Waze 2.0 voor iPhone introduceert navigatie met groepen

Waze 2.0 is een grote update, waarbij navigeren met groepen is ingevoerd. Ook is er een nieuw kleurenschema, integratie met Twitter en Facebook en push notificaties voor nieuws over Waze.

waze groupsWaze heeft een grote update uitgebracht voor de iPhone-applicatie Waze. Daarin is nu de samenwerking tussen gebruikers mogelijk in de vorm van groepen. Automobilisten rijden vaak alleen in hun auto, maar er zijn ook situaties waarbij je onderdeel bent van een grotere groep. Bijvoorbeeld bij een motorclub of wanneer je met twee gezinnen (en dus ook met twee auto’s) op vakantie gaat. In zo’n groep zou je bestemmingen willen uitwisselen, elkaar op goedkope tankstations willen wijzen en tijdens een tussenstop elkaar op de hoogte houden als één van de deelnemers achterop is geraakt. Bij Waze blijf je in verbinding met de andere automobilisten. Je ziet ze als een icoontje op de kaart.

Ook kun je vanuit de kaart doorklikken naar de Twitter- en Facebook-profielen, die klikbaar zijn op de kaart. Je kunt je aansluiten bij een bestaande groep of een nieuwe groep aanmaken. Het is zelfs mogelijk om een apart Twitter-account en een Facebook-fanpagina te openen voor jouw groep. Eén puntje van aandacht: de groepen zijn momenteel nog openbaar en iedereen kan zich ongevraagd aansluiten. Bij groepen die met elkaar goedkope benzineprijzen willen uitwisselen, is dat geen probleem. Maar als je met een groep auto’s op vakantie gaat kan het vervelend worden als er ongenode gasten komen opdagen. In de toekomst is er ook een optie om besloten groepen te starten.

waze groups

waze iphoneVersie 2.0 van Waze is beschikbaar op Android-toestellen en als universele app voor de iPhone (dus ook geoptimaliseerd voor de iPad). Behalve de groepsfuncties heeft Waze nog meer vernieuwingen doorgevoerd, zoals een beter back-end voor gaming en bonusmogelijkheden. De kaart ziet er kleurrijker uit, bladeren over de kaart gaat vloeiender met een realistische 3D-weergave en de zoekmogelijkheden zijn uitgebreid. Op de iPhone zijn push notificaties toegevoegd om op de hoogte te blijven van interessante ontwikkelingen rond Waze. Ook is er een nieuw Cartouche-kleurenschema toegevoegd en is er een optie om de applicatie te sluiten om de batterij te sparen.

Downloaden: Waze (gratis)
Meer info: Blog van Waze
Tipgever: ee8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2010, 20:17
Categorie iOS
Onderwerpen Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.