iPhone mensen horen mij niet

Burst: nieuwe Reddit-app haalt je uit je filterbubbel

Last van een filterbubbel, waarbij je alleen nog maar nieuws te zien krijgt die in jouw straatje passen? Burst probeert het tegen te gaan. De nieuwe app voor Reddit helpt je om ook buiten je filterbubbel te kijken. Burst laat je niet alleen reacties zien uit je eigen subreddits, maar ook reacties uit andere subreddits zijn makkelijk te lezen.

Burst haalt je uit je filterbubbel

Burst is een nieuwe app voor Reddit met een strak en eenvoudig design. Het hoofddoel van de app is om je een bredere blik op de wereld te geven. Wanneer een linkje of afbeelding in meerdere subreddits gedeeld wordt, verzamelt Burst dit allemaal. Door naar links en rechts te swipen blader je door verschillende reacties heen. Op deze manier wil Burst je laten zien dat er meer manieren zijn om naar een probleem dan de manier die gebruikelijk is in jouw favoriete subreddits. Je hoeft hierbij trouwens niet bang te zijn dat je eerst door honderd reacties heen moet, want deze verschijnen altijd als eerste.

Burst haalt je uit je filterbubbel

Reclame
De app toont reclames wanneer je door reacties aan het bladeren bent. Met een swipe naar rechts of links is de reclame alweer verdwenen. Je kunt de reclame ook uitschakelen en bepaalt dan zelf hoeveel je betaalt. De maker van de app geeft je de suggestie om bijvoorbeeld een kopje koffie (€2,29) cadeau te doen, een pony (€329,99) of iets wat daar tussen zit.

3D Touch om te stemmen
Het stemmen op berichten gaat heel makkelijk in Burst. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van 3D Touch. Door een keer hard te drukken op het scherm stem je een bericht omhoog. Druk je twee keer dan wordt het bericht naar beneden gestemd. Sta je toch niet helemaal achter je stem, dan kun je nog een keer drukken om je stem te verwijderen.

Burst haalt je uit je filterbubbel

Minimalistisch design
Het navigeren door de app kan misschien een beetje wennen zijn wanneer je overstapt van de originele Reddit-app. Je moet nu namelijk swipen om door reacties op berichten te bladeren, terwijl je in de Reddit-app op de berichten tikt. Daarentegen is het design van de Burst-app een stuk minimalistischer, wat de app overzichtelijker maakt. En voor de liefhebbers van een donker thema: dit zit ook in de app.

De app is niet alleen te gebruiken voor Reddit-gebruikers, maar ook zonder Reddit-account kun je aan de slag met de Burst-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2018, 19:30
Bron Bron Mac stories
Categorie Apps
Onderwerpen app, reddit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.