iPhone zoeken met Zoek mijn iPhone

Laatst bijgewerkt:

Er zijn verschillende manieren om via ‘Zoek mijn iPhone’ een zoekgeraakte iPhone terug te vinden. Ondanks de naam is deze zoekfunctie ook geschikt voor iPad, iPod touch en MacBook. In deze tip geven we twee opties om jouw apparaten te zoeken en (hopelijk) te vinden.

Zoek mijn iPhone via iCloud

Wil je je Apple-devices vanaf een desktop zoeken? Ga naar icloud.com en log in met je Apple ID. Als je al in iCloud zit kun je op het icoontje Zoek mijn iPhone klikken. Je ziet nu op een kaart waar jouw apparaten voor het laatst zijn gelokaliseerd. Elk apparaat wordt aangegeven door een groen of grijs bolletje. Bij groen is een apparaat online, bij grijs niet. Je kunt er ook voor kiezen om naar één apparaat te zoeken. Klik linksboven op Alle apparaten en selecteer welk apparaat je kwijt bent. Klik vervolgens op de kaart op het groene bolletje. Je ziet wanneer jouw device het laatst is geregistreerd.

Zoek mijn iPhone via browser

Klik op de i en kies of je:

  • Een geluid wilt laten afgaan, zodat je –hopelijk- jouw apparaat onder een stapel kranten of in de bank kunt terugvinden. Dit alarm zal ook afgaan als het geluid van jouw iDevice uit staat.
  • De verloren-modus wilt instellen. Daarmee kun je jouw verloren apparaat met een viercijferige toegangscode vergrendelen en meteen op het beginscherm een contactnummer en een persoonlijk bericht weergeven. Zo weten eerlijke vinders wat er aan de hand is en hoe ze contact kunnen opnemen. In de verloren modus houdt je apparaat zelf bij het waar het is geweest en laat het de meest recente locaties zien wanneer je ‘Zoek mijn iPhone’ inschakelt.


  • Het apparaat wilt wissen om jouw persoonlijke gegevens te beschermen. Als je vermoedt dat jouw apparaat in verkeerde handen is gevallen kun je hem op afstand wissen. Zoek mijn iPhone is gekoppeld aan de iPhone zelf, niet aan de simkaart die erin zit. Maar denk wel goed na voordat je deze actie uitvoert. Het heeft namelijk als nadeel dat je iPhone niet meer met Find My iPhone te traceren is. In iOS 7 is dit anders, maar daarover later meer.

Zoek mijn iPhone - iPhone lokaliserenZoek mijn iPhone - Verlorenmodus

Zoek mijn iPhone via apps

iCloud wachtwoord Zoek mijn iPhoneApple heeft ook een gratis Zoek mijn iPhone-applicatie uitgebracht, waarmee je hetzelfde kunt doen als de applicatie via iCloud. Vanuit de app kun je een geluid laten afgaan, de verloren-modus inschakelen of het apparaat wissen.
De app kan zelfs de route naar het verloren apparaat weergeven. Tik voor de route op het bolletje en daarna op het groene auto-icoontje.

Apple heeft in iOS 7 functies toegevoegd die ervoor kunnen zorgen dat je vermiste iDevice uit kwaadwillende handen wordt gered:
iOS 7 Zoek mijn iPhone notificatie

  • Als iemand Zoek mijn iPhone probeert uit te schakelen moet hij of zij het wachtwoord van de gekoppelde Apple ID invoeren. Als het goed is heeft alleen de rechtmatige eigenaar deze gegevens.
  • Als de huidige bezitter van jouw iDevice het gehele apparaat de fabrieksinstellingen probeert terug te brengen naar, zal het verzoek om het Apple ID-wachtwoord ook in beeld verschijnen. Dat betekent dat het niet mogelijk is om Zoek mijn iPhone te deactiveren door alle informatie op de iPhone te wissen, tenzij je in het bezit bent van dit specifieke wachtwoord.
  • Zoals gezegd is het al mogelijk om met Zoek mijn iPhone een bericht te versturen dat de ontvanger van je iPhone zal zien, maar in iOS 7 zal deze notificatie permanent op het ontgrendelscherm blijven hangen. Hierdoor is de kans groter dat de vinder hem zal lezen, en is het doorverkopen van een gestolen iPhone een stuk moeilijker.
  • In iOS 7 is het mogelijk om op een later moment de gegevens die je via Zoek mijn iPhone hebt gewist weer te herstellen. Bijvoorbeeld wanneer je het gestolen of vermiste apparaat weer in handen hebt.
Lees ook: iOS 7 Uitgelicht: nieuwe antidiefstal-functies in Zoek mijn iPhone en voor meer uitleg over Zoek mijn iPhone hebben we een handleiding Zoek mijn iPhone.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!