Volkskrant op de iPad met koffie.

Volkskrant-app voor iOS volledig vernieuwd met moderner design

Live nieuws op je iPhone, krant op je iPad

De Volkskrant heeft vandaag een gloednieuwe versie van haar app uitgebracht. De vernieuwde Volkskrant-app heeft een nieuw design, waardoor de app er een stuk moderner uit ziet. Je bepaalt zelf de pushinstellingen en leest de volledige editie op de iPad.

Volkskrant-app vernieuwd

Vanaf vandaag heeft de Volkskrant de nieuwe versie van haar website online gezet. Daar hoort ook een vernieuwde app bij en de update van de bestaande Volkskrant-app is vanaf nu in de App Store te vinden. In feite bestaat de app uit twee versies: op de iPhone bekijk je het allerlaatste nieuws, terwijl je op de iPad alle artikelen van de papieren krant in digitale vorm kan lezen.

Op de iPhone bestaat de Volkskrant-app uit vier onderdelen: Start, Best gelezen, Net binnen en Meer. Onder start lees je alle interessante nieuwsartikelen, gesorteerd op verschillende categorieën. Via de menubalk bovenin ga je naar een andere rubriek op deze startpagina. In feite is deze startpagina een lange scrolbare pagina, maar met de knoppen bovenin spring je dus meteen naar het juiste deel. Veruit de meeste artikelen worden direct in de app geopend. Dat geldt helaas niet voor de artikelen waar een video aan gekoppeld zit. Alle artikelen in de categorie Video sturen je rechtstreeks naar de mobiele website, waar je de video vervolgens kan bekijken. Dit voelt een beetje onhandig, zeker voor zo’n compleet vernieuwde app.

Volkskrant op de iPhone met pushinstellingen.

Verder bepaal je zelf van welk type nieuws je pushberichten wil ontvangen. Je hebt de keuze tussen een aantal instellingen, zoals groot nieuws, aanraders (maximaal één verhaal per dag) en een pushbericht voor de ochtend, lunch en avond. Op deze manier krijg je dus gedurende de dag pushberichten met het laatste nieuws.

Volkskrant Editie op de iPad

iPad-gebruikers van de Volkskrant-app krijgen echter een andere ervaring. In deze editie verschijnt elke ochtend en biedt alles wat ook in de normale papieren krant staat. Als extra vind je hier ook elementen die niet in de papieren versie kunnen, zoals video’s en podcasts. Ook wordt het laatste nieuws van afgelopen nacht meegenomen dat pas na het drukken van de krant verscheen. Je kan de Volkskrant Editie ook downloaden, zodat hij te bekijken is als je geen internetverbinding hebt. Lees je liever in de standaard opmaak van de krant, dan kan dat ook.

Volkskrant Editie op iPad.

In de iPad-versie kan je de edities van de afgelopen week teruglezen, maar alleen de editie van vandaag kan je zonder internetverbinding openen. De Volkskrant Editie is ook beschikbaar als je geen abonnement bij de Volkskrant hebt. De hoofdredacteur van de Volkskrant laat weten dat deze nieuwe digitale editie slechts de eerste stap is in het verder uitbreiden van de mogelijkheden.

Volkskrant op de iPad met krant-versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2018, 18:15
Categorie Apps
Onderwerp volkskrant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.