iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 52-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Capsicum
Capsicum is bedacht door de Amerikaanse software-engineer Ish ShaBazz, die je misschien kent van de documentaire ‘App: The Human Story’. Hij werkte samen met de Australische designer Heidi Helen Pilypas, die ervoor zorgde dat de app er ook qua interface overzichtelijk uitziet. Drie jaar geleden begonnen ze aan het project en nu is het af.

Capsicum-app

Het is een verrassende nieuwkomer, zo aan het einde van het jaar. Vanwege de iTunes-sluiting voor ontwikkelaars hadden we niet verwacht dat er nog een opvallende nieuwe app zou verschijnen. Capsicum combineert agenda, takenlijst, notities, dagboek, gewoontes bijhouden en binnenkort komt er ook nog een schetsblokje in, zodat het een echt persoonlijk ‘boekje’ wordt waarmee je alles kunt bijhouden wat in jouw leven belangrijk is.

Music Year in Review

Met deze app kun je als Apple Music-gebruiker terugkijken op het afgelopen jaar. Je geeft de app toestemming tot je Apple Music-bibliotheek, waarna hij checkt naar welke artiest je het meest geluisterd hebt, wat je favoriete genre is en je favoriete liedjes. De statistieken worden in drie verschillende kaarten getoond die je op kan slaan of kan delen via Instagram of Twitter. De app vraagt je in het begin om je mailadres, maar deze stap kun je gewoon overslaan.

De opties zijn wat beperkt, maar je ziet wel snel naar welke liedjes je dit jaar het meest geluisterd hebt. Check ook ons artikel waarin we uitleggen hoe je een Apple Music jaaroverzicht kan krijgen met nog veel meer statistieken.

WireGuard

WireGuard is een zogenaamde VPN-tunnel waarmee je veiliger kan internetten. Het is geen VPN-service zoals er wel meer zijn, want je maakt je eigen WireGuard-instanties aan. WireGuard is nog volop in ontwikkeling en is open source. Er staan nog heel veel taken op de todo-lijst, waarvan je in dit document een overzicht vindt. Mocht je meer willen weten over wat WireGuard precies is en hoe je dit instelt, dan lees je op de website van de makers er meer over.

Mylio

iCulture-lezer Pieter wees ons op deze handige app voor het beheren van je foto’s. Het is een soort alternatief voor Picasa, de dienst waar Google jaren geleden mee stopte. Al je foto’s worden tussen al je apparaten gesynchroniseerd via je eigen Wi-Fi-netwerk, dus niet via de cloud. Mylio zorgt er ook voor dat al je foto’s offline op je toestel staan, door deze qua formaat aan te passen aan de beschikbare hoeveelheid opslag. Je kan je foto’s ook bewerken en er zit gezichtsherkenning in, zodat je de belangrijke mensen in je leven snel op foto’s terugvindt.

Bendy and the Ink Machine

Bendy and the Ink Machine verscheen oorspronkelijk in 2017 voor de desktop, maar heeft nu ook de overstap gemaakt naar je iPhone en iPad. Het is een survival/horrorgame met een mooi cartoony achtig stijltje. Het is een first-person game waarin je op ontdekking gaat door een animatiestudio. Je lost puzzeltjes op en vermorzeld vreemde wezentjes. Het is vooral de stijl die indruk maakt. Alle vijf de delen van het origineel zitten nu in één app en je kan ook nog een MFi-controller aansluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.