Apple Agenda overstappen

Maak een backup van Mail, Contacten en Agenda op de Mac

Maak een backup van Mail, Contacten en Agenda op de Mac, zodat je niets kwijtraakt als je van account wisselt. Wij leggen uit hoe je zo'n backup maakt.

Backup van Mail, Contacten en Agenda maken

Tegenwoordig heb je met diensten als iCloud en Time Machine weinig meer te vrezen: in de achtergrond wordt er altijd een backup gemaakt en kun je nooit meer iets kwijt raken, toch? Mis! Als je bijvoorbeeld het e-mailadres van je werk gebruikt voor persoonlijke berichten, raak je die berichten, contacten en afspraken kwijt zodra je werkmail vervalt.

Ook als je wisselt van internetprovider moet je goed oppassen dat je geen dingen kwijtraakt, zodra je geen toegang meer hebt tot het account. Daarom laten we je in deze tip zien hoe je een backup maakt van je e-mail, je contactenlijst en je agenda.

Er zijn nog meer redenen waarom het maken van een backup verstandig is. Bij het maken van een iCloud-reservekopie worden de gegevens van Mail, Agenda en Contacten niet apart geback-upt. Dat hoeft in feite ook niet, omdat deze informatie al wordt gesynchroniseerd met de servers van Apple. Wil je deze gegevens voor de zekerheid ook offline opslaan? Volg dan de stappen in dit artikel.

Backup van Mail maken

Voer de volgende stappen uit om een archief te maken van een inbox in de standaard Mail-app van Apple. Dit bestand zal worden opgeslagen in het zogenaamde mbox-formaat. Op een later moment kun je de mbox-bestanden weer in het programma Mail importeren. Of in een ander mailprogramma dat het mbox-formaat ondersteunt.

  1. Open Mail.
  2. Klik links in het venster met de rechtermuisknop op de postbus die je wil exporteren.
  3. Kies voor Exporteer postbus.
  4. Zoek een locatie waar je de backup wil opslaan en klik op Kies.

exporteren-postbus-mac-big-sur

Je Mac zal nu een backup maken van de geselecteerde postbus. Dit kan afhankelijk van de grootte ervan een tijdje duren. Let er wel op, dat als je verschillende postbussen gebruikt, je iedere postbus moet archiveren.

Bekijk ook

Zo werkt Mail op de Mac

Met de Mail-app op de Mac zie je meteen of je nog e-mailberichten hebt. In deze gids lees je wat de mogelijkheden van Mail voor macOS zijn en hoe je berichten kunt lezen en beantwoorden.

Backup van Contacten maken

Voer de volgende stappen uit om in Contacten je adreslijst te archiveren:

  1. Open Contacten.
  2. Klik op Archief > Exporteer > Contacten-archief.
  3. Zoek een locatie waar je de backup wil opslaan en klik op Bewaar.

exporteren-contacten-mac-big-sur

Backup van Agenda maken

Om te voorkomen dat je agenda alleen online wordt opgeslagen, voer de volgende stappen uit om je complete agenda te archiveren:

  1. Open Agenda.
  2. Klik op Archief > Exporteer > Agenda-archief.
  3. Zoek een locatie waar je de backup wil opslaan en klik op Bewaar.

exporteren-agenda-mac-big-sur

Wil je weten hoe je een extra reservekopie van je iCloud-fotobibliotheek maakt? Daarover lees je meer het onderstaande artikel.

Bekijk ook

iCloud-foto's downloaden en bewaren op een Mac of externe schijf

Maak eenvoudig een extra backup van je iCloud-foto's op de Mac of een externe schijf, zodat je dierbare foto's en video's niet verloren gaan. We leggen uit wat je kunt doen als je een lokale fotobibliotheek hebt of iCloud gebruikt.

Backups maken van Google- en Microsoft agenda’s, adresboeken en mail

Maak je gebruik van Exchange of Office 365 en staan de gegevens op een bedrijfsserver, dan kan het zijn dat je geen backup kunt maken van je mail. In dat geval kun je een lokaal mailprogramma gebruiken, zoals Mail of Outlook.

Bij Google kun je via de speciale webpagina een backup opvragen van je Google-bestanden. Je hebt de keuze uit e-mail, agenda’s, contactenlijsten, bestanden op Google Drive en meer. Kies welke informatie je wilt archiveren, waar je dit wil opslaan en Google gaat aan het werk. Je kunt ondertussen iets anders gaan doen, want Google stuurt je een e-mail wanneer het backup-bestand klaar staat om te downloaden.

Heb je een backup gemaakt van je gegevens omdat je je Mac graag wil doorverkopen? Mis dan niet ons artikel met tips om je Mac klaar voor de verkoop te maken!

Bekijk ook

Zo maak je je Mac verkoopklaar bij het overstappen naar een andere Mac

Heb je net een nieuwe Mac of MacBook gekocht, dan kun je in een aantal stappen je huidige Mac verkoopbaar maken. In deze gids leggen we je stap voor stap uit hoe je moet overstappen naar een nieuwe Mac en hoe je je oude Mac verkoopklaar maakt (zowel Intel als Apple Silicon), door alle data veilig te stellen en daarna te wissen.