Apollo Reddit-app

Review: Apollo is de Reddit-app waarop we zaten te wachten

De Reddit-app waarbij alles klopt

Review van Apollo, een nieuwe Reddit-app waarbij alles klopt. Gemaakt door een voormalige Apple-medewerker die er 3 jaar aan heeft gewerkt. Wat maakt Apollo Reddit Client zo bijzonder?

Apollo is een compleet nieuwe Reddit-app, gemaakt door een voormalige Apple-medewerker. Christian Selig werkte drie jaar aan deze app om Apollo Reddit Client helemaal perfect te maken op iPhone en iPad.

Apollo Reddit-app

Apollo Reddit Client: de nieuwe Reddit-app

Wil je op de hoogte blijven op een bepaald gebied, dan kan het zin hebben om regelmatig even op Reddit te kijken. Er wordt een hoop onzin verkondigd, maar je kunt er ook leuke pareltjes vinden. Reddit zelf bracht pas begin 2016 de eerste officiële app uit, gebaseerd op de mateloos populaire Alien Blue-app die ze in 2014 overnamen. Alien Blue bestaat dus niet meer, waardoor er weer ruimte is voor een alternatieve app.

Apollo Reddit-berichten

Functioneel en saai, maar daardoor werkt het goed
Ontwikkelaar Christian Selig wilde met zijn nieuwe app Apollo het gevoel oproepen dat het door Apple zelf is gemaakt. En dat is aardig gelukt. In Apollo zijn allerlei hints te vinden dat goed naar de designregels van Apple zelf is gekeken, van het subtiele kleurgebruik tot de overzichtelijke indeling. Bedienen doe je door te vegen, al zit er ook gewoon een vrij ‘ouderwets’ ogende knoppenbalk onderin het scherm. Nu bijna niemand meer hamburgermenu’s gebruikt is de knoppenbalk weer helemaal terug. Rechtsboven in de app vind je iconen om snel naar Hot, Top, New, Rising en Controversial te gaan en via de drie stipjes kom je terecht bij een aantal instellingen. Je kunt bijvoorbeeld gelezen berichten verbergen en filteren wat er op r/All staat. Je kunt hier ook kiezen voor een compacte modus, waardoor er meer berichten op het scherm passen. Dat bevalt ons beter voor het doorbladeren van een flinke lijst met Reddit-berichten.

Het vertrouwde design van Apollo zorgt dat je meteen de weg weet, maar het leidt er ook toe dat de app niet echt ‘nieuw’ aanvoelt. Er is eigenlijk niets spannends aan deze app, behalve dat het erg functioneel en toegankelijk is. Bijkomend voordeel is dat de app extreem snel is, ondanks het gebruik van animaties en veel plaatjes in de berichten.

Veel keuze uit aanpassingsmogelijkheden
De app heeft onderin het scherm vijf secties: Posts (alle subreddits waar je abonnee van bent of die je als favoriet hebt ingesteld, Inbox, Account, Search en Settings. Bij die laatste optie vind je nog veel meer mogelijkheden om aanpassingen te doen, waaronder het instellen van een ander appicoontje. Dat kan overigens alleen als je overstapt naar de Pro-versie. Een ander appicoontje instellen is geen cruciale functie, maar het is wel leuk dat de ontwikkelaar je zoveel keuze geeft.

Apollo Reddit instellingen

Ook grappig is dat je bij deze app zelf kunt kiezen hoeveel je voor de Pro-functies betaalt: €3,49, €5,49 of €10,99. Je krijgt dan de mogelijkheid om meedere accounts te gebruiken, de donkere modus schakelt automatisch in en je kunt de app afschermen met Touch ID. De lijst met extra functies die je krijgt is erg duidelijk, dankzij de gekleurde icoontjes. Je hebt echt het idee dat je iets extra’s krijgt, waardoor je sneller geneigd bent om het minimale bedrag van €3,49 over te maken – al was het alleen maar om een zelfstandige ontwikkelaar te steunen. Het belangrijkste pluspunt van de Pro-versie is echter de mogelijkheid om de app aan te passen aan je wensen, waarbij je bijvoorbeeld zelf veegbewegingen en filters kunt kiezen. Voor mensen die intensief gebruik maken van Reddit is de Pro-versie echt een aanrader.

Aan alles is gedacht
Maar een app zoals Apollo is natuurlijk vooral bedoeld om door berichten te bladeren. Tijdens het bekijken van een subreddit kun je de knoppen of veegbewegingen gebruiken. Met 3D Touch krijg je een preview te zien van een bericht. Je kunt ook het bericht openen en snel weer teruggaan. Door op de titel van je huidige subreddit te tikken kun je snel naar een andere subreddit gaan. Het lijkt alsof de ontwikkelaar aan alles heeft gedacht, waaronder ondersteuning voor Markdown voor de opmaak van antwoorden en berichten. Snelkoppelingen boven het toetsenbord helpen je op weg.

Apollo Reddit: in-app aankoop

Score

8.7

Apollo Reddit Client

Apollo Reddit Client

Voordelen +

  • Overzichtelijk uiterlijk
  • Geschikt voor beginners en Reddit pro's
  • Heel veel aanpassingsmogelijkheden
  • Je bepaalt zelf hoeveel je voor de Pro-functies betaalt
  • Ook zonder in-app aankoop goed te gebruiken

Nadelen

  • Door sterke nadruk op eenvoud is de app qua design wel wat saai

Conclusie Apollo Reddit review

Apollo is een goed voorbeeld van een app waarover is nagedacht. Dat mag ook wel, als je bedenkt dat de ontwikkelaar er drie jaar lang aan heeft gesleuteld. Voor de incidentele Reddit-bezoeker is Apollo een prima app, omdat het simpel en overzichtelijk is. Het design van de app lijkt no-nonsense en niet echt spannend, maar als je beter kijkt zie je dat er aan alles is gedacht. Maar ook aan de fanatieke Reddit-bezoeker is gedacht, want je kunt in Apollo allerlei aanpassingen doen waardoor je de app echt naar je hand kunt zetten. Er is behoefte aan een dergelijke app, die het allemaal net iets slimmer en beter aanpakt dan Reddit’s officiële app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2017, 19:58
Categorieën Nieuws, Sociaal netwerken
Onderwerp reddit
Devices iPad, iPhone
Software iOS 10, iOS 11, iOS 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.