Meldingen berichtencentrum uitschakelen

Meldingen en widgets op het toegangsscherm uitschakelen

Via het Berichtencentrum op iPhone en iPad kun je snel iMessages, pushberichten, Whatsappjes en andere meldingen zien. Je kunt het Berichtencentrum uitschakelen vanaf het toegangsscherm, als je meer privacy wilt.

Meldingen op het toegangsscherm

Op de iPhone en iPad worden binnenkomende notificaties op het toegangsscherm weergegeven. Zo zie je in één oogopslag wat je hebt gemist terwijl je niet naar je iDevice keek. Je kunt vanuit het toegangsscherm ook het Berichtencentrum openen met daarin verschillende widgets en gemiste meldingen. Deze tip legt uit hoe je dit kunt uitschakelen en gebruiken.

Berichtencentrum op toegangsscherm

Het Berichtencentrum is overal vanuit iOS te benaderen, door vanaf de bovenkant van het scherm omlaag te vegen. De meldingen verschijnen ook op je toegangsscherm en als je naar links bladert kun je ook de inhoud van widgets zien, bijvoorbeeld . Om privacy- en beveiligingsredenen kan het verstandig zijn om dit uit te schakelen, bijvoorbeeld als je de widget van je bank gebruikt en daarbij het saldo wordt getoond.

Meldingen en widgets op toegangsscherm

Meldingen op toegangsscherm uitschakelen

Uitschakelen doe je als volgt:

  1. Ga naar Instellingen > Touch ID/Face ID en toegangscode.
  2. Vul je toegangscode in.
  3. Scroll naar het kopje Toegang bij vergrendeling.
  4. Zet de schakelaar bij Vandaag-weergave uit. Dit zorgt ervoor dat anderen de widgets op het toegangsscherm niet langer kunnen bekijken.
  5. Je kunt ook Recente meldingen uitschakelen, zodat je geen meldingen van apps meer ziet.

Als je beide opties uitschakelt, is het Berichtencentrum met de meldingen en widgets helemaal niet meer te zien op het toegangsscherm.

Wil je weten hoe je widgets op de iPhone en iPad gebruikt, dan hebben we daarover een aparte uitleg. In iOS 12 zitten meer mogelijkheden om de meldingen te groeperen per app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!