iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 51-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Darkroom 4
Darkroom is een bekende fotobewerker. Sinds deze week is er ook een iPad-versie van Darkroom beschikbaar. Zoals we in onze lijst van de beste fotobewerkers voor iPhone en iPad al omschreven, is Darkroom de beste afweging tussen gemak en mogelijkheden. Je kan RAW-afbeeldingen bewerken met allerlei filters en tuning-mogelijkheden. Daarnaast werkt de app nauw samen met iCloud-fotobibliotheek, waardoor je je foto’s op een overzichtelijke manier kan bekijken.

Darkroom for iOS

Je gebruikt dan ook je bestaande bibliotheek, dus je hoeft foto’s niet te dupliceren. Er zijn ook allerlei functies voor portretfoto’s en je kan sneltoetsen op de iPad gebruiken. Als je op zoek bent naar een handige fotobewerker waar je alles mee uit je iPad haalt, dan is Darkroom degene die je moet hebben.

Tropico

Heb je altijd willen regeren over je eigen bananenrepubliek? Dat kan nu op je iPad, want de bekende game Tropico is nu beschikbaar in de App Store. Volgend jaar komt hij ook naar de iPhone, maar voor nu kun je hem dus alleen spelen op de iPad. De game heeft een Campaign-mode en met de tutorials leer je de basis van de game. De hoofdmode bevat 15 missies, waarin je van alles leert bouwen.

Orderly

Wil je het nieuwe jaar beginnen met een nieuwe todo-app? Dan is Orderly misschien wat voor jou. Deze week kwam versie 4.0 uit, waarmee je vooral meer overzicht moet krijgen in al je taken. De onderdelen Today Items en Due Items kan je als mappen weergeven zodat je je kan focussen op je belangrijkste todo’s. Je kan bovendien een backup van al je gegevens naar jezelf e-mailen, maar dit kan met een in-app aankoop ook automatisch via de cloud. Er zitten ook nog allerlei beveiligingsopties in, zoals beveiliging met Face ID.

Word Tango

Dit woordspelletje van Nederlandse bodem ondersteunt niet alleen Nederlands, maar ook Fries. Het doel is om de ontbrekende letters van je plankje in de getoonde woorden te plaatsen. Lukt het je om de juiste letters op de juiste plek te plaatsen, dan ga je naar het volgende level. Je speelt het spelletje zonder tijdslimiet en er zit een oneindig aantal levels in, dus je kan eigenlijk blijven spelen. Als je vast zit, kun je virtuele muntjes gebruiken om hints te krijgen. De app is gratis, maar met in-app aankopen kun je extra muntjes krijgen.

Fiete World

Als je de kinderen nog moet vermaken deze kerst als ze langs moeten bij hun opa of oma, dan kan Fiete World goed van pas komen. Fiete World is een soort digitaal poppenhuis voor de allerkleinsten. De wereld van Fiete is gratis te verkennen en kinderen maken kennis met allerlei personages. Fiete is al bekend van veel andere kindergames, maar in dit deel kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten gaan.

Lemmings

Nostalgie ten top, met deze mobiele Lemmings-game van Sony. Het spel is gratis te spelen, maar bevat wel in-app aankopen en een energiesysteem dat je probeert te verleiden om aankopen te doen. Lemmings lijkt op het origineel uit 1991, maar is wel aangepast voor touchscreens. Ook is de gameplay iets vereenvoudigd. Er zitten ‘duizenden’ nieuwe levels en wat nieuwe spelvarianten in, zodat ook oudgedienden weer iets nieuws kunnen ontdekken. Zo moet je bij het afronden van een level planeten ombouwen naar een fijne omgeving.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.