alien-blue-screens

Alien Blue-app overgenomen door Reddit, nu officiële app

Reddit heeft Alien Blue overgenomen, de populairste Reddit-app voor iPhone en iPad. De app houdt dezelfde naam.

reddit-icoontjesBen je actief op Reddit, dan heb je waarschijnlijk Alien Blue geïnstalleerd. Het is de populairste app om Reddit te lezen op iPhone en iPad. De populariteit heeft ermee te maken dat Reddit nog steeds geen goede officiële app heeft. In april dit jaar kondigden ze die wel aan, maar dat leverde alleen de Reddit Ask Me Anything-app op. Sinds vannacht weten we precies hoe Reddit het gaat aanpakken: ze hebben Alien Blue overgenomen en zijn daarmee in één klap marktleider als het om Reddit-apps gaat. De app houdt dezelfde naam, maar er staat nu wel ‘reddit official client’ achter.

Weken geleden waren er al geruchten dat Reddit interesse zou hebben in Alien Blue. Ontwikkelaar Jase Morrissey, die in Melbourne woont, zal zich aansluiten bij het team van Reddit maar zal wel op afstand blijven werken. De redenen achter de overname zijn simpel: Jase wilde de app verder uitbreiden en had daar middelen voor nodig, Reddit had geen zin om zelf een app te ontwikkelen, terwijl er al een uitstekend alternatief is. “Jaren geleden hadden we wel een app, gemaakt door een externe partij”, vertelt hoofd business development Ellen Pao. “We hadden niet de middelen om het te onderhouden, het werkte niet meer en we haalden het ongeveer een halfjaar geleden offline.”

alien-blue-screens

Nieuwe Alien Blue-apps, tijdelijk gratis

De app heeft een nieuw icoontje gekregen, met een r. Verder zal er weinig veranderen. Behalve dan de prijs, waarbij nieuwe gebruikers meteen meeprofiteren. De iPad-app kostte voorheen €3,59 en is nu gratis geworden. De iPhone-app was al gratis maar bevatte een Pro-upgrade van €1,79 waarmee je toegang kreeg tot meer functies zoals meerdere accounts en filteren van berichten op trefwoord. Bestaande gebruikers van Alien Blue zullen de apps opnieuw moeten downloaden en kunnen dan meteen de Pro-functies gratis activeren. Dat geldt trouwens ook voor nieuwe gebruikers die nog nooit voor de upgrade hebben betaald. Je hebt een week de tijd om dat te doen; daarna wordt het weer een in-app aankoop van €1,79.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 8:23
Categorie Apps
Onderwerp reddit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.