AniGif: maak bewegende afbeeldingen van je foto’s

Met AniGif kun je van bestaande foto's op je iPhone een bewegend plaatje (animated gif) maken.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

anigifWebpagina’s in de jaren ’90 stonden er vol mee: animated gifs. GIF is een bestandsformaat voor afbeeldingen die de mogelijkheid heeft om verschillende beelden achter elkaar op te slaan in hetzelfde bestand, waardoor er een klein tekenfilmpje wordt vertoond. Google maar eens op “animated gif”. Dit levert duizenden hits op met pagina’s vol met deze bewegende plaatjes. Hetzelfde effect van het maken van die animaties kun je nu op je iPhone bereiken met de applicatie AniGif.

Met AniGif kun je van bestaande foto’s op je iPhone een animated gif maken. Ook kun je vanuit de applicatie zelf nieuwe foto’s maken. Het werkt vrij eenvoudig.

Wat je moet doen is een set foto’s kiezen die op je iPhone staan. Vervolgens zet je deze in de goede volgorde, mocht dat nodig zijn. De applicatie doet daarna de rest en maakt er een animated gif van. Je kunt daarna eventueel nog de delay aanpassen, om te bepalen hoeveel tijd er tussen de verschillende foto’s moet zitten.

anigifHiernaast zie je een voorbeeld zo’n bewegend plaatje, gemaakt met AniGif. Wanneer je tevreden bent met het resultaat kun je de GIF opslaan op je iPhone. Leuker is het natuurlijk om het resultaat te delen met anderen. Dit kan zowel via e-mail als via Twitter. Om het plaatje op Twitter te krijgen voer je je Twitter gebruikersnaam en wachtwoord in in de app. Vervolgens kun je een tweet schrijven en wordt het bestand via fotoservice Twitpic meegestuurd.

Animated gifs zijn in iedere browser of e-mail programma te bekijken, je hoeft hiervoor geen speciale software te hebben.

In onderstaand filmpje ook nog een (nogal uitgebreide) amateur-review van AniGif:

AniGif is verkrijgbaar in de App Store en kost 1,59 euro.

Winactie #10jaariCulture: Apple AirPods

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2017, 13:58
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp animated gif

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.