Gerucht: firmware-update iOS 4 vanavond gepland

Apple zal vanavond een update uitbrengen, waarin een aantal kwetsbaarheden van iOS 4 zijn gepatcht. Daarbij is ook de PDF Exploit opgelost.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios 4Als de informatie van onze tipgever klopt, komt er nog vanavond een firmware-update uit waarin een aantal kwetsbaarheden van iOS 4 zijn opgelost. Dit lost het risico van de PDF Exploit op, waardoor ook gebruikers zonder jailbreak een risico liepen. Omdat de methode JailbreakMe.com gebruik maakt van deze PDF Exploit, is er grote kans dat de methode na deze update niet meer werkt. Daarom is het verstandig voor mensen die willen jailbreaken om alvast de unieke handtekening van jouw toestel voor iOS 4.0.1 op te slaan.


Je kunt dit via Cydia doen als je deze voor de eerste keer opstart, of met behulp van TinyUmbrella op Windows, Mac OS X en Linux. Meer informatie hierover vind je in dit overzicht per toestel. Dat de update vanavond komt, wordt ook bevestigd door iPhone Dev Team-lid cpich3g.

Verdere discussie kan in dit nieuwsartikel: Apple brengt iOS 4.0.2 uit: emergency patch voor PDF Exploit

Pdf

Pdf is een populair formaat voor bestanden en documenten, omdat de opmaak altijd hetzelfde is. Pdf's zijn niet bewerkbare documenten, bijvoorbeeld handig voor handleidingen, digitale boeken en meer. Je kunt vanaf de iPhone, iPad en Mac wel eenvoudig aantekeningen maken op pdf's. Op de Mac is de app Voorvertoning de tool waarmee je pdf's opent en annoteert. Ontdek wat je allemaal met pdf kunt doen op je iPhone, iPad en Mac!

Pdf

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.