Voicememo’s versturen via iMessage

De iPhone en iPod touch hebben standaard een Dictafoon-app waarmee je audio-opnames kunt maken. Vervolgens kun je ze naar iemand anders doorsturen via iMessage. Deze tip legt uit hoe dat werkt en hoe je als ontvanger de voicememo binnen de iMessage-app kunt afspelen. Voicememo versturen met iMessage Het versturen van een audio-opname via iMessage werkt […]

De iPhone en iPod touch hebben standaard een Dictafoon-app waarmee je audio-opnames kunt maken. Vervolgens kun je ze naar iemand anders doorsturen via iMessage. Deze tip legt uit hoe dat werkt en hoe je als ontvanger de voicememo binnen de iMessage-app kunt afspelen.

Voicememo versturen met iMessage

Het versturen van een audio-opname via iMessage werkt als volgt:

  1. Start de Dictafoon waarmee je spraakopnames kunt maken. Deze app is aanwezig op elke iPhone of iPod touch. Door op het scherm naar beneden te vegen kun je zoeken naar apps op je iPhone of iPod touch.
  2. Selecteer de voicememo die je wilt delen door eenmaal erop te tikken.
  3. Tik op het blauwe vierkantje met pijl naar boven (links) om te delen.
  4. Je hebt nu de mogelijkheid om via AirDrop, E-mail of Bericht te versturen. Kies voor Bericht.

  5. Voicememo's selecterenVoicememo's delen

  6. Vul een ontvanger in en verzend het bericht.

Voicememo delen via iMessage

Voicememo ontvangen en afspelen via iMessage

Zodra het bericht binnenkomt bij de ontvanger, ziet hij/zij een binnenkomend iMessage-bericht met luidsprekericoontje. Heeft de ontvanger een iPhone of ander iOS-apparaat, dan kan hij de voicememo meteen afspelen. Mensen met een Android-smartphone, BlackBerry, Windows Phone of ander type toestel zullen geen iMessage ontvangen, maar een gewoon MMS-bericht. Als het toestel het mp4-audioformaat (.mp4) ondersteunt kan de ontvanger het meteen afspelen. De audiobestanden van de Dictafoon-app zijn altijd in mp4-formaat.


Voicememo ontvangenVoicememo afspelen

Lees ook ons Dossier iMessage

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Internet