Gevey Ultra: iPhone 4 unlock zonder misbruik van 112 (unlock)

Gevey Ultra belooft een unlock van de iPhone 4 met specifieke modemfirmware, zonder dat daarvoor misbruik wordt gemaakt van het noodnummer 112.

Gevey UltraSinds de mededeling van het iPhone Dev Team dat ze onverwacht problemen waren tegengekomen bij de unlock van de meest recente basebandversies en ze een brute force poging zouden gaan ondernemen, is het opvallend stil rond de unlock van de iPhone 4. Het was daarna nog even mogelijk om een ‘officiële’ unlock via derden te kopen, maar dit werd al snel onmogelijk gemaakt. Tot slot was er nog de Gevey TurboSim, maar die maakte misbruik van het noodnummer 112. Misbruik maken van het noodnummer levert in Nederland een strafbaar feit op. De makers van de Gevey Ultra beloven nu eindelijk een goede oplossing te hebben: een SIM interposer die geen misbruik meer maakt van het noodnummer.

Andere varianten die zijn verschenen op de Gevey TurboSim lijken misschien ook het bellen van 112 onnodig te hebben gemaakt, maar het gaat daarbij tot nu toe (voor zover bekend) om het automatiseren van het proces waardoor het voor gebruikers niet meteen duidelijk wordt dat 112 gebeld wordt en er dus zonder medeweten alsnog een strafbaar feit wordt gepleegd.

De Gevey Ultra ondersteunt de basebandversies (modemfirmwares):

  • Modemfirmware 1.59 (iOS 4.0)
  • Modemfirmware 2.10 (iOS 4.1)
  • Modemfirmware 3.10.1 (iOS 4.2.1)
  • Modemfirmware 4.10 (iOS 4.3-iOS 4.3.3)

De SIM interposer wordt geleverd met een aangepaste simtray, waardoor je eenvoudiger je huidige simkaart bovenop de Gevey Ultra interposer kunt plaatsen. Bij de Gevey Ultra zou de baseband ook niet meer na elke reboot en/of verlies van de netwerkverbinding opnieuw geactiveerd hoeven te worden. Om gebruik te kunnen maken van Gevey Ultra is een jailbreak vereist.

Deze procedure is momenteel alleen van toepassing op in het buitenland gekochte iPhones met een actieve simlock (bijvoorbeeld een in de VS gekochte iPhone met AT&T simlock). Een in Nederland bij T-Mobile gekochte iPhone 4 kan al officieel simlockvrij gemaakt worden. Voor alle iPhone 4’s verkocht in Nederland na februari 2011 geldt dat deze al automatisch simlockvrij zijn (alle providers). De iPhone 3G en iPhone 3GS kunnen met behulp van de iPad-baseband simlockvrij worden gemaakt, hoewel gebruikers hebben gemeld dat het ten koste van de GPS-functionaliteit gaat. De iPhone 4 met baseband 01.59.00 kun je met behulp van ultrasn0w simlockvrij maken.

Om gebruik te kunnen maken van de Gevey Ultra zul je eerst de repository cydia.furiousmod.com toe moeten voegen en FuriousMod moeten installeren. Je kunt vervolgens de iPhone 4 uitschakelen en de simtray met de Gevey Ultra en jouw simkaart plaatsen.
Discussie over de originele Gevey TurboSim en varianten daarop die tevens misbruik maken van 112 is op het forum niet toegestaan, omdat het zonder gegronde en zwaarwegende reden bellen van het noodnummer een strafbaar feit oplevert en wij geen strafbare feiten faciliteren. Als de bewering blijkt te kloppen dat de Gevey Ultra in zijn geheel géén misbruik meer maakt van het noodnummer, zal discussie over deze specifieke versie van de unlock worden toegestaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2011, 18:12
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.