Sinterklaas-workshops

App Lijst: Sinterklaas-apps voor iPhone en iPod touch

iPhoneclub.nl zet zes nieuwe, leuke iPhone-apps voor Sinterklaas op een rij. Voor pakjesavond, lootjes, rijmen, gedichten en kinderen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Sinterklaas apps voor de iPhone iPod touchMet Sinterklaas in aantocht in Nederland, zet iPhoneclub.nl zes leuke en nieuwe of vernieuwde Sinterklaas-apps voor de iPhone en iPod touch op een rij. We scheiden het kaf van het koren en pikken het marsepein tussen de pepernoten. Zeven apps voor van alles: kleurplaten, de lootjesavond, legpuzzels voor jonge kinderen, een rijmwoordenboek, meezingen met liedjes en recepten.

Sinterklaas-apps iPad Jop's Sinterklaas PuzzelsJop’s Sinterklaas Puzzels (€0,89, universele app) – Deze app bespraken we eerder al uitgebreid op iPhoneclub.nl. Hij bestaat uit legpuzzels van 4, 9 of 16 stukjes en telt 24 verschillende puzzels met daarop de pieten, de stoomboot, figuren van andere apps uit de Jop-stal en natuurlijk Sinterklaas. Met een knop kan je schakelen tussen een voorbeeld of spelen zonder voorbeeld.

Sinterklaas iPhone Jop's Sinterklaas Puzzels

Sinterklaas-apps Sint en Diego iPhoneSint & Diego (gratis, universele app) – Het officiële spel van de film Sint & Diego en de Magische Bron van Myra zet zwarte piet op een vliegend tapijt. Jawel! Op het kleedje ontwijk je wolken en vliegtuigen en laat je getimed cadeau’s vallen in schoorstenen. Als je geraakt wordt, ben je af. Verder heeft de app een aantal virtuele kleurplaten en kan je puzzels neerleggen.

Sinterklaas iPhone Sint en Diego

Sinterklaas iPad-apps Sinterklaas Dobbelspel HDSinterklaas Dobbelspel (€0,89, iPhone) – Drie kwartier hoort dit spel te duren dat je moet uitvoeren op de pakjesavond van de lootjes die je hebt getrokken. De app een virtuele dobbelsteen waarop elk aantal ogen een vaste waarde heeft. Met de één pak je een cadeau, met de ander ruil je, met weer een ander verplaats je van stoel. En daarna pak je de cadeau’s uit…

Sinterklaas-apps iPhone Sinterklaas spelletjesSinterklaas liedjes, speletjes en meer (€0,89, iPhone) – Ook dit jaar is er voor de iPhone weer een Sinterklaas-app die allerlei onderdelen samenvoegt tot één app. De applicatie bevat vijf simpele spelletjes die zo zijn doorgespeeld – zoals tien ballen in een zak op een dak gooien. Verder vind je bladmuziek voor instrumenten in de app en de songteksten van liedjes.

Sinterklaas iPad-apps Sinterklaas RijmwoordenboekSinterklaas Rijmwoordenboek (€0,89, universele app) – De nieuwste rijmwoorden-app voor de iPhone en iPad. En probeer er maar eens een te vinden die meer resultaten in het scherm weet te stouwen. De app verdeelt de resultaten meteen onder in het aantal lettergrepen en zo nu en dan krijg je zelfs namen als resultaat. Vulpen? Rijmt op Monique van de Ven!

Sinterklaas-apps iPhone Sint ChefSint Chef (€1,79, universele app) – De meest verzorgde app voor de Sinterklaastijd is Sint Chef, een fraaie applicatie met allerlei aan Sint Nicolaas verbonden recepten. Pepernoten, taai taai, worteltjestaart en appelflappen in de vorm van mijters zijn maar een paar van de recepten die langskomen, allemaal uitgebreid beschreven en voorzien van foto’s.

Sinterklaas iPad-apps ZingSintZingSint (€0,89, universele app) – Eindelijk eens een aardige karaoke-app omtrent Sinterklaas voor de iPad en iPhone. Terwijl de piano een van de veertien Sinterklaasliedjes inzet, zie je op het scherm de regels tekst en is er een aparte sectie voor de regel die nu speelt. De woorden zijn opgedeeld in vakjes en een balk laat precies zien hoe ver je bent.

Sinterklaas iPhone ZingSint

Nog meer Sinterklaas-apps? Lees ook ons overzicht van vorig jaar: App Lijst: Sinterklaas op de iPhone – 8+1 apps voor Sinterklaas

Openingsfoto: BlackPitShooting

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2012, 12:14
Categorieën Nederlandse apps, Uncategorized
Onderwerpen applijst, sinterklaas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.