Problemen met pushnotificaties oplossen

In iOS is het mogelijk om pushnotificaties op je iPhone, iPad en iPod touch te ontvangen. De instellingen voor push notificaties vind je via Instellingen > Berichtgeving. Wat te doen als het niet werkt? Om de pushberichten te ontvangen moet je de betreffende applicatie minimaal éénmaal handmatig opgestart hebben. Je krijgt dan een melding dat […]

In iOS is het mogelijk om pushnotificaties op je iPhone, iPad en iPod touch te ontvangen. De instellingen voor push notificaties vind je via Instellingen > Berichtgeving. Wat te doen als het niet werkt?

Om de pushberichten te ontvangen moet je de betreffende applicatie minimaal éénmaal handmatig opgestart hebben. Je krijgt dan een melding dat de applicatie je voortaan pushberichten wil sturen. Stem je daarmee in, dan ontvang je voortaan de pushberichten met eventueel ook een geluidssignaal en een pop-up.

TimesUpp pushbericht verkeer iOS

Via Instellingen > Berichtgeving > Applicatienaam kun je instellen welk type pushberichten je wil ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld een pop-up (balkje bovenin het scherm) krijgen, maar het is ook mogelijk een melding van een notificatie in het scherm te tonen die je weg moet tappen met een knop. Bij dit venster geef je ook aan of de app een badge moet tonen als je gemiste notificaties hebt, of je geluid wilt horen en of de melding in het Berichtencentrum of op het toegangsscherm moet verschijnen, zoals in bovenstaande afbeelding.

Mocht je nog steeds geen push notificaties ontvangen en gebruik je een Wi-Fi-verbinding, dan is een mogelijk probleem dat poort 5223 wordt geblokkeerd door je firewall. Heb je een iPod touch, dan kunnen de berichten iets vertraagd binnenkomen. Als de iPod touch in slaapstand staat, wordt namelijk slechts om de 15 minuten op nieuwe pushberichten gecontroleerd. Niet echt push dus. Een andere mogelijkheid is dat er iets mis met de servers van een bepaalde app. Check daarvoor de website, het Twitter-account of andere media die een ontwikkelaar gebruikt om te communiceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2014
Categorie Internet