iphone-in-sneeuw

iPhone gevonden? Zo kun je de eigenaar vinden

Je kunt de eigenaar van een gevonden iPhone op allerlei manieren achterhalen. Deze tip legt uit welke opties je zoal hebt.

Je hebt een iPhone gevonden, maar hebt geen idee wie de eigenaar is? Met deze tips kun je de eigenaar achterhalen zodat je de iPhone weer kunt teruggeven.

iphone-in-sneeuw

iPhone gevonden? Zo kun je de eigenaar vinden

Als je je iPhone bent kwijtgeraakt is het wel zo handig als de eerlijke vinder weet wie je bent. Niet iedereen is

#1 Zoek op de telefoon zelf
Is de iPhone niet vergrendeld met een toegangscode, dan kun je gemakkelijk zelf achterhalen wie de eigenaar van de telefoon is. Start bijvoorbeeld de Twitter- of Facebook-app om te zien welke accounts zijn ingesteld. Open de Mail-app om te zien wie de geadresseerde is en start een nieuw mailtje om te zien welke contactgegevens er in de mailhandtekening staat.

Je kunt ook in het adresboek kijken om te zien bij welke naam het woordje ‘ik’ staat, zoals op de afbeelding hieronder staat aangegeven.

Eigenaar gevonden iPhone terugvinden

Vervolgens heb je meerdere opties. Bellen naar de eigenaar heeft niet zoveel zin, want je hebt zelf de telefoon in handen, maar je kunt wel een iMessage of e-mail sturen. Ook kun je proberen om de partner en naaste familie te achterhalen, bijvoorbeeld via de favorieten in de Telefoon-app.

#2 Vraag het aan Siri
Is de iPhone vergrendeld, dan kun je aan Siri vragen wie de eigenaar is. Dit is heel eenvoudig door te vragen: “Wie ben ik?”. Je krijgt dan een foto, telefoonnummer, naam en zelfs het woonadres van de rechtmatige eigenaar. Sommige mensen vinden het een inbreuk op hun privacy, maar het kan verrassend handig zijn als je een iPhone hebt gevonden. Lukt het niet om op deze manier de eigenaar te achterhalen, dan kun je ook vragen: “Wie is mijn echtgenoot?” of “Bel mijn man/vrouw”. De telefoon zal dan kijken naar degene die als partner staat geregistreerd in de Contacten-app. Je kunt hierop variëren door bijvoorbeeld: “Bel mijn moeder” of “Bel mijn broer”.

Siri: eigenaar iPhone achterhalen

#3 Check de Medische ID
Met de Medische ID kun je achterhalen wie de eigenaar van de iPhone is en wie de naaste contactpersonen zijn. Deze functie heet Medische ID en is eigenlijk bedoeld voor hulpverleners, maar kan ook worden gebruikt om de rechtmatige eigenaar van een iPhone te achterhalen.

Noodgevallen bellen op de iPhone.

Zo controleer je of het Medische ID op een iPhone is ingevuld:

  1. Als de iPhone vergrendeld is druk je op de thuisknop om het codeslot in beeld te krijgen.
  2. Tik linksonder op Noodgeval. Je krijgt nu de telefoonfunctie voor noodgevallen te zien.
  3. Tik op linksonder op Medische ID en je krijgt de contactgegevens van de eigenaar te zien.

Medische ID instellen

#4 Probeer ICE-informatie te achterhalen
Via de Medische ID kun je ook zogenaamde ICE-informatie achterhalen. ICE staat voor In Case of Emergency en het gaat hierbij om gegevens van contactpersonen die moeten worden gewaarschuwd in noodgevallen. Eigenlijk gaat het vooral om situaties waarbij iemand een ernstig ongeval heeft gehad, maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken om een gevonden iPhone terug te krijgen bij de rechtmatige eigenaar.

#5 Zoek naar aanwijzingen
Soms verklapt de iPhone zelf iets over de eigenaar. Probeer de iPhone daarom eens aan te sluiten op een computer met iTunes, om te kijken of je een pop-up krijgt die wellicht aanwijzingen bevat (“iPhone van…”). Je kunt ook naar andere aanwijzingen speuren. Zo gebruiken we op de redactie van iCulture meestal een wallpaper met iCulture-logo.

iPhone-hoes met voetballers

Als de iPhone in een hoesje zit met het logo van een voetbalteam, dan is de kans natuurlijk klein dat de eigenaar daar werkzaam is. Maar toch kan het helpen: als je zoekt naar een ‘Piet de Vries’ waarvan er tientallen op internet te vinden zijn, dan kan een hobby of interesse hints bieden om welke persoon het gaat.

#6 Wacht tot de eigenaar zelf in actie komt
Wat je ook zou kunnen doen is wachten tot de eigenaar zelf een berichtje naar de iPhone stuurt via Zoek mijn iPhone. Je kunt als eigenaar namelijk op afstand het toestel blokkeren, een geluid laten afspelen of een berichtje sturen.

iPhone gevonden? Meer tips zijn welkom!

Weet jij nog meer manieren om de eigenaar van een gevonden iPhone te achterhalen? Laat het ons weten, dan vullen we dit artikel aan!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen kwijt, verlies