YouTube Music werkt nu op Apple CarPlay

Muziek luisteren via Apple's CarPlay kan vanaf nu ook via YouTube Music, de betaalde muziekdienst van Google. Hiervoor heb je versie 3.11 van de YouTube Music-app nodig.

Ruim een halfjaar jaar na de start van YouTube Music in Nederland kun je de bijbehorende app voor iOS nu ook gebruiken in combinatie met CarPlay. Je betaalt voor deze dienst 9,99 euro per maand, vergelijkbaar met Spotify en Apple Music, waarbij de eerste maand gratis is. Word je abonnee via de app, dan betaal je extra. Video’s kijken kun je niet via de CarPlay-versie van YouTube Music, het is uitsluitend bedoeld om muziek te luisteren.

YouTube Music en CarPlay

YouTube Music heeft als bijzonderheid dat je offline mixtapes kan downloaden. De app laadt op basis van je luistergedrag automatisch nummers om offline te luisteren. Elke 24 uur wordt deze mixtape aangepast, als je verbinding maakt met Wi-Fi. Je kunt dit inschakelen via de download-instellingen van de app. Ook kun je net als bij andere muziekdiensten nummers en albums offline bewaren om later te kunnen luisteren.

Hieronder zie je de app in actie in een filmpje van de Japanse site Macotakara:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

YouTube Music is er zowel in een gratis als premium versie. De gratis versie van YouTube Music werkt ook met CarPlay samen, maar je krijgt dan geen aanbevelingen. Ook kun je de muziek niet op de achtergrond laten doorspelen, terwijl je bijvoorbeeld Google Maps in CarPlay gebruikt. De gratis versie is dus alleen geschikt als je geen andere CarPlay-apps gebruikt.

Bij YouTube Music Premium kun je wél op de achtergrond audio laten doorspelen en bovendien heb je dan de mogelijkheid om offline te luisteren. Google biedt ook de twee euro duurdere YouTube Premium-bundel aan, waarmee je alle content (audio en video) zonder reclame kunt bekijken. Video’s kijken in CarPlay is echter niet mogelijk en misschien is dat maar goed ook.

De app speelt muziek in AAC-kwaliteit af op 256 kbps, maar standaard staat het ingesteld op 128 kbps. Je kunt dit via de instellingen wijzigen voor gebruik van mobiele netwerken. YouTube Music was sinds februari via Android Auto te gebruiken, Google’s tegenhanger van CarPlay.

Bekijk ons overzicht met de beste CarPlay-apps voor muziek en meer! Je kunt bijvoorbeeld ook Spotify, Deezer, Google Play Music en Tidal gebruiken om muziek te luisteren via CarPlay.

Bekijk ook

Dit zijn de beste CarPlay-apps voor muziek, berichten sturen en meer

Met een CarPlay-radio in je auto kun je bepaalde apps op je iPhone onderweg gebruiken. Wat zijn de beste apps en welke mag je als CarPlay-gebruiker niet missen? In deze gids laten we de beste CarPlay-apps zien.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.