iPhone foto-bijschriften

Zo voeg je een bijschrift toe aan je foto’s op iPhone en iPad

Fotobijschriften maken in de standaard Foto's-app is een fluitje van een cent. Deze synchroniseren met je iCloud Fotobibliotheek en zijn ook zoekbaar. Lees hier hoe het werkt.

Een fotobijschrift toevoegen is een eenvoudige functie. Het helpt je extra informatie toevoegen aan een foto, zodat je later wat meer context hebt over wat er op de foto staat. Ook kun je het gebruiken om op basis van trefwoord weer gemakkelijk een foto terug te vinden. Op de Mac werkt dit al jaren, maar op de iPhone en iPad werkt het pas sinds iOS 14 en iPadOS 14.

Waarom een bijschrift toevoegen aan je foto?

Met een fotobijschrift kun je bijvoorbeeld jezelf herinneren aan specifieke dingen die bij een foto horen. Bijvoorbeeld met wie je was, hoe je je voelde of simpelweg wat er op de foto te zien is. Dat kan bijvoorbeeld van pas komen als je later een fysiek fotoalbum wil maken.

Het is ook handig als je instructies wil geven bij een foto. Je kan dus een reeks foto’s met instructies sturen voor bijvoorbeeld een reparatie. Je kunt dan later terugzien wat jouw stappen waren per foto. Dat is makkelijker dan een aparte notitie bijhouden om alles handmatig erin te zetten. Ben je overtuigd? Lees dan door om te zien hoe je een fotobijschrift instelt!

Bekijk ook

Zo werkt de Foto's app op iPhone en iPad

De standaard-app Foto's in iOS is de plek waar alle foto's verschijnen die je gemaakt hebt met je iPhone of iPad of gedeeld hebt met iCloud Fotobibliotheek. In deze gids vertelt iCulture wat de mogelijkheden van deze app zijn.

Fotobijschrift toevoegen op iPhone en iPad

Het enige wat je nodig hebt is iOS 14 of nieuwer of iPadOS 14 of nieuwer. Volg deze stappen om een fotobijschrift toe te voegen:

  1. Open de Foto’s-app en open de betreffende foto.
  2. Veeg omhoog over de foto.
  3. Tik op ‘Voeg een bijschrift toe’ en vul je tekst in.
  4. Klaar? Tik rechtsboven op Gereed.

Fotobijschrift toevoegen Foto's-app

Je kunt gebruikmaken van emoji en witregels. Zo maak je er een overzichtelijk bijschrift van. Het bijschrift wordt direct gesynchroniseerd met je iCloud Fotobibliotheek. Ook als jouw Mac nog niet op macOS Big Sur draait wordt het getoond. Dat komt omdat deze functie al langer bestaat in macOS.

Bekijk ook

iCloud Fotobibliotheek: alles wat je moet weten

Dankzij iCloud Fotobibliotheek worden al je foto's en video's van je verschillende apparaten gesynchroniseerd, zodat je altijd alles bij de hand hebt. Ook zorgt het ervoor dat je minder lokale opslag nodig hebt op je iPhone, iPad of Mac. Lees hier hoe het werkt en wat je ermee kunt.

Bijschrift voor meerdere foto’s tegelijk

Wil je meerdere foto’s tegelijk voorzien van hetzelfde bijschrift? Dat kan, maar daarvoor zul je wel op de desktop moeten zijn. In de Foto’s-app kun je meerdere foto’s in de bibliotheek selecteren, waarna je een bijschrift invoert. Zo werkt het:

  1. Open de Foto’s-app op de Mac.
  2. Selecteer de foto’s die een bijschrift moeten krijgen.
  3. Klik op de rechtermuisknop en kies Toon info.
  4. Vul het bijschrift in en sluit de pop-up.
  5. Alle foto’s zijn nu voorzien van hetzelfde bijschrift.

Bijschrift meerdere foto's

Meer weten over iCloud? Bekijk dan ons overzicht! Of ontdek de mogelijkheden van de Foto’s-app van Apple.

Bekijk ook

Slimmer omgaan met de Foto's-app op iOS met deze 8 tips

Met deze handige tips ga je beter om met verschillende functies van de Foto's-app op iOS. Zo zoek je snel naar de juiste foto of selecteer je een hele reeks kiekjes tegelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!