Reddit officiele app Nederlandse App Store

Officiële Reddit-app nu in Nederlandse App Store

De officiële Reddit-app is nu ook in de Nederlandse App Store te vinden, nadat de app eerder z'n debuut maakte in de Amerikaanse App Store.

Het heeft anderhalve maand geduurd, maar nu is ‘ie er dan toch: de officiële Reddit-app is in de Nederlandse App Store verschenen. De app verscheen begin april al in de Amerikaanse App Store. Er werd lang uitgekeken naar deze app, die de eerste is die Reddit in eigen huis heeft gebouwd.


Reddit officiele app Nederlandse App Store

Wat is Reddit?

Reddit is een internet-nieuwscommunity waar je allerlei onderwerpen kunt bespreken. Wikipedia legt het als volgt uit:

Reddit laat geregistreerde gebruikers (ook wel redditors) toe om zelf berichten toe te voegen in de vorm van een link of een eigen tekst en op deze berichten te reageren. Met behulp van up- en down-knoppen kunnen gebruikers oordelen over berichten en reacties om de zichtbaarheid ervan te verhogen of te verlagen. Ze hebben ook de mogelijkheid zich in te schrijven op individuele categorieën, subreddits, die gecreëerd zijn rondom specifieke interesses en onderwerpen.

Officiële Reddit-app

Eerder nam Reddit de populaire app Alien Blue over en bombardeerde het in 2014 tot de ‘officiële app’. Maar voor gebruikers veranderde op dat moment eigenlijk niets. Er waren al talloze externe apps beschikbaar.

De officiële Reddit-app vervangt Alien Blue. Volgens Alex Le, vice-president bij Reddit, was het een “moeilijke” beslissing om te stoppen met Alien Blue. Hij trad in november 2015 in dienst bij Reddit en kreeg de opdracht om Alien Blue te verbeteren en stabieler te maken, maar het leek verstandiger om helemaal opnieuw te beginnen.

Reddit: compleet nieuwe app

De code van de app werd opnieuw geprogrammeerd en het plan is om nu wat vaker updates uit te brengen. Minstens eenmaal per maand moet er wel weer een kleine update verschijnen. Althans, dat is het plan.

Vandaag de dag bezoekt 50 procent van de gebruikers Reddit via een mobiele telefoon, dus een nieuwe en snellere app was geen overbodige luxe. Met de nieuwe app kan Reddit die doelgroep beter bedienen.

Fans van Alien Blue zullen moeten overstappen, maar Reddit probeert de overstap wat te verzachten door te zeggen dat ze de leerervaringen van Alien Blue zullen meenemen in deze nieuwe app. De ontwikkelaar van Alien Blue werkte mee aan de nieuwe app. Vanwege de beperkte resources gaan ze alle energie steken in de officiële Reddit-app en krijgt Alien Blue geen updates meer.

Reddit Food reddit-app-offiicieel

Waarom zou je willen overstappen?
Maar waarom zou je deze nieuwe, officiële Reddit-app in de armen sluiten? De makers hebben geprobeerd om er een aantal handige functies in te stoppen, die je niet in third party-apps vindt. Het gaat dan bijvoorbeeld om de kaartweergave, waarmee multimedia beter tot z’n recht komt. Of de snelleesknop, die alleen in de iOS-versie aanwezig is.

Er zitten ook volstrekt nieuwe functies in, zoals aanpasbare subreddits. Moderators kunnen het uiterlijk van hun subreddit aanpassen. Zo kan een subreddit over Food er veel speelser uitzien dan een subreddit over technologie. De app moet overstaptwijfelaars verder vooral overtuigen door de snelheid en het feit dat de app nauwelijks ruimte inneemt op je telefoon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 mei 2016 om 13:47
Onderwerp
Categorie
Apps
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.