Overname van Tenor door Google.

Google goes gifs: populair gif-platform Tenor overgenomen door Google

Google heeft een grote stap genomen in de populaire gifjes. Het bedrijf heeft namelijk Tenor overgenomen, één van de grootste platformen op het gebied van gif-afbeeldingen. Maar waar ga je deze overname terugzien?

Gifjes zijn de laatste jaren enorm populair geworden. In veruit de meeste chatapps is wel een optie aanwezig om een gif te versturen. WhatsApp laat je bijvoorbeeld gifs delen, maar ook in iMessage kun je eenvoudig een gif delen dankzij verschillende iMessage-apps. Google gaat nu meer met gifs doen dankzij de overname van Tenor.

Google neemt Tenor over

Behalve zoeken naar webpagina’s, kun je bij Google ook zoeken naar afbeeldingen. Volgens Google wordt er per dag inmiddels miljoenen keren gezocht naar gifs. Om Google Afbeeldingen te verbeteren, heeft Google het gif-platform Tenor overgenomen. Hierdoor gaan de bewegende plaatjes een grotere rol spelen in de zoekresultaten. De overname ga je ook terugzien in de apps van Google waarin gifs een belangrijke rol spelen. Denk dan bijvoorbeeld aan Gboard, Google’s populaire toetsenbord voor iOS. Laatst bracht Google nog een update uit waardoor je in Gboard makkelijker gifs en emoji’s opzoekt.

Google en Tenor.

Tenor ken je daarnaast mogelijk van WhatsApp. Voor de gif-functie in de chatapp wordt gebruikgemaakt van Tenor of de grote concurrent Giphy. Het verschilt per gebruiker welke zoekmachine in WhatsApp gebruikt wordt. Giphy is over het algemeen wat populairder en bekender dan Tenor. Giphy werd in 2013 opgericht, terwijl Tenor een jaar later van start ging. Tenor heeft zo’n 300 miljoen gebruikers. Hoeveel Google voor de overname betaald heeft, is niet bekend.

Ondanks de overname van Google blijft Tenor een zelfstandig merk. De naam zal dus niet snel gaan verdwijnen, al is uit het verleden wel gebleken dat dit soort overnames ervoor zorgen dat merken op den duur toch op gaan in de overnemende partij. Voor nu verandert er dus nog niet zo veel, waardoor de apps van Tenor blijven bestaan. Voor iOS heeft Tenor een eigen toetsenbord met iMessage-extensie. Er is ook een speciale app voor Facebook Messenger, maar deze is al sinds 2015 niet meer bijgewerkt. Of deze nog blijft bestaan, is dus afwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2018, 9:53
Bron Bron Google
Categorie Achtergrond
Onderwerpen gif, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.