reddit-stickers

Reddit op iPhone en iPad gebruiken

Wil je de sociale nieuwsite Reddit op de iPhone of iPad gebruiken? Met de officiële Reddit-app, Apollo, Burst of de (mobiele) website heb je allerlei mogelijkheden om bovenop het nieuws te zitten.

Reddit-poppetje

De sociale nieuwssite Reddit is een ideale plek om te ontdekken waar mensen over praten. Naast de officiële Reddit-app is er ook een uitstekende alternatieve app waarmee je Reddit op je iPhone en iPad kunt doorbladeren. In deze tip leggen we uit wat de mogelijkheden zijn.

Wat is Reddit?

Reddit is een sociale nieuwswebsite. Gebruikers kunnen hierop ervaringen, verhalen, ontdekkingen en meer delen, waarna anderen erop kunnen reageren. Op basis van de waarderingen van gebruikers sorteert de website het nieuws, zodat de hoogst gewaardeerde onderwerpen automatisch bovenaan verschijnen. Reddit is dus een moderne variant van een gebruikersforum.

Reddit officiele app Nederlandse App Store

Wat is een subreddit?

Binnen Reddit vind je diverse ‘subreddits’. Dit zijn losse pagina’s over één onderwerp, bijvoorbeeld r/iphone en r/apple. Je kunt je hierop abonneren zodat je je eigen voorpagina kunt maken, met daarop alleen de onderwerpen die jou interesseren.

Reddit op iPhone en iPad

De eerste stap om gebruik te maken van Reddit is het aanmaken van een account. Hoewel je Reddit kunt bekijken zonder in te loggen, raden wij aan om een account te maken omdat je dan ook je eigen voorpagina kunt maken met subreddits, waarderingen achterlaten en eigen links delen.

Registreren kan via de (mobiele) site van Reddit en is vrij simpel. Je geeft een gebruikersnaam en wachtwoord op, waarna je de bijbehorende CAPTCHA-code invult. Een e-mailadres is optioneel. Met je mailadres kun je op een later moment je wachtwoord resetten.

Wil je Reddit op de iPhone en iPad gebruiken, dan adviseren we de officiële Reddit-app. Deze is ontstaan na overname van Alien Blue, een populaire app gemaakt door een externe ontwikkelaar. Je kunt ook kiezen voor één van de uitstekende alternatieven Apollo (zie review) of Burst.

Officiële Reddit-app

Je hebt nu een Reddit-account en hebt een van de apps geïnstalleerd. Kies je voor de officiële Reddit-app, dan kun je na het inloggen aangeven of je notificaties wilt ontvangen bij berichten die voor jou interessant zijn.

Reddit-app op iPhone

Met de zoekfunctie onderin het scherm kun je op zoek gaan naar interessante subreddits, zoals r/iphone. Met de knop Subscribe kun je jezelf abonneren op een dergelijke subreddit. Op het tabblad Home vind je de berichten van jouw favoriet subreddits en op het tabblad Popular zie je welke berichten momenteel populair zijn.

Subreddit in de Reddit-app

Reddit via de Apollo-app

De Apollo-app wordt gemaakt door een externe ontwikkelaar en biedt allerlei handige opties en instellingen. De app heeft onderin het scherm vijf secties: Posts (alle subreddits waar je abonnee van bent of die je als favoriet hebt ingesteld, Inbox, Account, Search en Settings. Via de instellingen kun je bijvoorbeeld een ander appicoontje instellen. Dit kan overigens alleen als je overstapt naar de Pro-versie. Het leuke bij deze app is dat je zelf bepaalt hoeveel je doneert voor de Pro-versie.

Apollo Reddit-berichten

Reddit via de Burst-app

Burst is een vrij nieuwe app voor Reddit. Het hoofddoel van de app is om je uit je filterbubbel te halen. De app heeft een eenvoudig en strak design. Via de app kun je door alle reacties in verschillende subreddits bladeren. Je krijgt nog altijd jouw subreddits als eerste te zien, maar als je vervolgens verder bladert krijg je de reacties van andere te zien. Tussendoor komt er reclame te staan die je kunt afkopen. Je kunt zelf kiezen hoeveel je hiervoor overhebt.

Burst haalt je uit je filterbubbel

Reddit via de (mobiele) website

Je kunt Reddit ook bezoeken via de (mobiele) website. Daar kun je je op subreddits abonneren, zodat je een gepersonaliseerde voorpagina krijgt. Hiervoor moet je uiteraard wel zijn ingelogd met je Reddit-account. Door hier op te drukken voeg je de subreddit toe aan je gepersonaliseerde voorpagina. Je moet uiteraard wel in de browser zijn ingelogd met je Reddit-account. Je kunt ook onder je eigen gebruikersnaam (u/jouwnaam) berichten delen en hopen dat veel mensen je bericht leuk vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Categorie Internet
Onderwerp reddit
Software iOS