Apple: ‘Delen van iOS bètasoftware en screenshots mag niet’

Apple heeft ontwikkelaars in een mail laten weten dat onbevoegde distributie van bètasoftware en de informatie hiervan niet is toegestaan. Zelfs het maken en delen van screenshots zou hieronder vallen.

Apple Developer iPhoneApple heeft een e-mail verzonden naar ontwikkelaars, waarin het bedrijf erop wijst dat je bètaversies van software niet zonder toestemming van Apple mag distribueren. Ook het delen van nieuwe functies binnen deze software is volgens Apple niet toegestaan. Doe je dit wel, dan kun je rekenen op het beëindigen van je developer account en mogelijke gerechtelijke gevolgen. Waarschijnlijk probeert Apple hiermee op te treden tegen ontwikkelaars die tegen betaling andermans UDID registreren en hun de laatste bèta van iOS 5 toesturen.

Veel nieuwssites (waaronder iPhoneclub) toonden een serie screenshots van iOS 5, vlak nadat de eerste bètaversie werd uitgegeven. Het beschikbaar stellen van dergelijke screenshots aan websites zou niet zijn toegestaan, aldus Apple. In de e-mail staat het volgende:

Pre-release software is vertrouwelijke informatie van Apple. Onbevoegde distributie van deze software of het onthullen van informatie omtrent deze software (inclusief het distribueren van screenshots) kan leiden tot de directe beëindiging van je lidmaatschap bij het Apple Developer Program en kan leiden tot zowel civiele als criminele aansprakelijkheid.

De e-mail lijkt vooral te dienen om de distributie van iOS 5 buiten Apple om tegen te gaan. Bij iedere bèta van iOS duiken er verkopers op, die voor een klein bedrag je UDID registreren en daarmee veel geld verdienen.

Apple developer waarschuwing

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2011, 10:44
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen apple, ios 5, ontwikkelaars, screenshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.