Boeken in ePub-formaat installeren op iPhone en iPad

Laatst bijgewerkt:

Boeken die je in ePub-formaat hebt gekocht of gedownload kun je via iTunes op de iPad installeren. Het moet daarbij wel gaan om ePub-boeken zonder DRM. Voor het gebruiken van ePub-boeken die voorzien zijn van Adobe DRM zul je speciale apps moeten gebruiken.


boeken itunesBoeken zijn in iTunes terug te vinden in de bibliotheek bij het onderdeel ‘Boeken’. Hier vind je alle boeken die je via de iBookstore hebt aangeschaft, maar ook de boeken die je handmatig aan iTunes hebt toegevoegd.

Je kunt gemakkelijk extra boeken toevoegen door ze vanuit de Finder/Verkenner naar de bibliotheek in iTunes te slepen. Het moet daarbij gaan om ePub- of PDF-bestanden zonder kopieerbeveiliging. De boeken verschijnen automatisch onder het kopje Boeken in iTunes.

Sluit vervolgens de iPad of iPhone aan en ga naar het tabblad boeken. Je kunt hier aanvinken welke boeken gesynchroniseerd moeten worden. De boeken verschijnen op de iPad of iPhone in de gratis app iBooks. Deze app is niet standaard voorgeïnstalleerd op de iPad en iPhone. Je zult deze app dus handmatig moeten installeren.

ipad boeken sync

Voor boeken met DRM zul je apps als Bluefire Reader moeten gebruiken. Meestal wordt gebruik gemaakt van Adobe DRM, bijvoorbeeld bij e-books van Bol.com. Bij Kindle-boeken is sprake van een eigen DRM-variant waarbij je de gratis Kindle-app moet gebruiken. Een uitgebreider artikel hierover is ‘Boeken met Adobe DRM importeren op iPhone en iPad‘.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!