Instagram scrollen horizontaal.

Instagram laat je horizontaal door nieuwe berichten bladeren (update)

Scrollen op de Stories-manier

Instagram komt met een nieuwe manier om door berichten te bladeren. In plaats van verticaal scrollen blader je net als in de Stories horizontaal door nieuwe posts.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Instagram rolt op dit moment een update uit waarmee de bediening van de app totaal veranderd wordt. Normaal gesproken scroll je verticaal door je tijdlijn, zoals in nagenoeg alle social media-apps. Met de nieuwste update die nu uitgerold wordt, past Instagram dit aan. Je moet daardoor links en rechts tikken om naar nieuwe posts te gaan.

Update 28 December 09:00: Het bleek te gaan om een test die ‘per ongeluk’ naar een te grote groep gebruikers uitgerold was. De navigatie is inmiddels weer teruggedraaid, waardoor je weer gewoon verticaal kan scrollen.

Instagram horizontaal scrollen

Instagram is afgelopen oktober begonnen met het testen van de nieuwe manier van scrollen en het lijkt erop dat de functie nu naar meer gebruikers uitgerold wordt. iCulture-lezer Jop kreeg de nieuwe manier van scrollen al en ook op Twitter maken meerdere gebruikers melding van de wijziging. Over het algemeen zijn de meningen niet erg positief.

Instagram scrollen horizontaal.

Je bladert nu horizontaal door de app door links en rechts te tikken. Op deze manier zie je de nieuwste foto’s en filmpjes van de accounts die jij volgt. Je kent deze manier van scrollen waarschijnlijk wel van de Instagram Stories, waarbij je ook aan de linker of rechter kant tikt om naar het volgende verhaal te gaan.

Zodra je nu bij het bekijken van een bericht verticaal scrollt, zie je de reacties en likes op de desbetreffende berichten. De navigatie van Instagram is dankzij deze update dus helemaal op de schop gegaan. De functie wordt momenteel uitgerold, maar er is geen app-update vanuit de App Store nodig. Zie jij de functie nog niet, dan ben jij waarschijnlijk snel aan de beurt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 28 december: Het bleek te gaan om een test die per ongeluk naar te veel gebruikers uitgerold was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2018, 9:22
Bron Bron Engadget
Via Via 9to5Mac
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.