Apple rekent toch kosten voor FaceTime: activeren kost 21 eurocent

Apple brengt toch kosten voor FaceTime in rekening: het activeren kost €0,21 per
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

facetime-iphoneGebruik van FaceTime kost je geen belminuten, beweert Apple. Zodra je verbinding maakt schakelt het gesprek over naar het Wi-Fi-netwerk, zodat je geen verdere kosten hebt. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat het activeren van FaceTime wel degelijk geld kost. Bij het activeren van FaceTime wordt contact gelegd met een Britse activatieserver van Apple. Er wordt daarbij €0,21 in rekening gebracht voor een sms-bericht naar het nummer 00447786205094. Op je telefoonrekening vind je deze activatiekosten terug als ‘Berichten verstuurd naar het buitenland’. Niet dat je je met een bedrag van 21 eurocent meteen bestolen hoeft te voelen, maar het kan toch vraagtekens oproepen als je de eerste telefoonrekening van de iPhone 4 binnenkrijgt.


De €0,21 wordt niet alleen bij Nederlandse gebruikers in rekening gebracht, maar ook bij O2 in Ierland en diverse andere operators. Op ons forum is er ook een discussie over, waarbij het nummer in het bestand carrier.plist te vinden is.

sms kosten

Het bedrag van €0,21 wordt eenmalig in rekening gebracht, maar toch zijn er mensen die het bedrag drie- of viermaal op hun factuur zien verschijnen. Dat heeft ermee te maken dat je bij het herstellen van je telefoon weer opnieuw moet worden aangemeld bij de FaceTime-server, zodat het je steeds opnieuw een sms’je kost. Heb je last van een crashende iPhone en ben je fanatiek bezig met het herstellen van je iPhone, dan is het verstandig om zolang de FaceTime-functie uit te schakelen. Dat kan via Instellingen > Telefoon > FaceTime.

En videobellen van T-Mobile dan?

Als je wel eens de iPhone-prijslijst van T-Mobile hebt bestudeerd, is het vast opgevallen dat daarop een apart onderdeel ‘Videotelefonie’ staat. Videotelefonie kost €0,50 per minuut volgens deze prijslijst. Betekent het nou dat T-Mobile je ook nog per minuut kosten in rekening gaat brengen? Het antwoord is nee. Videotelefonie staat al sinds de lancering van de iPhone 3G in 2008 op de prijslijst en is daar hardnekkig blijven staan, ook al ondersteunde de iPhone 3G helemaal geen videotelefonie. Met de komst van FaceTime is er dus niets veranderd: videotelefonie zoals T-Mobile het aanbiedt, is op de huidige iPhone nog niet mogelijk.

Het wordt anders wanneer Apple straks ook FaceTime via 3G gaat toestaan. Dán zijn er mogelijk wel kosten verbonden aan het gebruik van FaceTime via 3G. Maar daarover moeten nog afspraken worden gemaakt. De toekomstige tarieven zijn daarom nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 augustus 2010 om 7:57
Onderwerp
Categorie
Apps
76 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.