iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van december 2018

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand december 2018? iCulture zet de interessantste apps van december 2018 voor je op een rijtje.

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Dance With Us
Dance With Us is een nieuwe app waarin de populaire en jong dansende tweeling Norah en Yarah je verschillende dansmoves leren. De app is gemaakt door &samhoud media, een bedrijf dat in het verleden veel virtual en augmented reality-apps en -ervaringen heeft gemaakt. Denk daarbij aan de dinoplaatjes van AH of de AR-programmeerapp Tech is te Gek.

Dance With Us

In de nieuwe app Dance With Us vind je verschillende nieuwe technieken, zoals multiplayer AR, waarbij je met verschillende devices tegelijk een virtueel object kunt bekijken. Ook is gebruik gemaakt van volumetric video, waarmee je de tweeling levensecht in huis kunt halen. Norah & Yarah werden bekend door RTL’s Everybody Dance Now en verschenen daarna ook op de Amerikaanse tv. Je hebt minimaal een iPhone 6s nodig met ARKit 2.0.

Op maximaal vier iPhones kun je tegelijk spelen. Als je tien bewegingen onder de knie hebt kun je freestyle gaan dansen.

Sevn

Sevn is een nieuwe Belgische game, die meteen door Apple werd opgenomen in de lijst ‘New Games We Love’. De makers van de game, Next Apps uit Lokeren, boekten eerder succes met Colorcube. Inmiddels is met Sevn al de mijlpaal van 100.000 downloads gehaald. “Sevn is een strategisch bordspel dat potentieel een plaats krijgt naast klassiekers als dammen of schaken”, vertelt medeoprichter Christophe Todts zonder zweem van bescheidenheid.

Sevn game

Sterker nog: “Sevn komt voort uit het gedachtegoed bij verschillende culturen en religies dat het cijfer 7 meer voorstelt dan gewoon een cijfer.” Het gaat om een bordspel waarin alles draait om het cijfer 7. Spelers krijgen 7 torens in 7 kleuren te zien en moeten om te winnen alle 7 torens van één kleur nemen, of net de meerderheid van de zeven kleuren. De muziek van de game is gemaakt door muzikant Sean Dhondt. Dhondt en Todts speelden samen in de voormalige Belgische rockband Nailpin.

PicYourMoment

PicYourMoment is een app die we in het verleden al eens op iCulture hebben besproken. Hij heette toen nog ROOMforthought. Inmiddels is een volledig nieuwe versie met een andere naam, PicYourMoment.

Het idee van PicYourMoment is dat je een dagboek maakt waarbij je per foto aangeeft of je dit wil delen met anderen. Je kunt ook een moment anoniem tonen in een publiek album. Daarmee krijg je een inkijk in het leven van anderen op hetzelfde moment, maar op een andere plek. Je kunt ook naast je standaard PYM-album een extra verzameling foto’s maken en je kunt samen met anderen albums vullen. Vaak zal dat iemand zijn die dichtbij je staat, bijvoorbeeld je partner of een vriend(in).

Invite 2.0

Invite 2.0 is een update van een al bestaande app, die bedoeld is om mensen samen te brengen. De app is nu in het Nederlands beschikbaar. Met Invite nodig je vrienden uit voor evenementen en zie je meteen wie er komen (of niet). Vrienden kunnen reageren zonder dat ze de app hoeven te installeren. Iedereen heeft een smartphone, maar ondanks alle digitale contacten willen we nog steeds met elkaar afspreken. Deze app maakt het makkelijker om vrienden uit te nodigen om iets samen te gaan doen. Je kunt inloggen met een Google- of Facebook-account.

Word Tango

De makers van deze game stuurden ons een mailtje met de aanhef ‘Hallo Iphone club’ en dat is eigenlijk best grappig, want in 2012 waren woordspelletjes inderdaad nog erg populair. Maar het is inmiddels 2018 en de vraag is of het nu nog gaat lukken om een nieuw woordspelletje op de markt te brengen aangezien het aanbod in de App Store al gigantisch is. Word Tango heeft in ieder geval twee pluspunten: het is in het Nederlands én het Fries te spelen.

Word Tango

Daarnaast zijn er nog 6 andere talen en volgend jaar komen er nog 90 andere talen bij om uiteindelijk voor eind van het jaar op 100 talen uit te komen. Dat zal onze Nederlandse lezers niet direct boeien, want zij willen vooral weten: wat kun je met deze game? Nou, eigenlijk heel simpel: je ziet een woord dat je moet aanvullen met de ontbrekende letters.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2018, 13:00
Categorieën Belgische apps, Nederlandse apps
Onderwerp nederlandse apps
Software iOS, macOS, watchOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.