Gerucht: ‘Apple test Siri voor iPhone 4′

·

Siri iPhone 4SApple zou op het moment bezig zijn met een iPhone 4-versie van Siri. Dit heeft een bron dichtbij Apple beweert tegenover de website Jailbreaknation. Een andere bron bevestigt de bewering tegenover App Advice. Apple zou Siri al hebben getest op de iPhone 4’s van verschillende werknemers. Het is nu nog de vraag of de iPhone 4-versie ook daadwerkelijk uit zal komen.

Volgens de bron van App Advice ging de test van Siri zeer goed. De iPhone 4 zou qua hardware sterk genoeg zijn om de virtuele assistent te draaien. De microfoon van de iPod touch 4G zorgt voor dit platform alleen voor problemen. Omdat deze niet zo goed is als die in de iPhone 4S, zou Siri problemen kunnen hebben met het registreren van commando’s. Daarom zal Siri zich wellicht limiteren tot de iPhone.

Dat Siri op de iPhone 4 zou werken is geen verrassing. Verschillende jailbreakers waren al in staat om de functie aan de praat te krijgen, al lopen ze tegen problemen aan wanneer een commando naar Apple verstuurd moet worden. Jackoplane werkt aan een efficiënte iPhone 4-jailbreak van Siri die ook zal verbinden met Apple’s servers.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

42 reacties

 1. door Thijs

  Waarom zou Apple dat doen? Marketing technisch niet echt verstandig lijkt me…

 2. door dizzie

  Laat maar komen…

 3. door Tom

  De afgelopen dagen is er al flink gepraat over Siri op iPhone 4 op Twitter. Hier en daar duiken dan ook websites op die iets met (een aanstaande) jailbreak te maken hebben.. @TheSiriPort toont een (fake?) website die Siri zou installeren..

  Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat verlopen de komende dagen/weken..

 4. door Makkiej

  Als siri andere apparaten moet gaan aansturen (bijv appletv) dan moet het op meerdere devices draaien als alleen 4s denk ik, misschien is dat een rede.

  Anders gewoon omdat ze ons lief vinden? zou het dan toch…?

 5. door Tim van Elsloo

  Ze hebben zelf natuurlijk ook wel door dat vrijwel iedereen om de 2 jaar switchet. Huidige iPhone 4 bezitters kopen geen 4s, dus marketing-technisch maakt het niet echt uit of het op de 4 kan. Als ze het ook voor de 3Gs zouden maken, dat is een ander verhaal, maar ik denk dat het nu alleen maar een positieve uitwerking heeft!

 6. door Chantal

  Laat maar komen! Desnoods als betaalde app

 7. Origineel geplaatst door Tim van Elsloo
  Ze hebben zelf natuurlijk ook wel door dat vrijwel iedereen om de 2 jaar switchet. Huidige iPhone 4 bezitters kopen geen 4s, dus marketing-technisch maakt het niet echt uit of het op de 4 kan. Als ze het ook voor de 3Gs zouden maken, dat is een ander verhaal, maar ik denk dat het nu alleen maar een positieve uitwerking heeft!

  Spreek voor jezelf. Mijn 4S wordt zo geleverd. Hoewel m’n 4 het nog prima doet.

 8. door Daejji

  @Johannes: Hij zegt ook vrijwel iedereen.
  Ik heb een 4, waarom zou ik naar een 4S gaan? 4 is inderdaad prima. Niet iedereen heeft zoveel te besteden of is zo gek om gelijk weer een 4S te willen. Grootste groep zal denk ik niet zo snel overstappen die nu een iPhone 4 hebben.

  Maar Apple voelt misschien nu een beetje de hete adem van de jailbreakers. Het is ze wel gelukt om het als een zonnetje te laten draaien..dus Apple staat een beetje te kijk dat ze het niet laten draaien op een 4, terwijl dit makkelijk kan. Misschien voelen ze zich een beetje gedwongen.

 9. door fanboy

  @Johannes: Johannes, je zegt het zelf al dat je iPhone 4 nog prima doet, wat is de meerwaarde van de 4S dan? Snelheid van 4 is goed genoeg, camera is goed genoeg, scherm is gelijk, uiterlijk is nagenoeg gelijk. Ik wil er geen discussie van maken, maar ieder die een iPhone 4 heeft en een 4S koopt is puur voor de show/gadget etc., voor de specificaties hoef je het echt niet te doen!
  Dus ben het helemaal met Tim eens, de gemiddelde iPhone 4 bezitter koopt geen 4S.

 10. door vivstick

  Heb meer geruchten gehoord de laatste tijd..

 11. door Excellence

  Siri werkt al 100% op de iphone. Chpwn en stroughtonsmith hebben em 100% werkend gekregen alleen ze gaan siri nu nog niet uitbrengen omdat het illegaal is.
  bron

 12. door sidderke

  Aangezien de Siri-servers al gecrasht zijn afgelopen week, zou ik er misschien vanuit gaan dat Apple dit bij release enkel voor de 4S releaste om zo hun servers niet te overbelasten. Wie weet kunnen ze dit gestaag opbouwen, en dan Siri voor de iPhone 4 releasen?

 13. door f

  Ze hebben de boel belazerd door het alleen uitte brengen op de iPhone 4s. Het werkt prima op een iPhone 4.

 14. door joedoekoe

  Siri is erg belangrijk: met Siri omzeilt Apple Google met locatie specifieke zoekopdrachten, en met wetenschappelijk/wiskundige vragen. Siri op de iPhone 4 betekent een nog grotere userbase.

  Apple is ook al bezig met Maps, waarmee het Google op een tweede front buitenspel kan zetten. Google heeft met android dan wel het grootste gedeelte van de markt in handen, maar Apple gebruikers gebruiken mobiel internet meer (tweederde van de zoekopdrachten komt van safari).

  Ik ben op basis van bovenstaande vrij zeker dat Siri naar de 4 komt (indien technisch mogelijk), en ben benieuwd hoe Google daarop gaat reageren (zeker nu het zelf onder vuur ligt).

 15. door Jampie

  @Excellence: Apple zal zoiets altijd zelf testen indien ze het inderdaad misschien willen releasen. Ze gaan dan niet ff uit van wat er in de jb scène gebeurd of getest is.
  Het schijnt dat ze een speciale iOs5 ipsw uitgebracht hebben met de benodigde files voor Siri en die is op diverse iPhone4 toestellen van medewerkers gezet om “in the field” te testen. Na de succesvol verlopen tests is deze weer van de telefoons verwijderd. Kom bij dat Siri nog steeds beta is op de 4s, hiermee kan Apple natuurlijk perfect rustig door werken aan de beta en hem in een later update van iOs gewoon vrijgeven. Maar ze zullen zeker willen zijn dat alles goed werkt voor de rest van de telefoons aan de beurt komt voor Siri. Maar denk echt dat je der donder op kan zeggen dat Apple ergens volgend jaar in een update zelf Siri released voor in ieder geval de iPhone 4.

 16. door Mark

  @Thijs: En wat dacht je van extra verdienen erop?
  Bijvoorbeeld : Siri $39,99 in de App Store..

 17. door Clint Reno

  Ik vind dat persoonlijk minder belangrijk dan een Nederlandse versie van Siri.

  Siri is echt fantastisch! Ik kan niet wachten totdat een Nederlandse versie uitkomt. Nu is het vaak lastig om bepaalde namen van contacten of bedrijven op z’n Engels uit te spreken (hoe zeg je Sjoerd, pap, Hema of pizzeria in het Nederlands, maar op z’n Engels?).

  Ook kan nu (op temperatuur na) geen lokale informatie gezocht en gebruikt worden.

 18. door Sander

  Met alle respect, maar ik hoop van niet. Het was HET verkoopargument van de 4S en ik zou me als 4s bezitter die net van een 3GS komt juist belazerd voelen als Siri ook op de 4 kwam.. Waar koop je dan nog een 4S voor..

 19. door Flieps

  Origineel geplaatst door Sander
  Met alle respect, maar ik hoop van niet. Het was HET verkoopargument van de 4S en ik zou me als 4s bezitter die net van een 3GS komt juist belazerd voelen als Siri ook op de 4 kwam.. Waar koop je dan nog een 4S voor..

  Excact. Dit gaat dus niet gebeuren, maar mijn idee. Apple moet de iPhone blijven voorzien van nieuwe snufjes om mensen te bewegen te upgraden. Waarom een dure 4G als alles ook werkt op een minder dure iPhone 4?

 20. door Dominic

  Zou vet zijn! Bring it on!

 21. door Chessbo

  Siri op iPad 2!!!

 22. door Michel

  Ik hoop dan ook op de iPad2.
  Die kan dat dan ook aan.

 23. door Jorn

  Denk het niet, anders zou er bijna geen toegevoegde waarde meer zijn aan de iPhone 4s, behalve betere antenne en camera.

 24. door alchemist

  De reden waarom ze dit zouden doen is omdat dan de iPhone 4 zo traag gaat worden dat een gebruiker gaat denken ‘hoog tijd dat ik een sneller toestel ga kopen’. Zo werkt het al jaren met Apple en zo zal het ook blijven gaan in de toekomst.

 25. door Quake90

  Wat een egoistische mensen zeg… Jouw probleem dat jij daarom een 4S hebt gekocht.
  @alchemist: Dat slaat dus helemaal nergens op!

 26. door kolibrie

  Origineel geplaatst door Tim van Elsloo
  Ze hebben zelf natuurlijk ook wel door dat vrijwel iedereen om de 2 jaar switchet. Huidige iPhone 4 bezitters kopen geen 4s, dus marketing-technisch maakt het niet echt uit of het op de 4 kan. Als ze het ook voor de 3Gs zouden maken, dat is een ander verhaal, maar ik denk dat het nu alleen maar een positieve uitwerking heeft!

  Zou “vrijwel iedereen” om de 2 jaar switchen? Ik weet het niet, zou kunnen. Zelf weet ik niet waar ik het geld vandaan moet halen, maar goed.

 27. door Jampie

  @Jorn: iedereen focust zich maar op siri voor de 4s als speerpunt, maar dat zijn toch echt de technical specs van het toestel, niet een stuk software waarvan Apple net zo goed als iedereen weet dat het links of rechtsom toch wel gereleased wordt ( juist omdat het softwarematig is ;) )
  Als je het artikel leest via App Advice kon je zien dat het echt “confirmed news” zou zijn. Apple heeft na de test ( die mensen gewoon overal moesten testen en niet alleen op de Applecampus ) de software ook gelijk verwijderd bij de testers om te voorkomen dat het niet uit lekt. Logisch natuurlijk, maar dat testen is ook niet zomaar, ze weten namelijk verdomd goed bij Apple dat siri ook op een iPhone4 werkt. Met dit soort dingen lijkt het er puur op dat ze in de betafase wat “rustiger” willen kijken hoe het werkt. Der zijn nu zo’n ruim 20 miljoen 4s gebruikers die dat dus voor Apple testen zeg maar, gooi siri vrij en er komen zo’n 80 miljoen gebruikers bij, daar zit je niet op te wachten in een beta versie lijkt me zo ;)

 28. door Jorn

  @Jampie: Ik weet, maar denk niet dat ze het gaan doen, want Siri is toch een punt waarom mensen juist een 4S kopen.

 29. door Mark

  @f: En dat kunnen ze heus wel tegengaan hoor,
  Zodra je installeerd via de Appstore wordt je UDID van je iPhone meegezonden en gekoppeld aan je store account, een aangezien dit een dienst is die op een server van apple draait kan die simpel alleen de UDID’s toelaten die in de Appstore bekend zijn.

 30. door Dustin

  Heeft Apple niet gezegd dat Siri alleen draait op de 4S?
  En nu iemand een werkende Siri heeft op een iPhone 4… blijkt dus dat Apple een klein leugentje heeft verteld.

  En nu men met een jailbreak Siri werkend heeft op de iPhone 4… gaan ze nu zeggen… “we zijn aan het testen om te kijken of het ook werkt op de iPhone 4″.

  Ik denk dat Apple al lang wist dat het zou werken op de iPhone 4, maar om de iPhone 4S aantrekkelijk te maken voor het publiek, verkondigt hebben dat Siri alleen werkt op de iPhone 4S.

  Dus nogmaals… wat ik denk is dat Apple probeerde om Siri exclusief voor de iPhone 4S te laten werken, maar omdat blijkt dat via een jailbreak het ook werkt op de iPhone 4… dat Apple nu zoiets heeft van… dan maar een update voor de iPhone 4 om Siri daar ook werkend op te krijgen

 31. door Cat

  Ik ben met je eens J! Hier in Ned krijg je van je provider toch maar een beperkte snelheid! Dus mensen die een I-4 hebben en die niet hebberig zijn kopen geen I-4s want zoveel verschil zit er niet bij!

 32. door koen

  Beter maken ze hiervan een speciale Developer ipsw zodat developers hem kunnen testen! Ik ben nl. Apple Dev

 33. door Martin

  Echt onzin dat de Iphone 4 mic niet goed genoeg zou zijn. ik had siri geinstalleed op mijn Iphone 4. (De oude versie van Nuance). En elk commando werkte prima. Zelfs met mijn Nederlandse accent.

 34. door iMe

  @Clint Reno: Bij namen van contacten kun je in ieder geval wel een fonetische naamveld invoeren. Heb geen idee of het zeggen van nederlandse namen dan probleemloos verloopt. Siri (of de stembediening op de iPhone 4) spreekt in ieder geval de naam wel goed uit.

 35. door peer

  Enige idee wat over een aantal maanden/jaren de marktwaarde is van al die persoonlijke informatie is die straks op apple’s servers staat dankzij Siri? Volledig gekoppeld aan al je persoonlijke informatie (woonplaats, leeftijd, locatiegegevens etc etc)?

  Alles wat we op facebook nog af en toe PROBEREN te beschermen gooien we straks middels Siri zonder blikken of blozen ‘op straat’.

  Apple heeft er alle belang bij dat Siri zo snel mogelijk, zo goed mogelijk, en op zoveel mogelijk idevices draait hoor!

 36. door Jampie

  @Martin: Ze hebben het over de mic van de ipod, niet iphone :)

  @koen: Dat zullen zeker doen indien ze evt willen releasen

  @peer: Het is ook min of meer een publiekelijk geheim dat Siri waarschijnlijk voor Apple inderdaad erg belangrijk gaat worden, zeker in de strijd tegen google ;)

 37. door cristhian

  Hm dit blijft een gerucht mensen.
  Lezen

 38. door Sven

  Ze voelen gewoon de hete adem van de jailbreakers en voelen zich ‘verplicht’ om het uit te brengen voor de iPhone 4. 20% die een iPhone 4 bezit, gaat geen 4S kopen, en dat weet Apple ook! Daarom gaan ze het niet op de 3GS uitbrengen.

 39. door Kallt

  Er spreekt wat mij betreft niets tegen om Siri niet op termijn ook voor oudere toestellen beschikbaar te stellen. Siri mag nu dan wel uniek zijn, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat ook de concurrentie het heeft en Siri zijn speciale status kwijtraakt. Als consumenten inderdaad gecharmeerd zijn van Siri zolang het exclusief is, zal dat tot die tijd wel aan de verkoop bijdragen. Daarna denk ik niet dat Siri nog een bewuste keuze gaat worden. Bovendien ben ik het met bovenstaande reactie eens dat consumenten hoe dan ook zullen proberen om Siri op een andere manier te bemachtigen. Apple riskeert daarmee dat uiteindelijk meer gebruikers geneigd zullen zijn om toch te jailbreaken.

  Zodra de mystiek rond om Siri is verdwenen zal wat mij betreft het verkoopargument niet meer overtuigend zijn. Ik verwacht dat een komende update Siri ter beschikking zal stellen, nadat de iPhone 4S daarvan als eerste exclusief heeft genoten.

 40. door PeerSientje

  Ben ik de enige die naast de extra opslag en snelheid mirroring interessanter vind dan Siri?
  Als dat gaat lukken op iPhone 4 (zonder JB) in combinatie met de ATV2 (liefst met JB-behoud), denk ik erover de 4S niet te kopen ;-)

 41. door whitte(wolf)

  Kom net dit artikel tegen.Erg kort filmpje.Siri op de iPhone 3GS zou toch leuk zijn..Watch Siri Work on the Old, Old #iPhone 3GS [Video] http://t.co/W7Yf6Jgy

 42. door Sandro

  iPhone 4S gekocht voor de snelheid, grafische rekenkracht, de camera, extra opslag, mirroring en de atenne. Fundamentele verbeteringen.

  Siri is een van de opties die meteen uitgezet wordt. Dit is echt een ‘gadget-functie’.

  Geloof me, die A5 chip is snel. Ik merk het verschil duidelijk met de A4. Meer ‘snappy’.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.