Zo verplaats je je iMessage-geschiedenis naar een nieuwe Mac

Heb je net een nieuwe Mac gekocht, maar wil je al je oude iMessage-gesprekken toch bij de hand hebben? Via deze tip kun je handmatig alle gesprekken en bijlages overzetten.

iMessage op Mac

Heb je net een nieuwe Mac gekocht, dan kun je via een paar stappen je volledige iMessage geschiedenis van je oude Mac overzetten naar je nieuwe Mac. Hierdoor kun je meteen verder gaan met je huidige conversaties en heb je de bijlages bij de hand.

iMessage-geschiedenis verplaatsen naar nieuwe Mac

Alle conversaties die je voert in de Berichten-app op de Mac worden in aparte mappen opgeslagen. Ook de bijbehorende bijlages zijn in mappen terug te vinden. Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat conversaties opgeslagen worden zodra je ze sluit. Volg onderstaande stappen om alle gegevens en je iMessage geschiedenis veilig over te kunnen zetten.

 1. Start de Berichten-app op je oude Mac en ga naar Voorkeuren.
 2. Zorg ervoor dat Bewaar geschiedenis bij sluiten van conversaties aangevinkt staat.
 3. Voorkeuren voor instellingen van Berichten op de Mac.

 4. Ga naar de Finder en klik in de bovenste menubalk Ga > Ga naar map. Tik hier de volgende commando in: ~/Bibliotheek/Messages.
 5. Nu opent de map Messages, met daarin de mappen Archive en Attachments en enkele andere bestanden. In Archive kun je op datum zoeken naar oude gesprekken. In Attachments vind je de bijlages, maar die zijn gegroepeerd in lastig te herkennen mappen.
 6. Zet nu ook de nieuwe Mac aan en open bijvoorbeeld AirDrop via de Finder.
 7. Open ook op deze nieuwe Mac de Messages-map via ~/Bibliotheek/Messages
 8. Messages-map op de Mac met berichten en bijlages voor overzetten iMessage geschiedenis.

 9. Sleep de Messages-map op de oude Mac naar het AirDrop-venster, zodat je deze overplaatst naar je nieuwe Mac.
 10. Als je de Berichten-app op de nieuwe Mac al gebruikte, kopieer dan eerst de Messages-map en sla deze ergens op, bijvoorbeeld op je bureaublad.
 11. Verwijder nu de mappen in de Messages-map op je nieuwe Mac.
 12. Sleep de mappen uit de Messages-map die je via AirDrop overgezet hebt van je oude Mac naar je nieuwe Mac in de leeggemaakte Messages-map op je nieuwe Mac.
 13. Herstart nu je nieuwe Mac.

Je nieuwe Mac heeft nu alle oude conversaties en bestanden in de nieuwe Berichten-app staan, waardoor je weer verder kunt gaan met chatten waar je gebleven was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Mac
Onderwerp imessage