Tip: stop al je ongebruikte iPhone-apps in één map

In iOS 5 is het mogelijk om al je ongebruikte apps in één map te stoppen. Dit is mogelijk door een folder in een andere folder te slepen. Je kunt daarna de folder niet meer openen, maar hebt wel toegang tot de apps via Spotlight.

iOS 5 mappenVlak nadat iOS 5 uitkwam werd er een truc ontdekt waarmee je de Kiosk in een map kan verbergen. Deze zelfde methode kan gebruikt worden om een met apps gevulde map in een andere folder te plaatsen. Apps die in deze map staan zijn niet meer via het homescreen te benaderen, maar kunnen nog gewoon opgestart worden door ze met Spotlight op te zoeken.

Door tijdens het maken van een map snel een andere map te verplaatsen, kun je hem in je net gemaakte map plaatsen. Deze truc kun je meerdere malen herhalen, waardoor je een groot aantal apps in een enkele map kunt verbergen. Door een met apps gevulde folder in een andere map weg te stoppen, kun je niet gebruikte applicaties opbergen zonder er heel veel schermruimte aan kwijt te zijn. Dit is vooral handig bij apps zoals Dictafoon, Kompas en Aandelen, die niet zonder Jailbreak te verwijderen zijn. Voor apps die je vaak gebruikt is het niet aan te raden, omdat de folder niet meer aan te tappen is om te openen vanuit zijn hoofdmap.

Bron: App Advice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2011, 14:22
Categorie iOS
Onderwerpen ios 5, mappen, reclamefolder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.