iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 22-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Camera+ 2
Camera+ is een van de bekendste fotografie-apps voor mensen die meer uit hun iPhone-camera willen halen. De update van afgelopen week geeft meer mogelijkheden voor de dubbele camera. Je kunt bij het maken van portretten kiezen of je gebruik wil maken van de groothoeklens of telefotolens van de iPhone X en de Plus-modellen. Ook kun je nu direct in je fotobibliotheek al je foto’s bekijken zonder dat je deze eerst moet exporteren. Het is verder mogelijk om RAW-foto’s te bewerken waardoor je foto’s nog mooier kunt maken. In ons artikel over Camera+ 2 vind je meer informatie over de nieuwe app.

Omnifocus 3

Net als Camera+ heeft Omnifocus ook een make-over gekregen in de vorm van een totaal vernieuwde app. Omnifocus is bedoeld voor mensen die hun leven op orde willen krijgen. Je maakt taken aan en voegt hier tags aan toe om het overzicht te bewaren. Een aantal functies is gratis te gebruiken maar voor sommige moet je betalen via in-app aankopen. Vernieuwingen zijn onder andere vervaldatums, tags en gegevens toevoegen aan meerdere taken tegelijk. Ook zijn er flexibele infovensters toegevoegd waarmee je eenvoudig al je nodige informatie direct kunt inzien.

Jurassic World Alive

Jurassic World Alive is een nieuwe Pokémon Go-achtige game voor de iPhone waarmee je op zoek gaat naar dinosaurussen. De app maakt gebruik van augmented reality om dinosaurussen in je directe omgeving te laten zien. Het spel wordt uitgebracht door Universal in samenwerking met de Canadese gameontwikkelaar Ludia. In ons artikel over Jurassic World Alive vind je meer informatie.

Defend It! AR

Met Defend It! speel je net als bij Jurassic World Alive in augmented reality. Het doel van het spelletje is om een kristal te beschermen die wordt aangevallen door kwaadaardige robots. Je schiet deze kwaadaardige monsters dood door op het scherm te tikken wanneer je ze in je vizier krijgt. De app maakt hiervoor gebruik van Apple’s ARKit.

PhotoSolver

Makkelijk een wiskundeprobleem oplossen door deze te scannen met de camera van je iPhone. Je krijgt meteen de oplossing te zien en uitleg met welke methoden je het probleem zou kunnen oplossen. Dit lijkt wel een beetje op de wiskunde-apps die we eerder hebben besproken, zoals Photomath.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.