Apple koopt ‘AirDrop’ van Android-ontwikkelaar

·

airdropApple heeft het handelsmerk ‘AirDrop’ gekocht van een Android-ontwikkelaar. Het handelsmerk was eerder in handen van Urban Airship Inc, een bedrijf dat al een dienst onder de naam AirDrop aanbiedt. Hiermee kunnen Android-ontwikkelaars marketingondersteuning krijgen. AirDrop is echter ook de naam waar Apple het oog op had laten vallen. Het is een nieuwe functie in Mac OS X Lion, waarmee je gemakkelijk bestanden kunt uitwisselen met mensen die in de buurt zijn. De overdracht van het handelsmerk werd op 11 mei gedaan en werd op 9 juni effectief. Er is niet bekendgemaakt hoeveel geld Apple voor het handelsmerk heeft betaald.

In China heeft Apple ook het handelsmerk op de naam ‘AirDrop’ aangevraagd. In Canada werd een handelsmerk aangevraagd voor de Photo Stream-functie in iCloud, waarbij je automatisch foto’s kunt uploaden en synchroniseren. De 1.000 meest recente foto’s staan dan op al je iOS-apparaten.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

6 reacties

 1. door Nigel

  Ik denk dat je jezelf echt gelukkig mag prijzen als je een merknaam bezit die Apple graag wilt hebben.

  Kan je een hoop geld aan verdienen.

 2. door Stevie J

  Grappig dit. Ik denk opeens aan een aantal andere apps waarvan vandaag gemeld werd dat ze uit de app store zijn verdwenen. Zat in die namen ook geen air verwerkt?
  Wellicht wil Apple zijn handen vrij hebben voor alle soorten van bestandsoverdrachten via WiFi en in the cloud? Zie de patentzaken tegen Google en Microsoft alweer voor me. Nee edelachtbare over de air is helemaal geen algemene term, laat windows die ramen maar dicht houden….

 3. door Muppel

  Wat is een handelsmerk? Ik ken wel een handelsnaam en een merkrecht.

 4. door Thomas

  @Muppel: Misschien wordt het dan toch tijd voor je om de Van Dale er eens bij te pakken. “Handelsmerk” is gewoon een bestaand woord.

 5. door Remco

  @Stevie J: Klok klepel en horen luiden…

  Het is logisch dat die programma’s Air gebruiken aangezien Apple de techniek erachter ook AirPlay noemt. Daarnaast heeft verwijderen uit de Appstore geen nut, de ontwikkelaars kunnen de naam allang hebben geregistreerd.

  Daarnaast sla je met het verhaal over Windows de plank helemaal mis. Zelf twijfel ik er nog over of je überhaupt wel ooit een plank hebt gezien voordat je ging slaan…

 6. door [G]U[E]S[S][What

  Lol zal niet om weinig geld gaan XD

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.