NLziet-Icoon.

NLZIET-app voor Apple TV nu te downloaden

Het is zover: de al eerder beloofde Apple TV-app voor NLZiet is nu te downloaden in de App Store. Bekijk tv-programma's van NPO, RTL en SBS via je Apple TV, zodat je geen tv-aanbieder meer nodig hebt.

NLZIET op Apple TV verschenen

De NLZIET-app voor Apple TV verscheen vannacht in de App Store en biedt je de mogelijkheid om nog makkelijker tv te kijken, zelfs als je geen kabelaansluiting hebt. Vooral voor mensen die niet vast willen zitten aan een tv-aanbieder kan het erg handig zijn. Je kunt voor €7,95 per maand live tv-programma’s kijken, eerdere programma’s terugkijken en soms zelfs vooruit kijken. Eerder schreven we al dat de app eraan zat te komen.


De betaversie verscheen eerder deze maand al. Ruim 1.200 testers zijn daarmee aan de slag gegaan en de app is op basis van die feedback verder aangepast. Update: iCulture-lezers geven in de reacties aan dat er niet goed naar feedback werd geluisterd en dat de app te vroeg is vrijgegeven, omdat er nog wat foutjes in zaten.

Voorheen kon je de NLZIET-app voor smart tv’s gebruiken om tv-programma’s terug te zien. Deze nieuwe app maakt het een stuk gemakkelijker om in hoge kwaliteit te kijken. De beeldkwaliteit is in ieder geval stukken beter dan wat je met NPO Start kunt streamen.

Meteen kijken vanuit tv-gids
De NLZiet-app op de Apple TV biedt ook een overzichtelijke tv-gids waarmee je meteen kunt kijken naar de genoemde programma’s. Handmatig intikken hoeft niet, want je kunt ook met stemcommando’s zoeken via Siri. Maar daar blijft het niet bij, want volgens directeur Niels Baas van NLZIET wordt er verder gewerkt:

Komende tijd zullen we de Apple TV-app continu blijven verbeteren met nieuwe features. Ook zijn we bezig met apps voor nieuwe platformen, waaronder PlayStation 4.

NLZIET op een televisie.

NLZIET biedt alle programma’s van de Nederlandse tv, samengevoegd in één app. Je kunt on demand en zonder reclame tv-programma’s bekijken. Op dat punt is NLZIET toonaangevend geweest voor andere Europese landen. Ook in het buitenland blijken namelijk soortgelijke initiatieven te zijn ontstaan, waarbij de publieke en commerciële omroepen gezamenlijk een videoplatform hebben opgezet. Daarmee willen de omroepen zich sterk maken tegen internationale on-demand aanbieders zoals Netflix, YouTube en Amazon. NLZIET kost €7,95 per maand, waarbij de eerste maand bijna gratis is (€0,01). Dit is bedoeld om je betaalgegevens te controleren. Kijken kan in de hele EU, als je hoofdverblijf Nederland is. Sommige RTL-programma’s zijn nog niet Europabreed te bekijken; daaraan wordt gewerkt.

Bekijk ook

Officieel: NLZIET binnenkort eindelijk met Apple TV-app

NLZIET heeft eindelijk bevestigd dat er een Apple TV-app aankomt, zo kan iCulture als eerste melden. De Apple TV-app van NLZIET is vanaf eind mei beschikbaar voor betagebruikers, waarna de overige NLZIET-gebruikers er later mee aan de slag kunnen.

NLZIET installeren op de Apple TV

Je vindt de NLZIET-app in de App Store op de Apple TV. Mocht je de app nog niet zien, dan kan dat komen door de geleidelijke uitrol ervan. Verder heb je uiteraard een Apple TV nodig die het zelf installeren van apps ondersteund, oftewel een Apple TV 4 of nieuwer. Heb je een ouder model Apple TV, dan kun je met AirPlay of Chromecast streamen naar je tv-scherm.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 29 mei: Beschikbaarheid in Europa en maandprijs toegevoegd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 mei 2018 om 10:01
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.