review: met de nieuwe Nederlandse app we:fm luister je samen naar muziek

Je ziet ze steeds meer op straat: mensen met koptelefoons, die afgesloten van de rest van de wereld naar muziek luisteren. De nieuwe app we:fm van de Nederlandse ontwikkelaar Midas Kwant wil daar iets aan gaan doen.

EcoScan

Sta jij ook wel eens te twijfelen in welke afvalbak je iets moet weggooien? Met de Nederlandse EcoScan-app krijg je het antwoord: maak een foto van je vuilnis en de app adviseert of het in de papierbak, in de gft-bak of in de bak voor restaval moet. Ook kan de app je adviseren om een product naar de kringloop te brengen.

Bekijk ook

EcoScan scant je afval en vertelt in welke afvalbak het thuishoort

Moeite met het scheiden van afval? EcoScan is een nieuwe app van Nederlandse makers die je helpt bij het scheiden van afval. Je maakt een foto van hetgeen dat je weg wil gooien en de app vertelt je in welke bak het moet.

Delta Crypto Portfolio Tracker

Er zijn inmiddels honderden apps om je cryptomunten te beheren, maar deze app (∆, oftewel Delta) is van Vlaamse bodem. De makers hebben net een Webby-award gewonnen voor ‘Best Mobile UI 2018’ en zijn daar uiteraard erg trots op. Delta is een gratis Bitcoin- en cryptocurrency-porfolio-app, die ook werkt met Ethereum, Litecoin en meer dan 2000 altcoins. De app geeft je de meest recente koersen en marktgrafieken in je lokale valuta en waarschuwt als er belangrijke wijzigingen zijn.

Veiligebuurt

Deze app is niet gloednieuw, maar heeft onlangs wel een grote review gehad. Volgens de makers heeft de app 180.000 geregistreerde gebruikers. Je krijgt meldingen van buren, politie, burgernet en dergelijke als er iets in de buurt aan de hand is. Als je een verdachte persoon hebt gezien kun je het signalement en de vluchtrichting delen in de app, zodat de politie weet hoe ze in actie moeten komen. Verder kun je in de app op de hoogte blijven van woninginbraken of urgent politienieuws, Burgernet-meldingen en Amber Alert. Pluspunt is dat alles in één app zit.

Toqey

Toqey is een Nederlandse evenementen-wallet waarmee je muntjes, eten en drinken kunt bestellen op evenementen. “Er komen grote samenwerkingen aan!” beloofden de makers toen ze ons tipten over de komst van de app. “Jullie zullen als iCulture iets verfrissends en actueels in de media brengen”, voegden ze eraan toe. “Toqey is een succes!” meldden de makers een paar dagen geleden op Instagram.

Dat mag wel zo zijn, maar we hadden wat moeite te achterhalen op welke festivals je nu eigenlijk terecht kunt met de app. Je koopt virtuele muntjes en betaalt ze met iDEAL. Ook kun je muntjes delen met vrienden. Je hoeft niet meer in de rij te staan en houdt geen muntjes over, want die kun je weer inwisselen voor geld. Het persbericht (voorzien van veel uitroeptekens) heeft ons wel overtuigd dat het een goed idee is, nu de praktijk nog.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.